Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doctor v sobě projeví své básnické nadání a v simulátoru vytvoří hru, která je o něm. Nechá pár členů posádky si hru zahrát, ale těm se to vůbec nelíbí. Doctor ale program poslat vydavateli na schválení, proto chce, aby program ihned stáhli. Ovšem dozví se to vyšší důstojníci na Zemi na flotile a jsou na Janeway patřičně naštvaní. Do toho je Doctorovi sděleno, že jelikož je Doctor hologram, nemá práva o svém holorománu rozhodovat. (Varan)

(více)

Recenze (6)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad super, epizody v holosimulátoru taky super, ale poslední čtvrtina kulhá na obě nohy. Soud v epizodě The Measure of a Man radši zmiňovat nebudu, protože je ve všech myslitelných kategoriích lepší. Škoda že Voyager nedostal regulérní "zrcadlový" díl. Tohle pomrknutí - i to z Living Witness bylo hodně fajn. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I have never encountered replicator, that could compose music or paint landscapes" - tenhle argument zestárnul fakt špatně :D Anyway. Voyager konečně adresoval schizofrenii ohledně doktora jako AI. Ale má to pachuť. Zaprvé: příliš málo, příliš pozdě. Zadruhé, silně naznačená interpretace vyznívá dost problematicky a vlastně vyvolává víc otázek (bohužel co do konzistence ST, ne co do filozofie), než odpovídá. Zápletka i průběh dílu sou smysluplnější, než slavné (a přeceňované) TNG: Measure of man - fakt, že Measure of man tu není vůbec zmíněný ani jako v referenci je promarněná in-universe návaznost za hranicí otravný chyby. (Představa hologramů jako pracovní síly v dolech je... radši bez komentáře.) ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka zábavná parodie (poručík Marseilles, Voyeur :-D), druhá půlka už dost patetická. Proč by měl v dole pracovat lékařský holoprogram? Škoda nevyužitého potenciálu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama