Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do nedávna mi to přišlo nechutné, ale už jsem velká holka a chápu primitivní humor :-) ... Partička Lister, poslední žijící muž, Rimmer, hologram mrtvého kolegy, Kryton, android, Kocour, jež se vyvinul z Listrovi kočky a Holly, občas kapitán Holistr s posádkou a na konec Kočanská... To je skvadra, která mě dokáže smíchy rozplakat :) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíte si, že trčet ve vesmíru jako poslední člověk na světě obklopen hologramem Vašeho mrtvého nenáviděného kolegy, čímsi, co se vyvinulo z Vaší kočky, "inteligentním" palubním počítačem a uklízecím robotem musí být otrava? NEMUSÍ!!! Pro mě bez nejmenších pochyb ten nejlepší seriál, co se kdy objevil na televizních obrazovkách. Tak neuvěritelnou a nevyčerpatelnou fontánu hlášek už nám nejspíše žádný jiný seriál nenabídne. Příběhy Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona, Holly a později i Kochanské jsou směsí geniálního britského humoru a nezapomenutelných scén, že si ani nedovolím vybrat jen jednu či dvě. Neříkám, že každický z 52 dílu byl skvostem (především ty bez Rimmera jsou nudnější), ale seriál jako celek je v mých očích vrcholem televizní seriálové tvorby. Takže nachystejte uzenáče ... P.S.: A jeste jedno privilegium si tento skvost drzi - nejlepsi cesky serialovy dabing vsech dob - snad jediny, ktery se mi libi vice nez original. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Rozhovor mezi Listerem a Hollym) L:"Kde jsou všichni, Hole?" H:"Jsou mrtví Dave." L:"Ale kdo?" H:"Všichni Dave." L:"Co? I kapitán Hollister?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"A co Todhunter?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"A co Selby?" H:"Je mrtvý. Všichni jsou mrtví, Dave." L:"Petersen ale ne, že jo?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"Chen snad ne?" H:"Kristepane, i Chen. Všichni!" L:"Rimmer?" H:"Mrtvý. Všichni jsou už mrtví, Dave!" L:"Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všichni mrtví?" Nemohl jsem si odpustit citovat 1 z rozhovorů (můj nejoblíbenější), který se může jevit některým divákům jako příklad výborného absurdního humoru, jiným zas jako stupidní trapný pokus o cosi, co se mu má podobat. Já patřím mezi tu první skupinu. Červený trpaslík mě svého času dokonce motivoval i přečtení knihy Nekonečno vítá ohleduplné řidiče a nutno přiznat, že ta byla též zábavná. Pozdější série mě už tolik nebavily, ale přece jenom, bylo to už před nějakým tím časem, takže mám v plánu se k seriálu někdy v budoucnu vrátit a postupně ho celý zhlédnout. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult, kult a ještě jednou KULT mezi kultovními sitcomy. Takovou dávku narážek a parodií na Star Treky, Hvězdné Války, všechny ty chrabré kapitány a schopné techniky, geniální superpočítače, cestování časem, ale i rovnoprávnost mezi muži a ženami, a kdoví co všechno ještě, nepředvedl zatím žádný jiný seriál. Už nemám co bych dodal, snad jen to, že kdo neviděl, neuvěří... nebo možná, že je to "Beeeeeeeeeeeeeezva, Rimmere, beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezvaaaaaa.":) 100% ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fekální humor pro masy kriplů s inteligencí folkového dua jako jste vy všichni co si myslíte, že je to nejlepší seriál všech dob a myslíte si, že jde o geniální humor a citujete z něho hlášky a neuznáváte nic než tančícího trapáka s ocasem a chcete být jako věčně pozvracený hlavní hrdina. Tak přesně pro takové tupé tupce a zabedněné lůzy viktorinského kanálu je Red Dwarf. Pche, vy ignoranti. Rimmer Foreva. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Tvůrci prozradili, že hlavní inspirací pro vznik seriálu byl film Temná hvězda (1974). (Fenk)
  • Legie se skládá z pěti osobností: Davro, Quayle, Holder, Heideger a sám Legie. (G3niu5)
  • Krytonův oblek se pro herce Roberta Llewellyna stával noční můrou, občas se z něj během natáčení nedostal ven po dobu až 17 hodin. (salamandrr)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama