Reklama

Reklama

Zdivočelá země

(seriál)
Česko, (1997–2012), 41 h 15 min (Minutáž: 52–107 min)

Režie:

Hynek Bočan

Předloha:

Jiří Stránský (kniha)

Hrají:

Martin Dejdar, Jana Hubinská, Jakub Zdeněk, Jiří Langmajer, Jakub Wehrenberg, Jan Teplý ml., Radim Kalvoda, Zbyněk Fric, Václav Chalupa, Čestmír Řanda ml. (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Úspěšný dobrodružný seriál ČT, který vznikl na podkladě dvou románů spisovatele Jiřího Stránského "Zdivočelá země" a "Aukce". Dvacet dílů seriálu vypráví o letech pro naši zemi velmi důležitých a rozhodujících - o dramatickém, politicky i lidsky konfliktním osídlování českého pohraničí v prvních týdnech po osvobození v roce 1945 až po padesátá léta, plná politické zvůle a bezpráví. Příběh, v jehož středu stojí bývalý západní letec Antonín Maděra a parta sotva odrostlých mládenců, je zasazen do našeho pohraničí, do Krušných hor i časů. Sem se totiž vrací z Anglie hlavní hrdina, aby v rodné vsi zapomněl na útrapy i hrůzy války a mohl tu "žít, pracovat a mít rád své bližní", jak sám říká. Že přichází do jiného Svatého Štěpána, než byl ten, který musela jeho rodina v roce 1939 opustit, tušil. Ale to, co ho zde opravdu čeká, nemohl odhadnout ani ve svých nejbujnějších představách. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Jaj ten Harry to je ale blbec, naivka, podepíše spolupráci s StB a pak nechce spolupracovat.... ach jo, to je logika.... Si asi myslel, že mu to projde, ne? :D

Uživatel Lojz@ smazal svůj příspěvek.

Uživatel Lojz@ smazal svůj příspěvek.

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

k5456

Ale prd, co tou podporou Zemana asi tak získal, nevíte? Nemám ráda, když se herci politicky angažují obecně, ale Dejdar má plné právo a politický názor (byť by byl pro mne třebas dementní) úplně stejně jako třeba Svěrák atd. Navíc, Stránský se Dejdarovi omluvil, ono podepsat pod veřejný dopis někoho druhého, kdo o tom ani neví, mi taky přijde docela chucpe. Zeman určitě nevyhrál díky Dejdarovi, ale protože ho lidi volili, s tím se těžko smiřuje, ale je to tak :/ 

na příspěvěk reagoval Lojz@

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

hippie2222

Máte pravdu, je vidět, že naši umělci jsou stále stejní vlezprdelkove.... 30 případů má v tomhle pokračování, doufám, že  za 30 let bude další pokračování  na politickou objednávku... Prostě čeští umělci jsou jak se nosí v Česku vždy cool a připraveni k boji...  Smutný to pohled... 

na příspěvěk reagoval luczi

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No, po všech těch zkušenostech s bolševickým dědkem na Hradě se Stránskýmu nedivím ani trochu. To jeho prezidentování bylo ještě horší, než kdo čekal. Bohužel Dejdar si z Maděrova příběhu evidentně vůbec nic neodnesl. Ale zase mu slouží ke cti, že to zahrál dobře, aniž by pochopil - to znamená, že herec je skutečně dobrej. :D

na příspěvěk reagoval k5456

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

No, asi ne :) teď na ČT 1 "Nechtějí s Martinem Dejdarem v budoucnosti spolupracovat na natáčení seriálu Zdivočelá země"... Takže? :)

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Dromed

á tak to díky za osvětlení... na jednu stranu jsem měl radost že by snad mohlo být nějaké pokračování nebo nový seriál v podobném duchu ale na druhou stranu jsem si říkal jak to pane bože chtějí napojit :) takže možná lépe že se nic takového nekoná a nebyl to ani záměr

na příspěvěk reagoval Dromed

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

GAVARILO

Na novinkách to blbě interpretovali. O další sérii se neuvažovalo. Novinky udávají zdroj lidovky.cz a na tom servru nic o pokračování zdivočelé země nepíšou, to si tam novinky vycucaly z prstu. Píšou jen, že se Stránský a Bočan na Dejdara zlobí a že se z role Maděry vůbec nepoučil. Zato oni dva "pochopili" demokraciji dokonale, pokritci jedni. Osobně stojím za Dejdarem i když jsou mi Zeman i Kníže ukradený máme svobodu voleb a takhle na někoho útočit je sprosté!

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Tak ano, strohé to bylo ale mě se to celkem líbilo. Šlo mi hlavně o to, jak by vůbec chtěli navázat na ten příběh, nebo že by nějaký nový namět, nový seriál? 

na příspěvěk reagoval Dromed

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tak  těžko jde nerozebírat volbu. Je to trapný, chování jako za komunistů.

 

Jinak další řadu myslím a doufám už ne. Už takhle to bylo zoufalý ke konci.

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Zdarec, nechci to rozebírat na novinkách protože tam píšou jen anti-komunistický žvásty takže přehlednost žádná ale....

 

"Scénárista a režisér seriálu Zdivočelá země už nechtějí v budoucnu spolupracovat s hercem Martinem Dejdarem, a to kvůli jeho záměru volit ve 2. kole prezidentských voleb Miloše Zemana."

 

Prosím, nerozebírat tu volbu ale ... oni plánovali natočit další řadu/sérii?

na příspěvěk reagoval Dromed

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Dromed: Neboj, už se brzo potkáme! Až Tebe a Tvoje kamarádíčky poženu v Polsku, důtkama z dobytčáků.........

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

offlineman: Děkuji, já mám obrázek, tobě stačí jen něco napsat.

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

triatlet: Všichni jsme debilové :-D . Jen Ofimen na svém rudém piedestalu září inteligencí a taktem.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

triatlet: Někdo se ptá pravých odborníků a někdo dělá buznovskou šlapku na Pávově pro špinavý kamioňáky z Rumunska! Mám známýho, taky Jiřího Marka. Fakt sem netušil, že dva stejnýho jména budou i stejní debilové!

triatlet

triatlet (hodnocení, recenze)

Hans.Dromed: Jj, offliman je legrační. Neargumentuje. Diskuzi k 50. létům odvrací k dnešní amnestii. Myslím, že mu nikdo nevyvrací, že dnes není ideál, ale co se týká osobní svobody, tak je doba nesrovnatelná s 50. léta... Bohužel offfliman dokáže jen urážet. Nejlepší je jeho argument - "musíš se ptát jinde než u schválených pamětníků". To se, světe div, když se zřejmě vyptává těch, co nevinné posílali do korekce, že má trochu jiný názor:-)

Hans.

Hans. (hodnocení, recenze)

Dromed: Jo něco na tom asi bude. Zábavný příspěvek jsi napsal, dost mě to pobavilo.:-) Těch důchodců/bolševiků, ale spíš přibývá, populace stárne. Měla by se doba totality vyučovat na školách, aby to ty mladý na ty jejich kecy netáhlo...  

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Dromed: No jo, Valach ze Vsetína! Končím debatu, vidím, že je to zbytečné, musím ho jen tiše litovat!

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

offlineman: Bla, bla bla...ty tvoje kecy už ani nečtu. Já se bavím tady z Hansem.

