Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale moc mne to nebavilo. Nějaký podraz - jako v celkovém kontextu - člověk čeká od začátku, ostatně na tom je celé rozvíjení děje založené, takže se jen snaží sbírat střípky, aby pochytal co nejvíc před tím "překvapivým" finále, které se v určité chvíli dá odtušit. Ty úvodní seznamovací podvůdky mi přišly zbytečně zdlouhavé, některé rozhovory nezajímavé, budování falešných historek kostrbaté, a vtipné to vlastně ani nebylo, spíš takové smutné. Ale oba hlavní herci jsou dobře vybraní - jak ten rádoby zkušený, tak ten rádoby naivka. Docela slušné využití exteriérů. Ale stejně mi tam chybělo něco navíc, nějaký větší šmrnc, a podruhé to fakt vidět nemusím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Argentinský film, na který si musela (obecně) kina u nás dlouhé roky počkat. A rozhodně díky svému elegantnímu pojetí má co říct. I když i tady dojedeme na několik překombinovaných momentů. Každopádně tenhle podraz po argentinsku toho času dokazoval, že tahle jihoamerická země není jen velmocí uječených telenovel. Naladí autentické prostředí velkoměstských ulic, potěší vybraní herci i několik slušných nápadů. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I podvodníci se musí někdy otáčet aby měli nějaký zisk a když se objeví příležitost, den je obzvlášť dlouhý. A podle toho je dlouhý i tento film. Jsou dva, mají plán a jdou k věci. Snímek sleduje jejich počínání, jejich trable a jisté soupeření mezi sebou. Atmosféra je pozvolná a neuspěchaná, ale nenudí. Nelze předem odhadnout další dějový vývoj, čímž je příběh daleko přitažlivější. Fabián Bielinsky si napsal scénář, který si sám také natočil, takže se vše drží jeho představ. A povedlo se. Snímek plný etud a nevraživostí, které po filmové stránce pobaví. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fabián Bielinsky .. Svého žánru průměr. Stejně tak je průměrný podvodník Juan, kterého u jednoho nepovedeného kšeftu potká Marcos. Ten je zkušenější a hlavně ukecanější. Oba se dají dohromady a přes spoustu kotrmelců a kliček rozjedou jednu větší akci.. Herecky i filmařsky povedená záležitost z Jižní Ameriky, kterou příjemně zdobí několik povedených hlášek, scén a podvodnických fíglů.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsem prodal semínka ostnatého drátu." Podvádět se má s lehkostí a tohle je velmi slušná instruktážní příručka, kterak se to má dělat. Já na to tedy nemám talent ani žaludek, ale přesto mě Marcos s Juanem hodně bavili při svých kouscích, při kterých je dodržování pravidel fair play považováno přinejmenším za nevhodné. Navíc jsem rád, že ze země fotbalu a telenovel poměrně nečekaně přicestoval snímek, který je celkem ponurý, ale přesto vtipný, chvílemi napínavý a možná i trošku překombinovaný. Od něčeho takového se občas rád nechám povodit za nos. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama