Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Svojho času určite hit, teraz ma to nejakomnechytilo. Roky nezastavíme. Rovnako ako pri Knight Riderovi tak aj tu mi stačilo pozriet prvú sériu a dalej pokračovat nebudem. Ikonické skladby 80. Rokov ale pokračujú. MacGyver jú má o niečo slabšiu ako spominaný KR, ale rezonavať v mojej hlave bude dosť dlho. Žeby ešte do tretice Baywatch? 3* ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí s výbornou hudbou a skvělým Richardem Dean Andersonem. S kým byste chtěli ztroskotat na opuštěném ostrově? Má odpověď je jasná: MacGyver. Díky jeho dovednostem a vynalézavosti, které předvádí v seriálu by náš pobyt na ostrově určitě nepřesáhl jedno odpoledne a večer už bych ležel doma ve vaně :-) Lehkovážnost, vtip, inteligence a improvizace to je MacGyver, pro nejednoho kluka zůstane navždycky vzorem. Sice člověk nemohl brát moc vážně některé zápletky ( viz. ta z únosu Antona Dubčeka :-) jak ho v díle nazývají, dřevěná závora na hranici oddělující železnou oponu atd.) přesto to ale na atraktivnosti seriálu moc neubralo. U mne je to na silnější 4 hvězdy. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobře, je to převelice prostoduchý seriál - a možná by se dalo říct, že jeho naivita hraničí až s hloupostí … pokud se dívám kritickým pohledem jednadvacátého století, zbaveným jakýchkoli emocí. Jenomže MacGyver je něco jako přírodní úkaz - takže alespoň standardní 3* mu prostě nemůžu odepřít ... a berte to jako mou osobní poklonu technicky nadanému sympaťákovi s dobrým srdcem, který se za pomoci svých všestranných znalostí (a občas i notné dávky štěstí) dostane se zdravou kůží z jakékoli nebezpečné situace. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Potřebujete akutně výbušninu a máte u sebe jen žvejku,lepidlo a vodu?......není problém!Potřebujete nutně odletět a máte jen bambusové tyče,lepící pásku,moturék z míchačky a kolečko od větráku???není problém!potřebujete zastavit unikající kyselinu a máte jen tabulku čokolády????není problém! :-) potřebujete si skvěle oddychnout,užít si parádní dobrodružství,něco se dozvědět,vidět vtipného a charismatického hrdinu?není problém!McGyver,se totiž postará úplně o všechno!Seriálový hit mého dětství,který mě ani omylem neopustil ani v dospělém věku. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (61)

  • Jedná se o první díl, kde se objeví postava Petea Thorntona, kterého si zahrál Dana Elcar. Ten se však už objevil v epizodě Pilot (1985),  kde hrál Andyho Colsona. (Doplh29)
  • V 80. letech se dva mladíci pokusili vyrobit v garáži výbušné zařízení. Jeden z nich při tom zahynul. Druhý chlapec popsal, že výrobu bomby viděli v jedné epizodě seriálu. Nicméně tvůrci i seriál byli zproštěni obvinění, jelikož taková epizoda neexistovala. (SG-1)
  • MacGyverovo křestní jméno padlo až v sedmé sérii. Nápis na zdi byl napsán ohněm a jméno na něm znělo ANGUS. Scénaristé původně chtěli dát postavě jméno Stace nebo James. (SG-1)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama