Žiadna veľká sláva, strašne banálne. /20%/(15.4.2010)

Sympatické krimi s výrazným detektivem a dobrým hercem Johnem Thawem.(26.3.2011)

Trochu zatrpklý, schopností empatie však bohatě nadaný znalec vín a milovník vážné hudby - toť inspektor Morse, se svým klasickým vzděláním se příliš nehodící mezi své kolegy. Děj je situován převážně do Morseova domovského Oxfordu - zvláštní prostředí a zvláštní, ale dobrá kriminálka.(25.6.2007)

Mírně psychologická detektivka, jejím úkolem není jen osvětlit vraždu, ale i její příčiny. Mnohdy se tak dostáváme do komorního prostředí lidí, jež hází úsměv na všechny strany, přitom se však chovají jako bestie (nejedná se vždy o přímé pachatele). V tom šeru Anglického tajemna proplouvá Inspektor Morse, který sám nemůže věřit ani svým kolegům. Jedná se o brilantní cyklus, kromě bystře stavěných příběhů, Vás určitě zaujme též impozantní hudba.(17.9.2005)

Britské detektivky, to je můj oblíbený kýč. A tahle patří mezi ty lepší.(6.6.2003)

Britské detektivky mě vždy bavily, Inspektor Morse mě lákal k obrazovce obzvlášť. Děje těchto detektivek jsou poněkud melancholické, smutné, zato detektivní zápletky jsou vzrušující a napínavé. Zvláště pak jsou zajímavé inspektorovy útěky k vážné hudbě.(20.6.2011)

seriál 80. let ještě bez těch moderních střihů a efektů. Klasika britské městské kriminálky. Je zajímavé srovnání prostředí Oxfordu mezi Morsem 1987 a Lewisem 2007.(24.3.2010)

Pokud si představíte britského detektiva, který téměř nesnáší své okolí, tak je to v první řadě určitě Morse. Nic světoborného, ale John Thaw svého hrdinu hraje velice dobře. Zajímavé je, že z téměř nevýrazný poskok Lewis se stal posléze hrdinou vlastního detektivního seriálu.(7.3.2012)

Britská seriálová kriminální klasika(8.5.2011)