Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ač patřil četař Thomas Beckett k nejlepším střelcům v armádě, byl pro svůj věk velením námořní pěchoty poslán do výslužby. Když se jednoho dne objeví u jeho dveří agent CIA s nabídkou, aby se vydal na přísně tajnou akci, neváhá ani chvíli, třebaže má pocit, že jedním z důvodů je jeho postradatelnost v případě neúspěchu. Ten pocit ještě zesílí, když je mu jako pomocník přidělen voják John Cole odsouzený k smrti za zabití důstojníka. Jejich úkolem je odstranit generála Valstoria, který je osobně odpovědný za etnické čistky. Beckett a Cole, kteří si na první pohled nepadli příliš do oka, se po vysazení setkají se Sophií, členkou místního ilegálního hnutí odporu, která je ukryje ve svém bytě. Další den stárnoucí Beckett úspěšně splní svůj úkol a společně s Colem se pokusí zmizet autobusem z oblasti prohledávané vojáky. Vojáci zastaví autobus a chtějí Američany zatknout, těm se sice podaří uprchnout, ale Cole je během honičky dopaden a odvlečen do vězení. Přestože se nemají příliš v lásce, čest Beckettovi nedovolí opustit parťáka. Obrátí se na Sophii a ta společně s partyzány naplánuje záchrannou operaci. O několik dnů později obklíčí vojenské vozidlo, které převáží Colea a jeho spoluvězně. Beckett zabije řidiče i stráže, ostatní pomohou z vozu oběma mužům. Tím druhým je politický vězeň a národní hrdina Pavel. Beckett netuší, že Coleovo zajetí bylo součástí strategie Pentagonu a plánu k mnohem významnější operaci, jejíž součástí bylo právě osvobození Pavla. (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak o tomto video béčku může někdo napsat, že se jedná o jeden z nejnapínavějších thrillerů všech dob? Aneb když nemáte peníze, jeďte natáčet do východní Evropy s minimem herců. Asi i proto má opoziční podzemní hnutí celé tři členy! Nic na tom, že prý nejsme v Maďarsku a akci jde nenápadně vykonat jediný černoch široko daleko, ale ještě k tomu má sniperské eso dvojí vidění a chybí mu ukazováček, kterým se tiskne spoušť. Ještě, že náš milý černoušek trefí vše, vždy a za každých okolností (na rozdíl od protivníků) i bez míření kalašnikovem, nebo co to má. Zajímavé také je, že auta často československé provenience při nárazu třaskají jako dynamit. Uff, a tím jsme tady jezdili 20 let! Alespoň se dočkáme kromě mnoha totálních pitomostí také filosofování na téma válka. Prostě film, který pobaví, ale asi tak, jak to nebylo jeho záměrem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tom Berenger nám zestárl o devět let a jde to na něm vidět. Krize středního věku a rozdvojené vidění mluví za své. Sniper 2 je sice o něco lepší, než jeho předchůdce, ale stále se jedná o dosti podřadný film. Celkem mě pobavily Škodovky 120, jakožto nejběžnější civilní auto v Srbsku, a to i v rukou policie. Nemluvě o tom, že všude jsou maďarské nápisy a SPZ, tam se totiž natáčelo a přece si tvůrci filmu nebudou dělat námahu s takovými drobnostmi, že?! Ale asi ty Škodovky nebudou tak bezpečné, když po jakémkoliv letmém ťuknutí vybouchnou naprosto nevídaným způsobem. A taky jsem nepochopil, proč do akce v Srbsku vybrali k Beckettovi jakožto společníka negra - tomu říkám splynutí s okolím. :D ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

"Nenápadná" dvojica skladajúca sa zo skúseného amerického snipera a černocha odetých v drahých amerických hadroch v Budapešti počas minulého režimu ma skutočne dojala. Film som síce nedopozeral, ale pochybujem, že by sa v ňom ešte objavilo niečo čo by moje hodnotenie vylepšilo. Oproti jednotke je to naozaj poriadny skok, ale bohužiaľ do priepasti. Atmosféra žiadna, realistickosť žiadna, béčkovosť filmov typu Segal na každom kroku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prakticky na úrovni jednotky. Len sa tu menej nepobehuje v džungli ale v meste. Je tu našťastie viac normálnych akčných scén a aj pár pekných výbuchov, ale stále tu otravuje ten sniperský koncept a Berenger ma v tejto úlohe vôbec nebaví. No a Zanea nahradil ešte otravnejší Bokeem Woodbine. Na to, že to je TV film, tak pôsobí výpravnejšie ako jednotka. Kazí to len pár debilných scén so zadnou projekciou. Takže tom dávam rovnakých 4/10 ako jednotke. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Po dobrej jednotke som sa tešil (aj obával) druhého pokračovania (a obával som sa oprávnene). Absolútne nič spoločné s prvým dielom, sniperských akcií pomenej a to o veľa, debilný dej, ktorý sa odohravá v debilnom prostredí. Film zachraňuje aspoň z časti BERENGER, ale nech robí čo môže, už mu aj tak nepomôže. Hrubo slabý odvar! Zo zľutovania dávam 2*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu použité vozy UAZ a tank T-72 jsou vyzbrojeny lehkým pěchotním kulometem Kalashnikov RPK ráže 7,62x39 mm. Ve skutečnosti má byt tato technika správně vyzbrojena těžkým kulometem Dushka DShK 12,7 mm. (c.tucker)
  • Ve scéně, kde je Cole (Bokeem Woodbine) při přestřelce v lese, má u sebe MP5, chvíli na to drží AK-47. (BloodMax)
  • Tamější balkánská policie použivá českou exportní Škodu 125, která byla určena především pro západni trh, protože oproti českým vozům disponovala vylepšeným motorem, větším výkonem, 5ti stupňovou převodovkou a moderní palubní deskou v angličtině, např. "park break" kontrolka, a celkově působila lépe. (c.tucker)

Reklama

Reklama