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

Hans.: To je dáno jen tím, že normální lidi prostě přestávají chodit volit. Volit chodí jen důchodci. Musíme si uvědomit, že počet členu KSČ byl 2 milióny  Jestli jich polovina už zemřela tak tu máme pořád milión komunistů. Což je pořád pekelně moc, ale neřekl bych že jich přibývá, spíše ubývá těch co se seberou a jdou k volbám. Když je volební účast vyšší než 50 % jako v parlamentních volbách mají komunisti něco nad 10% hlasů. Ale když je volební účast 35 % jako ve volbách krajských tak mají naráz 20 %. Je to prostě tím že rudí jdou k volbám vždycky. Já u letošních krajských voleb byl a vypadalo to tam jako přehlídka francouzských holí a zubních protéz. Dávám bolševikovi tak 10 let. Notabene kolik znáš komunistů třeba ve svém věku? Podívej se na nějaký mítink KSČM na youtube. Mladé tam napočítáš na prstech a ti tam přišli buď ze zvědavosti nebo přidržovat babičku aby se nesesypala. A ten slavný svaz mladých komunistů? Jednou jsem je viděl na 1. májové demonstraci a myslel jsem, že se dochčiju smíchy. Prostě skupinka lůzrů už od pohledu, kteří argumentovali podobně sprostým způsobem jak tady ofina. Z těch já strach rozhodně nemám.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Dromed: Kdo je u Tebe debílek, Ty knížecí mr.dko? Na názory dvou blbečků, co nic nezažili a znají Komunismus jen z vyprávění zlodějů a kriminálků jako byl Stránský sem vážně mó zvědavý! Šoupejte nohama haranti a nepleťe se do věcí, o kterých nic nevíte!!!!!

Jinak, normální člověk masturbuje u porna a vy dva hošani u Přeletu! Ubožáčci!!!!! Ale co, v tomto přece máte tu vaši svobodu, ne?

Hans.

Hans. (hodnocení, recenze)

Dromed: Souhlasim s tebou, ale s tim vymřením ono to vypadá, že takových jako je on tady je čím dál víc a to je dost smutný až znepokojující...

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

Hans.: On je tím svým popíráním skutečnosti až komický, i když je to vlastně smutné. Hlavně vůči obětem režimu. Vím to z valstní zkušenosti, jak házeli naší rodině klacky pod nohy, jen kvůli tomu, že nikdo z mých rodičů ani prarodičů nebyl v partaji. A pak tu příjde taková nula a začne tu tvrdit, že je to lež. Horší už je snad jen popírat holokaust. Připouštím, že v mnoha ohledech byl socialismus spravedlivěší než je současný systém, ale za jakou cenu! Za cenu svobody. Ta je dnes oproti době minulé nesmírná, i když ji pomalu ztrácíme a to taky díky takovým offinům. Dnes se člověk o sebe a svou rodinu prostě postarat sám, ale tak je to správně, přesto že se to různým neschopům nelíbí a nechali by za sebe raději rozhodovat stát. Vidím to však dobře, až stará komunistická generace vymře, zbydou je takový magoři jako ofina a jejich pokřivené názory budou jen výkřiky do tmy, které budou lidem jen k smíchu. Mě je k smíchu už nyní.

Hans.

Hans. (hodnocení, recenze)

Dromed: Zajímal mě jeho názor, ale nic co bych nečekal jsem se nedozvěděl...:-) A dát přeletu odpad a ženě za pultem 5* tomu se kurva říká zaujatost! :-)

Dromed

Dromed (hodnocení, recenze)

Hans.: Prosím tě z tím ignorantem nemá cenu diskutovat. To jsem pochopil asi po 3 jeho příspěvcích. Když mu dojdou argumenty začne obyčejně urážet. Tvé argumenty bude jen ignorovat a pořád mele tu svoji demagogii. Slaboduchý jedinec, co o historii naší země ví leda to co bylo v Ženě za pultem. Co tu může vykládat o nějakém právu pracovat, když mu bylo při pádu režimu jen 8 let. To nebylo právo pracovat ale povinnost pracovat, a na to já všem zvysoka seru. Svoboda je důležitější než cokoli jiného! On si tu svobodu nejenže nezaslouží on ji ani nechce., protože je lůzr co neví co ze svým životem, tak potřebuje partaj aby ho vedla. Už jen říct o člověku Formanova formátu říct, že je to prašivý emigrant?! Kdo vůbec je a co dokázal? Nic, jen další debílek. Typický volič KSČM.

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama