Reklama

Reklama

Zlato pro Kima - Život pro vůdce Severní Koree

(TV film)
  • Německo Gold für Kim - Ein Leben für Nordkoreas Führer (více)
Německo, 2018, 50 min

Režie:

Michael Höft

Scénář:

Michael Höft

Kamera:

Michael Höft

Obsahy(1)

Severní Korea je zemí extrémních protikladů. Na jedné straně se můžeme setkat s nefalšovanými socialistickými stereotypy, jako jsou šifrované vzkazy z časové bubliny, zpestřené zprávami o rozličných nedostatcích. Na druhé straně je tu zjemnělý Pchjongjang s futuristickým městským panoramatem, s lunaparky plnými světel a obchodními středisky, nad jejichž sortimentem mohou blednout závistí i slavné pevnosti západního konzumu. Tvůrci filmu se rozhodli, že ústředním tématem učiní sport. Natočili rozhovory s atlety a rekreačními sportovci, aby mohli tuto izolovanou zemi ukázat divákům z nového úhlu pohledu.Přestože natáčení snímku bylo plánováno měsíce dopředu, při realizaci musel štáb často čelit nečekaným výzvám. Jako výsledek se ale zrodila okružní cesta po posilovnách, jízdárnách, akvaparcích a továrnách, zpestřená návštěvami několika mateřských škol a fotbalové akademie. Film bohatý na protiklady a scény z každodenního života vypovídá mnohem plastičtěji než všechna klišé, která se o severokorejském státu šíří. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

Hodnotim 

všechny recenze uživatele

Ani som nevedel, že Kim je titulovaný ako rešpektovaný maršál. Každopádne po tomto dokumente to už nemám šancu zabudnúť. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jeden z nejzajímavějších a pro mě i nejděsivějších dokumentů o Severní Koreji, který přináší opravdu hodně záběrů do života místních lidí (s ohledem na to, co dovolili i nedovolili filmovému štábu natočit). Mentalita místních a celkový dojem není daleko od románu George Orwella - 1984. Nic zde není určeno pro jednotlivce, ale pro vůdce a národ. "Co je tvým nejvetším snem ?" odpověď "Vyfotit se z vůdcem". Opravdový výmaz mozku v reálu s respektovaným Lídrem či Vůdcem a jeho režimem. "Musíme dobře trénovat svá těla, abychom posílili socializmus." ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako všechny tyhle dokumenty husté! Pobavila mě třeba ta propaganda ve vagonech metra nebo motivační brigády žen povzbuzující pracující na cestě do práce. Postavit taková betonová monstra holýma rukama klobouk před rýžožroutama dolů. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Pohled pod pokličku uzavřeného státu. Háček je v tom, že pod pokličkou je vidět pouze úzkostně hlídané aranžmá pro oko, které co nejpečlivěji přikrývá skutečnost. Aneb - pod pokličkou je další poklička. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama