EastEnders (TV seriál)

Velká Británie, 1985, 30 min

Hrají:

Leslie Grantham, John Altman, Craig Fairbrass, Susan George, Preeya Kalidas, Joe Absolom, Linda Henry, Jonny Lee Miller, Jon Lee, Martin Kemp, Scott Maslen, Michelle Collins, Bill Treacher, Amanda Holden, Isobel Middleton, Haluk Bilginer, Susan Tully, Tamzin Outhwaite, Jimi Mistry, Anthony Newley, Sally Faulkner, Louisa Lytton, Paul Nicholls, Martine McCutcheon, Billy Murray, Scott Adkins, Peter Wight, Norman Lovett, Michelle Ryan, Ash Varrez, Nicola Duffett, Robbie Gee, Terry Stone, Emma Bunton, Phillipa Peak, Daniel Mays, Matthew Morgan, Nicholas Ball, Tara Ellis, Steve Nicolson, Terence Beesley, Matilda Ziegler, Nitin Ganatra, Daisy Beaumont, Chizzy Akudolu, David Armand, Ross Kemp, Simon Day, Burn Gorman, David Walliams, Jeremy Clyde, Mary Larkin, Daniela Lavender, Annabel Scholey, Richard Ireson, Christine Stephen-Daly, Josie Lawrence, Nicholas Pinnock, Michael Elphick, Matt Di Angelo, Olga Lowe, Gérard Watkins, Sophie Thompson, Daniela Denby-Ashe, Amanda Ryan, Mark Wakeling, Patrick Baladi, Sean Maguire, Dido Miles, Olga Fedori, Niall Greig Fulton, Carlos Leal, Howard Goorney, Russell Bentley, Adam Leese, David Yelland, Christine Bottomley, Julianne White, Johnny Shannon, Raza Jaffrey, Robert Kazinsky, Will Mellor, Trevor Nichols, Lorraine Hilton, Kate Fleetwood, Geoffrey Davies, Mia McKenna-Bruce, Christine Adams, Simon Quarterman, Ruth Platt, Shaun Dooley, Ron Moody, Una Stubbs, Dave Legeno, Terence Maynard, Ricky Grover, Mark Rice-Oxley, Jethro Skinner, Geoff Bell, Martin Jarvis, Arkie Reece, Emer Kenny

• don corleone

Nekonečný anglický seriál z jedné londýnské čtvrti. Je to lepší, než telenovely z Mexika, ale spíš ztráta času. Na BBC to běží už asi tisíc let každej den nebo co :-) Jinak bych řekl, že právě Eastenders byli předlohou pro naši Ulici.(8.5.2005)

• Krasus

Nekonečná dávka emocí,hloupých dialogů a zbytečných postav.V Anglii to žerou,k nám se to radši ani nedostalo.(27.6.2007)

• Splasher

Nejlépe to vystihl Todd Rivers (pokud nechcete slyšet i několik rad pro začínající herce, skočte rovnou na 11:11).(16.1.2012)

Z důvodu historické hodnoty. Tento seriál je přelomovým dílem v žánru "soap opery". Byl částečně budován jako vzdělávací a nabízející žádoucí rolové modely, pro lidi z dělnických čtvrtí. K dosažení větší autenticity se zde používala technika, kterou používali i výrobci zpravodajství na BBC. Paradoxně se tak vytváří nádherné simulakrum autentického života na "předměstí", které nějakou dobu žilo s divákem.(2.5.2008)

Tři hvězdičky za to, že to není nekonečný seriál postavený na příběhu chudé dívky a bohatého krasavce, kteří po překonání všech nástrah nakonec skončí spolu, aby potom následuje další milión epizod, kdy se jejich vztah bortí a látá. Pokus o sondu do života "working class" se stal i startovním bodem mnoha velmi dobrých herců. Shrnuto, britská verze soap opery kombinující obě tradice.(31.7.2008)