Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 15 (2016) (série)


Úder z nebes (S15E03)

(epizoda)
  • Česko Výšková katastrofa (více)

Obsahy(1)

4. října 1992. Z amsterdamského letiště Schiphol vzlétl nákladní let společnosti El Al do Tel Avivu se zkušenou posádkou. Krátce nato se letadlo silně otřáslo a začalo se prudce naklánět doprava. Přístroje ukazovaly výpadek dvou ze čtyř motorů, obou na pravé straně. Vzhledem k nerovnoměrnému tahu se dal letoun vyrovnat jen s obtížemi, nicméně kapitán řízení ovládl. Potom se v kokpitu rozezněla výstraha signalizující požár jednoho z motorů. Navíc začaly selhávat hydraulické systémy, které umožňují manévry během letu. Přestože posádka neznala povahu a rozsah poškození, dokázala letoun otočit k letišti a začala klesat, aby nalétla do osy dráhy. Krátce před dosednutím vysunula podvozek a klapky. Na letiště už ale nedoletěli. Letadlo se náhle přetočilo doprava a řítilo se k zemi. Narazilo do desetipatrového bytového komplexu a vybuchlo. Zahynuli všichni tři piloti a více než čtyřicet osob na zemi. Byla to nejhorší letecká katastrofa v dějinách Holandska... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jj únava materiálu je věc, která se nedá jen tak odhalit a může vzniknout kdykoliv... 😢 Je smutné, že náprava vznikla až po 2 smrtelných katastrofách... Ale jak ukazuje tento seriál tak je to běžná praxe 😃😃😃 Jinak to musel být rachot, když do baráku narazí letadlo plné benzínu... Holt s tímto nikdo nic nenadělá... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masaker, až husia koža. Žijete si v nejakom paneláku, výškovej budove a smrť si vás nájde tým, že vám do baráku vpáli obrovské lietadlo a rozdelí ho na polovicu. Strašné náhody prináša život. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna součástka, co drží pilon nevydržela a nestalo se to jednou, ale dvakrát, než došlo k nápravě. Sedáte u televize  najednou vám na hlavu spadne obří letadlo, to si nevymyslíš. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V epizóde je zmienený aj ďalší pád Boeingu 747, ktorý sa odohral ani nie rok predtým na Taiwane. Jedná sa o let China Airlines 358. (ČSFD)
  • Týmto nešťastím sa zaoberal aj seriál Sekundy pred katastrofou v epizóde Amsterdam Air Crash. (ČSFD)

Reklama

Reklama