Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezprostřední pohled na natáčení trojice filmů podle slavných fantasy knih J.R.R. Tolkiena. Nejedná se o typický "film o filmu", ve kterém všichni chválí, jak báječné natáčení to bylo. Tady se občas dočkáme kritických chvilek, ale hlavně se podíváme pod ruku všech zúčastněných - od tréninku liliputských dublérů, přes natáčení miniatur po počítačové efekty. A to vše velmi zábavnou, nenásilnou formou. Režíroval Costa Bates, který spolu s Peterem Jacksonem natočil fiktivní dokument o novozélandském filmaři, nazvaný ZAPOMENUTÉ STŘÍBRO. (SoolenJV)

(více)

Recenze (7)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Během celého dokumentu si nelze nevšimnout neskutečného zápalu nejen režiséra Petera Jacksona pro celou věc. Nádherně je zde vidět, jak si plno hercl splnilo svůj sen, a jak nefalšovaně si natáčení užívali. Skvělé. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanoušci filmového Pána prstenů a chcete se dozvědět detaily o natáčení, doporučuji především detailní bonusové filmy z rozšířené edice, které se podorbně zabývají snad všemi složkami filmové produkce. Tyto bonusy patří k těm nejlepším, co vůbec na trhu Blu-ray existují. No a tento snímek, je k tomu spíše takový dodatek. Koncepčně je takový nesourodý. Skáče od jednoho k druhému a právě tím je zajímavý, protože vynikne monstrózní rozsah prací na takovém filmu. Obzvlášť vidí-li člověk ženu, jejíž jediná pracovní náplň je sledovat letiště a vysílačkou o tom uvědomovat štáb. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie len,že je to môj najobľúbenejší film ale aj najobľúbenejší dokument.Rovnako ako herci tak aj režisér a cely štáb si užívali natáčanie.Na place je skvela atmosféra sú tam aj emócie,hra tam veľmi príjemná hudba a celé je to veľmi zaujímavé ako sa vyvíjal tento film. 100% - 5* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda je tímto video filmem míměno 16hodin dokumentů. Ale pokud ano, pak hodnotím bezpodmínečně 5*. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pohledy do zákulisí natáčení filmů mě nikdy zvlášť neoslňovaly. Daleko raději mám dokumenty a bonusové materiály zaměřené spíš konkrétně (hudba, odchylky od předlohy, kulturní pozadí) a doplněné záběry ze samotných filmů. (717.) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slušná směsice všech možných sestřihů a dokumentíků z vytváření všemožných aspektů, efektů, kostýmů, postav apod. k trilogii Pána prstenů. Zábavné, a před Jacksonem a jeho “společenstvem“ smekám, 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama