Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tohle bylo po předrevoluční Nemocnici na kraji města (jejíž kvality jsou sice nepopiratelné, ale jsou prostě jiné a z jiné doby), kterou tady všichni dobře znali, něco jako rána do hlavy zlatou cihlou!! Později štafetu převzala ješte o dost slavnější a nutno dodat, že i kvalitativně lepší Pohotovost s Flynnem Carsenem a Dannym Oceanem, ale tohle bylo u nás první! Hodnotím rozhodně 90%, ale pouze do chvíle, kdy seriál opustili Mandy Patinkin a Peter MacNicol... Potom to brutálním způsobem spadlo někam na 30%... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První řada byla fajn, druhá ještě pořád ušla, ale později už vážně není o co stát. Solidní seriál z nemocničního prostředí, pokud ho dokážete přestat sledovat dřív, než úplně zesračkovatí. Úvodní série 85%, po odchodu Mandyho Patinkina strmý pád do podprůměru (a to nejsem kdovíjaký fanda tohoto herce). Celkově tak 60%. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl tu smůlu, že se potkal ve stejnou dobu s Pohotovostí. Já osobně jsem měla (mám) radši NCH, víc mi sedl jeho humor a situace. Je pravda, že po odchodu herců Mandy Patinkin a Peter MacNicol, trošku seriál ztratil šťávu a hlavně vtip, ale i tak je pro mě v top seriálech z nemocničního prostředí. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

áááááá.....bez debat.... ztráta času po dobu 60 minut ve 141 zpracováních..... Ale ten obsah mě drtí :-D...."Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel"......já snad změním hodocení..Tomu není třeba se smát.. to se musí brát vážně!...................................... :-D:-D ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem pár dílů ze začátku série a cítím se povinována říct, že Mandy Patinkin by udělal koukatelnou záležitost i z reklamy na mast proti hemoroidům, nejen z příběhů lékařů a pacientů z nemocnice v centru města. K tomu musím připočíst i Petera MacNicola a Hectora Elizonda, protože postavy Geigera, Birche a Watterse jsou přesvědčivé, zábavné a skvěle napsané. Zbytek mě nijak zvlášť nebral, takže jsem s tím zakrátko skončila. Potom jsem čistě náhodou viděla část epizody z kdovíkolikáté řady a nestačila se divit, do jakých hloubek klesla kvalita. Se zjištěním, že dva z těch tří jsou pryč, jsem se divit přestala. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Mandy Patinkin (dr. Jeffrey Geiger) v rozhovoru o seriálu prohlásil, že natáčení bylo tak náročné, že když ho přijel na týden navštívit syn, tak se s ním sešel pouze na pár chvil. Bylo to hlavně proto, že se často natáčely až 4 epizody současně. (Bube1)
  • Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger) opustil seriál ve 2. sérii, protože nezvládal být tak daleko od své rodiny. Natáčelo se v Los Angeles a rodinu má herec v New Yorku. (Bube1)
  • Herec Ken Jenkins si v seriálu zahrál dvakrát epizodní role a pokaždé se jednalo o jinou postavu. Nejprve byl hlavním hygienikem, který na čas zavřel nemocnici kvůli rozšiřující se bakterii (ve 20. epizodě 1. série - ''The Virus'') a poté hrál strojvůdce lokomotivy, který se nakazil TBC (ve 12. epizodě 6. série - ''Letting Go''). (Bube1)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama