Reklama

Reklama

Une vraie jeune fille

Obsahy(1)

Alice Bonnard je 14-ti letá, předčasně vyspělá dívka. Na prázdniny přijíždí domů k rodičům do ospalé vesničky. Je to období, které nejvíc nesnáší. Ihned po příjezdu si náladová a samotářská Alice nemá co říct s rodiči a večer si začne psát deník. Následující dny prožívá nevšední nudu, a tak se začne zaobývat svou sexualitou a vrhat se do sexuální fantazie. Chodí po dvoře se staženými kalhotkami u kotníků, jezdí na kole bez kalhotek s vyhrnutou sukní...a začne vyzývavými pohledy provokovat mladého a krásného svalovce, který pracuje pro jejího otce na pile. Když mladík, kterého si pojmenovala 'Jim' na její vyzývavost ze začátku nereaguje, začne si představovat netradiční druhy vášně s ním. Mezitím její rodiče prožívají vlastní dramata a zvraty a celé se pomalým tempem přibližuje k tragédii. Režijní prvotina Catherine Breillat, kde již pohlíží na ženskou sexualitu svým nezaměnitelným stylem. (Gore)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Sebaobjavovanie školáčky pod zákonom, ktorá ide na tom štýlom "co dům dal." A tak sa k slovu dostanú lyžičky, fľaše... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Breillat začíná ve své režijní prvotině hodně zostra, ale ještě stále převládá zajímavost nad nechutností. Docela bych i věřil, že sexuální fantazie puberťačky mohou nabývat i takovýchto podob... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Něco tak perverzního a zvrhlého se nemohlo zrodit jinde než v ženské mysli. 14letou dívku zde pohání poněkud zvrhlé fantazie dalece vybočující z toho, co by se dalo považovat za běžné či normální.  Minimálně ne z mého puritánského mužského pohledu. Každopádně, místy jsem se skvěle bavil a musím se přiznat, že jsem nic podobně originálního doposud neviděl, a to mám zhlédnuté tisíce filmů. Hlavní hrdinka byla docela číča a vytknou se jí dal snad jen zanedbaný bobřík, který byl poplatný tehdejší době a módě. Do značné míry tyto nedostatky kompenzují kozenky hlavní hrdinky, které jsou vzhledem k faktu, že zde čtrnáctku hraje dvacítka slušně vyvinuté. Závěr rozhodně pobavil, ale nějak jsem tušil, že se tohle stane už při zařazení scény s nastražením pasti, která do konceptu filmu jinak vůbec nezapadala a z celkového hlediska by nedávala smysl. Rozhodně nápaditá, vtipná, hravá a v mnoha momentech zbytečně nechutná záležitost. [69 %] ()

curil 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní snímek, který byl k promítání na veřejnosti zakázán až téměř do roku 2000. Po shlédnutí filmu mě zákaz poněkud překvapil, protože znám více filmů ze stejné doby, které jednají o podobných tématech.   Tím, nemyslím zrovna zobrazení sexu na  filmovém plátně, to se řešilo nůžkami, ale samotné téma. Navíc vzhledem ke známé skutečnosti, že Alice jako dívku na hraně  nezletilosti a mladistvé, hrála dvacetiletá   herečka, je to ku podivu. Možná lze vnímat scénu s trháním žížaly na obnažené ohanbí Alice jako pornografickou, ale zapadá do děje a fantazií dospívající dívky, což u mě její zařazení odůvodnilo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Film nemá závěrečné titulky. Místo nich hraje hudba a divák sleduje jen černé pozadí. (Terva)
  • Charlotte Alexandra, která si zahrála čtrnáctiletou Alici Bonnard, byla při natáčení filmu již dvacetiletá. (Terva)
  • Film byl zakázán od jeho zveřejnění v roce 1976. Teprve v roce 1999 byl představen široké veřejnosti. (Terva)

Reklama

Reklama