Reklama

Reklama

Cestou na novou stanici je Enterprise postavena před soud za zločiny lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (55)

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý pilotní díl TNG. Nová Generace sice s časem rostla do kvality, ale to neznamená, že by začínala jako nějaký brak. Právě naopak, nová úvodní znělka, nová loď, nový kapitán s posádkou se rovnýma nohama vrhají do nových dobrodružství a hned v jejich úvodu narážejí na samozvaného vrchního etika vesmíru Q a s ním i na velké problémy. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, já si bych si raději ohledně nebrakovosti, kvalitního příběhu či dobrých triků nic nenalhával. Nic z toho pilotní díl Nové generace nemá. Navíc všechny postavy budoucího seriálu zde působí, alespoň na mě, dost nesympaticky (a takřka ubohost toho, co souvisí s Qéčkem, je do peklavolající), ale co potěšilo nejvíc, vyjma povznášejícího závěru, byla chvilková přítomnost DeForesta Kelleyho jako admirála McKoye, která mi způsobila aspoň na pár vteřin obrovskou duševní radost a zároveň smutek....něco jako, kdybyste najednou spatřili svého mrtvého dědečka. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní delší díl je naprosto nesrovnatelný s pozdějšími filmy a dnes už nám přijde velmi úsměvný. Myšlenka děje byla ve své podstatě velmi jednoduchá, ale než se k ní divák propracuje, trvá to hodně světelných let. Nová posádka lodi Enterprise se teprve seznamuje s novou lodí a postupně sbírá své budoucí hlavní členy. Poté se všichni společně vydávají na ke stanici Farpoint, který má federace převzít. Jenže posádka a zvláště kapitán Jean Luc Piccard jsou nuceni vykonat zkoušku, kterou na ně ušila kdosi z daleko vyspělejší civilizace. Kromě úsměvných triků mě hlavně zklamal děj, který není vůbec napínavý, je vláčný a také herecké projevy jsou spíše k smíchu. Patrick Stewart si na roli teprve zvykal a zde podal docela děsný herecký projev. Jde tedy pouze o delší televizní díl bez jakéhokoli překvapení. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě pilotní epizody Nové generace, která je o chlup lepší než původní Star Trek (ale na původní starou posádku nikdo nemá), spojené do jednoho hodinu a půl dlouhého filmu a nazvané jako Střetnutí na Farpointu, jsou paradoxně jedny z nejhorších, co byly pod názvem The Next Generation natočeny. Stále se ale jedná o solidní podívanou, ačkoli občas trochu nevýraznou a nudnou, a většina herců se patrně hned do svých rolí nevžila, protože vyznívají až moc prkenně, občas dokonce přehrávají. Patrick Stewart vypadá jako "morous" (jak trefně ve filmu komentoval Wesley), což se v dalších epizodách sice o moc nezlepší, ale tady je to vážně.. až moc výrazný. Jinak ale všechno funguje výborně, pěkné seznámení s novou posádkou a jejich vzájemné seznámení. Když už jsem u toho, trochu i prohodím menší negativ z celého seriálu Nová generace - nejvíce mi na něm totiž vadí, že zatím co u původní posádky byli hlavní postavy opravdu přáteli, zatím co tady jsou jenom spřátelenými kolegy. Je to podobné jako u Futuramy a podobných seriálů, kde se třeba lidé znající se již několik let stále oslovují příjmením (Fry, Leela, Zoidberg..), což docela sráží celkový pohled na jejich přátelství. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Po ôsmych rokoch som si znovu rozpozeral Star Trek: Next Gen a je to presne také skvelé ako si pamätám. Originál nech sa ide strčiť so svojím Kirkom a Spockom! Ja mám lepšiu náhradu - Jeana Picarda v podaní Patricka Stewarta! Na pilotnú epizódu dosť veľkolepé. A taktiež efekty vyzerajú lepšie než som si ako decko pamätal :D ()

Galerie (92)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama