Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace - Série 1

(série)
USA, (1987–1988), 20 h 28 min (Minutáž: 45–92 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Denise Crosby, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Wil Wheaton, John de Lancie (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (6)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.s. je prostě totálně šílená, ujetá, quallitativně (abych citoval Petera Davida) extrémně nevyrovnaná a časem jsem zjistil, že silně TOSková, což učinilo z 1. a ještě i 2.s., mé favourity v posledních 15 letech. Což už se asi nezmění. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eh... jako nejsou to úplně silný 3* (čistym průměrem by to byly silnější 2). Žádnej díl co by fakt oslnil, z lepšího tam byla pětina, s přimhouřenim očí třetina, zbytek byl... jakože až na pár výjimek nebyl vysloveně špatnej, ale nebyla ni vůbec ničim nijak dobrej nebo zajímavej. Chápu, že odkaz TOS byl silnej a efekty na svojí dobu super - a co do přežití seriálu dobře že tak, protože kvalitu scénářů TOS to nemá, práci s postavama co mělana začátku DS9 taky ne. Kdyby se mě někdo zeptal jestli to stojí za to vidět... asi bych doporučil podle zájmu a preferencí tazatele tak mezi třema a nanejvýš deseti dílama s tim, že zbytek neni třeba. ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovej svéráz jako Kapitán Picard, toho bys dneska v těch ochable založenejch seriálech, opravdu pohledal. Picard je vesmírná osobnost a hlavně je silnou motivací. Cela posádka Enterprise, ho už jen skvěle doplňuje. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už úvodná séria prináša množstvo zaujímavých a hard sci-fi tém, ktoré sa mi v ST univerze páčia zo všetkého naviac. Možno by som privítal viac akcie a fantázie tvorcov, ale väčšinou som bol veľmi spokojný. 5-hviezdičkových epizód je viac ako dosť, vypichnem iba tie naj naj: Stretnutie na Fairponte, Kam ešte ľudská noha nevkročila, Datalore, Príliš krátka doba, Rodná pôda, Srdce bojovníka. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Space... the Final Frontier. These are the voyages of the Star Ship, 'Enterprise'. Its continuing mission... to see out new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone, before." ()

Galerie (244)

Zajímavosti (12)

  • Jonathan Frakes o tejto epizóde povedal: „Najhoršia a najtrápnejšia, za ktorú by sa hanbil dokonca aj Gene, bola tá strašná rasistická epizóda z prvej sezóny... 'Code of Honor', ach Panebože!“ Neskôr túto epizódu nazval „rasistickou s*ačkou. (koba)
  • Dve z detí -  Tara (Amy Wheaton) a Mason (Jeremy Wheaton) - boli hrané súrodencami Wila Wheatona (Wesley Crusher). (koba)
  • Ferengové, kteří se poprvé objevují v této epizodě, měli být původně hlavními nepřáteli Federace. Tato myšlenka byla po odvysílání epizody zavrhnuta, protože na nich nebylo nic hrozivého. Wil Wheaton, představitel Wesleyho Crushera, to označil jako "pravděpodobně nejtrapnější představení záporáků v historii televizního vysílání". (mirliflore)

Reklama

Reklama