Reklama

Reklama

Epizody(9)

Klukovský klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – zjistí, že v temné čtvrti Stínadla se cosi děje. Starý kostelník jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který byl zároveň zvoníkem v kostele svatého Jakuba ve Stínadlech. Tam také za záhadných okolností zahynul pádem ze zvonice. Rychlé šípy podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území. Ve zvonici najdou Tleskačův deník, ve kterém chlapec píše o jakémsi svém vynálezu. Jeho plány ukryl v kovovém hlavolamu, zvaném Ježek v kleci. Návod na vysvobození ježka z klece je v deníku podrobně popsán. Kde se však hlavolam nachází, to musejí Rychlé šípy teprve zjistit. Není to jednoduché: ve Stínadlech totiž vládne drsný chlapecký gang Vontů... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Rayen1

"Týpek v bílý masce" je Širokko. :-) Kam se hrabe ten kapucín z Vřískotů. :-DD Jako dítko jsem byla též vystrašená, mráz po hřbetě mi z něj běhá dosud. :-) Pro mne totální nářez, jak knihy (všechny tři, i Tajemství Velkého Vonta), tak kreslené příběhy, seriál i film, velká srdcovka, v dětství, i nyní. ;-) Jinak ten typ Mirka zde v seriálu fakt mimo, to souhlas. :-)

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Je to dobrý a místy celkem strašidelný, ale zároveň mi to přijde občas i komicky vtipný :D Mirek Dušín mi připadá, jako by se v seriálu (a u Rychlých šípů) ocitl úplně omylem, když šel ze třeťáku po vyučování domů a narazil na partu kluků ze osmé nebo deváté třídy. Rekapitulace předchozího děje zabere pomalu třetinu dílu a je zbytečně do posledního detailu odvyprávěno, co se stalo... a určitě by se našlo i spoustu dalších srandiček, o kterých bych mohl mluvit (třeba, kde jsou všichni dospělí a že 90% Stínadel a jejich obyvatel jsou děti... ok, konec rejpání)...

 

Na druhou stranu musím pochválit Stínadla vybudovaná v ateliéru - celá čtvrť jen tak jako kulisa, to se povedlo. Atmosféra je slušně krutopřísná a ještě že se rozhodli natáčet na černobílý film, to přidává hodně. A ten týpek v bílý masce (jsem teprve v polovině, takže vím, že to bude důležitá postava, mimochodem, Stínadla se bouří jsem četl před dvaceti lety, ale už si to opravdu nepamatuju) je fakt děsivej... jenže pak vidím Mirka Dušína v tom svém svetříku s opaskem kolem pupku a začne se mi chtít strašně smát :D

 

Je to slušnej a fakt atmosférickej seriál, kterej někdy působí trochu komicky... :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Uživatel Rayen1 smazal svůj příspěvek.

robert8

robert8 (hodnocení, recenze)

senecek

Ano, repríza byla ještě o vánočních svátcích dopoledních hodinách ( 9.30, 10.25, 11:50, 9.40, 9.45, 10:00, 9:35, 10:10, 10.05) denně od 25. 12. 1970 do 2. 1. 1971.  :-) :-) :-) 

PSyk

PSyk (hodnocení, recenze)

senecek

Ano, seriál šel  o vánocích 1969/1970 v premiéře (preméra na štědré odpoledne, poslední část na Nový rok). Další  rok o vánocích 1970/71 byla repríza - dopoledne nebo přes poledne. Byl to poslední televizní záchvěv z roku 1968...

senecek

senecek (hodnocení, recenze)

 Krom vysílání na vánoce 1969 (v odpoledních hodinách cca16.30),na který si vzpomínám,jsem objevil,v televizních programech, jěště vysílání na vánoce 1970 v dopoledních hodinách okolo 9.30 - 10.30,může to někdo potvrdit? V kometářích se totiž uvádí pouze rok 1969 a pak vánoce 1989 - v době revoluce.

na příspěvěk reagoval PSyk, robert8

Fareo

Fareo (hodnocení, recenze)

..Záhadu hlavolamu právě dávají v Hřišti 7 od minulé neděle, okolo 9:15 dopoledne, tak se s chutí koukněte..:-)

Shimitz

Shimitz (hodnocení, recenze)

nevíte nekdo, kde by se dalsehnat soundtrack?, nektery pisnicky mi uvizly v hlave a furt tam sou i po deseti letech

Přemek

Přemek (hodnocení, recenze)

Skutečně jedinečná záležitost. Byť skalní foglarovci dali seriál do klatby proto, že scénárista zkombinoval Záhadu hlavolamu s následujícím pokračováním Stínadla se bouří, je bravurně natočený a má neobyčejně uchvacující atmosféru - tak, že divák ani nepostřehne, jací "starci" mu hrají stínadelské hochy (Krampol, Hanzlík). Tříska v jedinečné, potemnělé, až horrorové kreaci. Joj!

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama