Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

golfista 

všechny recenze uživatele

Do odchodu právníka Alana Birche (Peter MacNicol) a především Dr. Jeffreyho Geigera (Mandy Patinkin) to bylo jednoznačně na *****. Pak šla úroveň dolů. Ani ne jednotlivými příběhy nebo úrovní "filmařiny", ale "bláznivý" Geiger byl natolik výrazná postava, že se ji nepodařilo nahradit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr televizní zábavy, ne tak dramatický a psychologický jako Nemocnice Na Kraji Města, ale dá se na to koukat:) Nemá na Pohotovost a ta čtvrtá hvězda je vlastně za díly s Jeffreym Geigerem, ale i přes mírné váhání je to 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pohotovost mám radši. Seriál hodně ztratil odchodem Madyho Patinkina, ještě celkem dost sympatickou postavou (jejíž osudy by mě bavilo sledovat) byla Christine Lahti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Před pár lety moc dobrých seriálů v telce nebylo a tak tenhle byl jeden z těch mála, co mě bavil, ale když odešel můj oblíbený právník, tak jak tady už pár uživatelů píše, pak už to nebylo to pravé ořechové, ovšem ten čtverec si v každém případě zaslouží. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem pár dílů ze začátku série a cítím se povinována říct, že Mandy Patinkin by udělal koukatelnou záležitost i z reklamy na mast proti hemoroidům, nejen z příběhů lékařů a pacientů z nemocnice v centru města. K tomu musím připočíst i Petera MacNicola a Hectora Elizonda, protože postavy Geigera, Birche a Watterse jsou přesvědčivé, zábavné a skvěle napsané. Zbytek mě nijak zvlášť nebral, takže jsem s tím zakrátko skončila. Potom jsem čistě náhodou viděla část epizody z kdovíkolikáté řady a nestačila se divit, do jakých hloubek klesla kvalita. Se zjištěním, že dva z těch tří jsou pryč, jsem se divit přestala. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přijít příliš na chuť těmto telenovelám alá nemocnice ... je pravda, že jsem v Americe ještě nebyla natož v její nemocnici, přesto si troufám tvrdit, že po zkušenostech s našimi "brrrrr" nemocničními seriály, si skutečnost filmaři přibarvují kvůli atraktivnosti sledování všude ..... Ovšem nemůžu tvrdit, že je zrovna Chicago Hope úplný odpad, to ne, je zde určitá líbivost, proto dávám dvě hvězdičky. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jestli něco moc nemusím, tak to jsou seriály z nemocničního prostředí. Svou rádoby závažností mi přijdou většinou neskutečně alibistické. Tohle je jejich mírný nadprůměr a poslední seriál tohoto typu, na který jsem pravidelně koukal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy z nemocničného prostredia nepatria zrovna medzi tie, ktoré obľubujem. Necítim sa príjemne pri ich sledovaní. Avšak niekoľko dielov tohoto amerického seriálu som si pozrel. No a ako sa mi to páčilo? Nuž, je to omnoho lepšie ako stará, socialistická "Nemocnica na okraji mesta" a o poznanie slabšie ako konkurenčný americký projekt "Pohotovosť". "Nemocnicu Chicago Hope" považujem za šedý priemer v oblasti lekárskych, televíznych seriálov. Povedal by som, že je to taká béčková "Pohotovosť". ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čikejgou Houp není Motol, to je marný. Žádné zdechliny, zapomenuté v letních čtyřicítkách přes víkend v kumbále, takže pondělní směně přitečou naproti až do sesterny. Neznají tam mraky toxíků, potulujících se mezi odděleními, aby dílem něco šlohli porouchaným, dílem prodali švestrám nakradené pičifuky ze sephory. O tom, že existuje snaha přehazovat pacoše z očního na plicní, protože se s ním nikdo nechce srát, ani neslyšeli. A tak to má být! Když už nakroutit zhovadilou teleoseru z lékařského prostředí, tak sexy, aby reklama před, po a desetkrát uprostřed rejžovala. V době uvedení neměl seriál v našich zemích kloudnou konkurenci, debilitě Dallasu se smál snad už i retardovaný Macura a Ally McBlilová se zatím jen krčila na dně prapodivné představivosti bezkozkomilného scenáristy. Z dnešního hlediska za 40%, i tak mě hanba fuckuje. Dovolím si též oponovat řadě spolukomentátorských es - Jandera se Sovou by si namazali všechny jůesácké konkurenty na housku! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První řada byla fajn, druhá ještě pořád ušla, ale později už vážně není o co stát. Solidní seriál z nemocničního prostředí, pokud ho dokážete přestat sledovat dřív, než úplně zesračkovatí. Úvodní série 85%, po odchodu Mandyho Patinkina strmý pád do podprůměru (a to nejsem kdovíjaký fanda tohoto herce). Celkově tak 60%. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak strašný, co si pamatuju. Alespoň ty první čtyři díly, co jsem viděl...:-) Takový seriál už se dneska nevidí ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pro mne jeden z nejlepších seriálů z nemocničního prostředí - a že jich už bylo natočených. Mluvím zde ovšem pouze o prvních dvou sériích; po odchodu Dr. Geigera všechno značně upadá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tento seriál dokáže rozhodně zaujmout. Čas od času tu máme velmi zajímavé nemocniční případy. Někdy ovšem nastane nuda. Herecké obsazení je na tom tak průměrně, někdo trochu zaujme, někdo vůbec. Takže ve finále dostáváme lepší průměr. 59% = *** ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

ER vs. Chicago Hope - Podle boxerské hantýrky šel ChH k zemi již v prvním kole. Pohotovost si mě získala již pilotním filmem, což se defacto lékařům z Chicago Hope nepodařilo za celou dobu mého sledování. Technicky celkem slušně zvládnutý seriál. Američanům se vůbec musí nechat, že seriály z lékařského prostředí umí točit. Tenhle je ale pro mě jedním z těch slabších... ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Po odchodu Mandyho Patinkina tu bohužel zůstalo prázdné místo, které se nepodařilo zaplnit. A když si uvědomím, že celý seriál do značné míry visí na Jeffreym Geigerovi, nemůžu dát víc, než tři. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iba vzorky z prvých dvoch sérií. Tento seriál začal s veľkou pompou v polovici 90tych rokov na Nove a treba povedať, že splnil očakávania. Oproti konkurencii v podobe Pohotovosti sa jedná o seriál kľudnejší, s precízne napísanými scenármi jednotlivých častí, ktoré sú vypointované a vďaka výbornému castingu sa divák ľahko ponorí do diania v nemocnici. Ako seriál ďalej pokračoval, už neviem, dá sa predpokladať, že úroveň išla ako v mnohých prípadoch nižšie. ()

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama