Reklama

Reklama

The Lone Gunmen

(seriál)
  • USA The Lone Gunmen
Kanada / USA, 2001, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund, Zuleikha Robinson, Stephen Snedden, Jodelle Ferland, Michael McKean, Jim Fyfe, Alan Dale, Mark Valley (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (22)

Jíha 

všechny recenze uživatele

Spin-off X-Files, který se od nich odlepil v tragický 8. sézoně a který se, přestože byl mnohem zábavnější, než to, co X-Files předváděly ve svých posledních cca čtyřech sezónách, dočkal jenom jediné řady. Na menším prostoru nerozvíjí žádný praštěný mytologie, který by stejně nemohl dotáhnout uspokojivě do konce, nepouští se do metafyzických spekulací, což je pole na kterým X-Files selhávaly od samýho začátku a pokud sklouzne k patosu, tak není trapnej, ale tak akorát dojemnej. No a taky je vtipnej. --- POZOR SPOILER --- O tom, jak mimo Akta X ke konci byly, svědčí ukončení The Lone Gunmen, který se odehrálo v rámci jejich poslední řady a kde hrdinové umřou! Celkem asi 75 %. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriálová komedie ever. Osamělé střelce jsem měl v Aktech X možná i raději než Muldera a Scullyovou a jejich samostatná show, ač úplně jiná, než jsem čekal, je prostě boží. Žádné paranormální jevy, tady se řeší výhradně konspirace, a to je moje. Oproti zmíněnému seriálu vždycky humornou formou (a pozor, humor se tu vyskytuje nejen slovní, ale na američany překvapivě i vizuální – a opravdu vtipný), což Byersovi, Frohikovi a Langleymu stoprocentně sedne. Ano, je to přitažené za vlasy, ale jako komediální reflexe Carterova kultu, v níž si odlehčenou pózu užívá třeba i Mitch Pileggi jako kdo jiný než zástupce ředitele FBI Walter Skinner, to funguje skvěle. Navíc je seriál (předpokládám díky době vzniku) výrazně akčnější a tedy mnohem zábavnější než prakticky jakýkoliv díl pozdějších sérií Akt X. Místo budování atmosféry dávkuje zvraty a vtipné scény (a vtipné zvraty) a nejde se od něj odtrhnout. No a setkání Jimmyho Bonda a Foxe Muldera je prostě legendární. Plná palba. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - Osamělí střelci vždycky k X Files neodmyslitelně patřili a docela se divím, že trvalo tak dlouho, než to tahle trojka sympaťáků zkusila sólo. Naštěstí to stihli v pravý čas a i když jim FOX dopřál jen třináctku samostatných epizod, přirostli mi k srdci ještě o pořádný kus blíž. Největší případy si na svá bedra nepřekvapivě vzali ve skvělém pilotu a napínavém finále a mezitím se někdy úspěšně (televizní šou s Langlyho dětským idolem nebo taneční soutěž v tangu) a někdy už méně a bohužel i trapně (konspirující opičáci nebo psychopatický doktor) potýkali s náměty pro svůj časopis. Je až s podivem, jak bláznivé nápady si scénáristé Shiban, Gilligan a Spotnitz dokázali pod Carterovým vedením do jednotlivých zápletek nacpat a nedivil bych se, kdyby většina diváků u nějakého třetího případu s hrůzou utekla. Některé fekální, miminkovské či zvířecí vtípky by člověk u seriálu, kde se na minutku mihne i samotný Fox Mulder, zkrátka nečekal. Zatímco v tajemné atmosféře Střelcům pomáhá rafinovaná Yves, humoru a téměř až rodinné náladě pomáhá moje nejoblíbenější postava - hloupoučký Jimmy Bond. Spousta fanoušků ho nemůže vystát, ale když vidím jeho nadšený výraz při sebemenší akci, nedokážu se na něj zlobit. Seriál jako celek je pak příjemnou jednohubkou a pro pravověrné fanoušky Akt X i malou povinností. Epizoda Jump the Shark z deváté série Akt X fungující jako finále seriálu: - 85% - Střelci nám zvadli, zchudli a lecčeho se museli vzdát, ale pořád jsou spolu. I ten Jimmy už se usmívá spíš smutně. Ale i přes nedostatek peněz a elánu tu pořád leží jedna opravdová výzva. Chris Carter se zachoval jako frajer, když jeden z posledních dílů Akt X věnoval zakončení osudů postav, z nichž některé fanoušci původního seriálu vůbec neznají. To, jak tahle honička s časem nakonec dopadla, asi všichni, kteří čtou tento komentář vědí. A přestože jsem se s Frohikem, Langlym a Byersem chtěl loučit v trochu jiné náladě, věřím, že díky Jimmymu a Yves nebudou nikdy zapomenuti. ()

Mufuck 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná záležitost ! K samotným X Files to má po většinu času opravdu daleko, to ovšem není pro kvalitu seriálu vůbec podstatné. Naopak, některé díly hravě ( a hlavně bohužel ) svojí kvalitou překonávají více epizod z posledních řad Akt X. Seriál je sice jejich spin-off , ale jde si svou vlastní cestou. Kolikrát v jakémsi vlastním ironickém vesmíru, kdy ti největší padouši nejsou vlastně padouši (Yves) a ten nejhloupější není vůbec až tak hloupý (Jimmy). Příběhy jsou vetšinou velmi originální, motající se kolem různých konspirací a politikaření, mysteriozní zaležitosti zde opravdu nehledejte ... a konec hrdinský se vším všudy... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- Osamělí střelci jsou rozhodně fajn trojka, která v Aktech X vždycky pobavila. Přesto mi ale vytvoření spinoffu přijde poněkud zbytečné. A to je asi největší problém tohoto dílka. Má to sice jen pouhých 13 epizod, ale absence jakékoli příběhové linie dělá seriál vcelku tuctovým a zapomenutelným. Pro fandy Akt X je to však takřka povinnost, ostatní by si měli radši pustit něco jiného. A nakonec, jsem rád, že se objevily také nějaké známé tváře. Už jsem si skoro myslel, že žádný crossover nenastane. A... nastal. Jaký? To se nechte překvapit. Hodnocení sériálu: 2,5/5 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama