Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


Neštěstí na O'Harově letišti (S12E07)

(epizoda)
  • Kanada Catastrophe at O'Hare (více)

Obsahy(1)

25. května 1979. Havárie na chicagském letišti si vyžádala životy 271 lidí a málem zastavila provoz oblíbených letounů DC-10 po celém světě... Let společnosti American Airlines číslo 191 se připravoval ke startu vstříc Los Angeles. Cestující si nově užívali možnosti sledovat prostřednictvím kamer, umístěných na přídi letadla a propojených s obrazovkami v kabině, průběh celého letu prakticky očima pilotů. Onoho osudného dne však krátce po vzletu spatřili, jak se jejich stroj řítí přímo k zemi. Letadlo vystoupalo pouhých sto metrů a od konce dráhy urazilo jen 1400 metrů, když se zřítilo v těsné blízkosti obytné čtvrti. Zjevnou příčinou neštěstí se stala ztráta motoru během pohybu po ranveji. Motory jsou však konstruovány tak, aby v podobných případech přepadly přes náběžnou hranu křídla a nepoškodily ocasní část stroje ani křídlo samotné. Teoreticky měl být tedy stroj schopen vzlétnout i nouzově přistát. Na vyšetřovatele čekala řada mrazivých odhalení. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazivá časť v tom, že existuje fotografia padajúceho lietadla letiaceho na boku tesne pred pádom. A hlavne preto, že pasažieri na palube videli priamo čo ich čaká, nakoľko na lietadle boli pre nich nainštalované kamery, aby mali pohľad pilota. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To musí být paráda startuješ z ranveje, upadne ti motor a to vše v přímém přenosu... Njn prostě běžný den... Další jobovka napájení zapisovačů bylo z levého motoru, který upadnul, takže poslední slovo na pásce bylo "Sakra..." :( Ty vole další super mechanici co opravdu umí měnit motory na letadle...!! To snad není možný, ale jak ukazuje tento díl bohužel realita... ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V epizóde sú zmienené 2 rôzne lety lietadlom typu DC-10, ktoré mali oba vážne problémy s dverami nákladového priestoru. Oboma týmito letmi, z ktorých jeden skončil katastrofou, sa zaoberala epizóda Behind Closed Doors. (ČSFD)

Reklama

Reklama