Reklama

Reklama

Dat využívá simulátor k vyřešení záhady, která ohrožuje doktora Pulaského na životě. (SkyShowtime)

Recenze (5)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vypadal na otrávenou holo-proklikávačku - následný obrat kdy se simulátor skrze spor/sázku s doktorkou stal nástrojem zkoumání podstaty myšlení Data to ale velmi rychle změnil. Další twist byl předvídatelný... ale nakonec provedený s nečekaným směřováním a přesahem. Celkově velmi dobré. Skoro. Ale: základní zápletka dílu, tedy spor Data s doktorkou, zůstal bez jakéhokoliv rozuzlení, což ok není kritické, ale nechává to ošklivou pachuť. Stejně otravné je, že implikace toho co se tam nakonec stalo (technologické i filozofické) zůstaly nedořešené (a co vím tak to ani nebylo zužitkované později ve Voyageru, i když by se to nabízelo). Takový hořkosladký dojem, popravdě. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iba nadpriemer, ktorý sa k štyrom hviezdam dopracuváva až zaujímavým záverom a celkovou originálnou pointou. Ale tie mantinely, vďaka ktorým je celá Enterprise ovládaná vymyslenou simulátorovou postavou, ktorá ťahá za mechanickú páku, som nedokázal absorbovať. Videl som tam hneď niekoľko logických chybičiek a nevieryhodných obmedzení, ktoré si tvorcovia vykalkulovali. Ako by počítačom vymyslená postava bez vedomia mohla ovládať samotný počítač? Ako by vďaka tlačidlám na obslužnom paneli mohla ovládať celú (komplikovanú) Enterprise a kapitán a posádka nemohli do toho čo povedať? Ako to, že sa simulátorova hra nemôže ukončiť, zmazať, predefinovať? Prečo doktorka jednoducho nevyslovila slovo "vstup" a nevyšla von? Prečo sa ju nepokúsili premiestniť transportérom? Jedna (simulátorová) osoba (inak skvelo obsadená) môže dať nadradený príkaz a iná nie? Nemá kapitán väčšie slovo a teda nemôže dať nadradený príkaz? A to sú le tie otázky, na ktoré som si po zhliadnutí spomenul, počas sledovania boli zaiste aj ďalšie. Celkovo originálne, ale scenáristicky nedotiahnuté a naviac, bez ohľadu na to, že Data sa na Holmesa, resp. jeho čelného predstaviteľa Basila Rathbona v mladšom vydaní podobá, tá fascinácia Holmesom mi uniká. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá holoepizoda a jedna z těch nejlepších. Tuhle laťku už nepřesáhne prakticky žádná další holoepizoda (krom Our Man Bashir). Zprvu parodie na milovaného Holmese se mění ve vážnou epizodu, kdy hologram získá vědomí, vlastně podobně jako v budoucnu Doktor. Daniel Davis je opravdu výborný. A díky Doylovi jediná zmínka o Čechách ve Star Treku, a velvyslanec je hned okradený cikány. Dal bych i plný počet, ale nedám za ten nesmysl s vyneseným papírem a hlavně že po počátečním pokusu nikdo nesnaží simulaci ukončit či vypnout elektriku. Picard v cylindru a Riker na Worfa: You'll be a big hit in London ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama