Reklama

Reklama

Epizody(9)

Klukovský klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – zjistí, že v temné čtvrti Stínadla se cosi děje. Starý kostelník jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který byl zároveň zvoníkem v kostele svatého Jakuba ve Stínadlech. Tam také za záhadných okolností zahynul pádem ze zvonice. Rychlé šípy podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území. Ve zvonici najdou Tleskačův deník, ve kterém chlapec píše o jakémsi svém vynálezu. Jeho plány ukryl v kovovém hlavolamu, zvaném Ježek v kleci. Návod na vysvobození ježka z klece je v deníku podrobně popsán. Kde se však hlavolam nachází, to musejí Rychlé šípy teprve zjistit. Není to jednoduché: ve Stínadlech totiž vládne drsný chlapecký gang Vontů... (Česká televize)

(více)

Recenze (347)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Foglarovky jsem měla příležitost číst až po revoluci, naštěstí jsem tou dobou stále ještě byla dítě a tito kladní hrdinové a jejich dobrodružství mi měli co nabídnout. Trochu mě mrzí, že se ke mně "Rychlé šípy" nedostaly přece jen o něco dřív... Seriál jsem si oblíbila, učarovala mi temná atmosféra Stínadel, záhadný příběh a tehdy mě nikterak netrápila ona celková naivita a přeslazenost "Rychlých šípů" (to až o několik let později se ze mě stal cynik se zálibou v záporných postavách:-)). Trošku mi haprovalo obsazení některých rolí - jak třeba mohl Václav Sloup hrát ve svých 33 letech kluka o polovinu mladšího; to skutečně nesehnali nějakého mladšího nebo alespoň mladě vyhlížejícího herce?;-) Příjemná klasika, lepší než většina seriálů pro děti natočených po revoluci. 79% ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Rychlé šípy jsem jako kluk, četl několikrát. Určitě se ke knihám, ale i ke komiksům chci někdy vrátit a přečíst si to aspoň ještě jednou. K seriálu bych řekl pouze to, že příběh je tu strašně osekaný, některé části chybí a nebo některé zase nedávají moc velký smysl. I obsazení Mirka Dušína se moc nepovedlo. Největší hřích bylo úplné vynechání Bratrstva kočičí pracky, nechápu jak tohle mohl někdo udělat. ()

Reklama

matezzz 

všechny recenze uživatele

Komiksové Rychlé šípy jsem zbožňoval a i teď se k nim občas vracím, knižní Záhadu hlavolamu a další dvě pokračování jsem přečetl mnohokrát (stejně jako většinu Foglarovek), a proto se není čemu divit, že i televizní zpracování se mi hodně zalíbilo. Tedy, vlastně je se čemu divit, protože zfilmovat tuto knižní předlohu tak, aby se jí výsledek svou atmosférou alespoň přiblížil, je téměř nadlidský výkon. Hynku Bočanovi se to povedlo. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne HRŮZA - takhle příšerně splíst dohromady dvě knížky bez zásadní dějové linky té druhé? Celou trilogii jsem četla opět magicky třikrát, ale tady se tak akorát dosti nevydařeně předvádějí možný mladí talenti ( a co z nich zbylo...). Jedna hvězda za snahu, která se tady plno lidem tak líbí, uff - jinak Vás, pane Bočane, velmi obdivuji ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Foglarovky mě nikdy nebraly a brát nebudou, ale tenhle seriál splňuje do puntíku pojem klukovské dobrodružství. Křivolaké uličky, tajné chodby, tajemný ježek v kleci, postava se škraboškou, ukryté předměty, Vontové a k tomu parádní černobílá stylizace. Kdoví, jestli dneska ještě kluky vytrhne tak jako hovadiny typu transformers a bionicle. Líbí se mi přímočarost, s jakou seriál odsýpá - zkrátka všechno fachá jak létací kolo. Akorát škoda, že se v určitých rolích objeví profláknutí herci. Hanzlík mi jako Tleskač vůbec neseděl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Slávny hokejový brankár Dominik Hašek sa priznal, že sa kvôli Širokovi bál chodiť vynášať aj odpadkový kôš. (classic)
  • Z pěti členů Rychlých šípů měli dva své skutečné předobrazy ve skautském oddíle Pražská dvojka. Jindra Hojer a Červenáček opravdu existovali. Ten první se tak dokonce i jmenoval, jméno druhého bylo Václav Černý, měl přezdívku Černoch a nosil stejnou čepičku jako Červenáček ve Jaroslavu Foglarových příbězích. (raininface)
  • V dopisu Vonta Vrány scenárista změnil jméno Dymour na David. Protože "Tajemství Velkého Vonta" ještě nebylo napsané, nemohl tušit, že se tato postava v ději v budoucnu zcela klíčově objeví. (melica)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama