Reklama

Reklama

Obsahy(1)

A jsou tady zas... Hirogeni... Posádka Voyageru se s nimi opět setkává. Chakotay s výsadkem se vydává na Hirogenskou stanici, která působí osaměle. Jakmile se ale setkají s prvním Hirogenem, napadne je. Pak odhalí, že jsou vlastně v simulátoru, ale těla mrtvých Hirogenů jsou skutečná. Výsadek zajme Hirogena Idena. Neví, co je skutečné a co je realita. Několik hologramů zaútočilo na skutečné Hirogeny. Situace nabere na obrátkách, když hologramy unesou Doctora. (Varan)

(více)

Recenze (6)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na samotný závěr výborná epizoda. Představa že hologramy nerozlišují mezi něčím tak triviálním jako je rasa nebo charakter, ale jdou rovnou po podstatě života, má docela potenciál. Scenáristé ji bohužel využili jednorozměrně, takže z toho žádné poučení neplyne. Oceňuju alespoň charismatického záporáka. Pochopitelně že je odsouzený k zániku, ale i tak z něho jde strach, což vždycky potěší. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný případ, kdy se nějaké rozhodnutí z minulosti vrací jako bumerang. I když hologramy, je fajn vidět zase Kardassiany, Bajorany nebo Klingony. Posádka by to byla zajímavá. "Tady to vypadá jako na summitu kvadrantu alfa." Zápletka s tématem zneužívání hologramů má své kouzlo. Povedený dvoudíl. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme zpátky úplně debilní rasu, kterou Voyager nechal 3 roky letu (a asi dva, tři nebo čtyři gigantický skoky v prostoru) za zádama, protože fuck you, who cares. Janeway rozhodnutí a morální arugmentace tu sou extra debilní i na její vlastní standardy. Argument "A kolikrát jsme někomu dali replikátory, aby měli jídlo a šaty?" je plivnutí do diváckýho xichtu - odpověď je NIKDY a ještě sme to opakovaně explicitně zdůrazňovali ty scénáristickej debile. Hologramy "hledají domov" a shání emitorovou technologii... přitom už dlouho vědí o tom že za rohem probíhá plnohodnotná válečná rebelie hologramů. A deklarování hologramů jako plnohodnotné AI... ok, na tohle téma seriál už rezignoval dávno, ale tady to vyznívá jako facka navíc. První půlka ("první díl" dvojdílu) by byl za 3*, byť teda spíš slabší, protože to fungovalo dramaticky minimálně na dějový lince, a v zásadě plus mínus i na charakterový, i když teda Doktor byl nucenej až to bolelo. Druhá půlka ("druhej díl" dvojdílu") je ale už jen nudnej 1* dojezd ze setrvačnosti. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Epizóda bola neskôr rozdelená a v repríze vysielaná, ako dve časti - Vlastní krev a Vlastní krev, 2. část. (koba)

Reklama

Reklama