Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult na jaký nelze nikdy zapomenout. Snad s výjimkou poslední řady neuvěřitelná vyrovnanost jednotlivých epizod a především humor s velkým "há". Všechny dialogy a hlášky jsou naprosto neskutečně vypilované. Stejně tak charaktery. Obvzláště samotná posádka Trpaslíka je něco, jak to jen vyjádřit ... no prostě něco slovy nepopsatelného. Stačí si pustit kterýkoli díl a hned se mi zlepší nálada. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem tuhle nesourodou partu bral jako sázku na jistotu, až mi konečně došlo, jaký klenot to je. S každým dalším rokem od svého vzniku a s každým dalším zhlédnutím dozrál Červený trpaslík na pozici kultu. Jak v nenápadném rozjezdu, tak v téměř dadaistickém finiši klasických řad a dokonce i v pozdních dobrodružstvích party zasloužilých pánů. A to, že je Arnold Rimmer největší frajer i pablb zároveň, všichni dávno víme. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Červenému trpaslíku se váže taková malá historka. Před několika lety, když jsem ještě jezdil spávat k babičce, za dob krásných jsem šel spáti. Bylo to po schodech nahoru v malé místnůstce, kde babička spávala, aby nemusela poslouchati dědovo chrápáníčko. V pokojíčku byla malá kryptofašistická modrá televize a já si jí zapnul. Ulehl jsem do postele, přepínal kanály a najednou mě zarazil takový chlápek se srandovní čepicí. Zaujalo mě to, tak jsem to nechal a užíval. Byl to Lister, myslím v dílu Psychoteror. Nečekal jsem, že mi tato chvíle změní život. Hned druhý den jsem se koukal do televizního programu, jak se ten seriál jmenoval. Byl to Červený trpaslík. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi účinné antidepresivum vyvolávající někdy až stavy euforie s báječnou výhodou nemožnosti se předávkovat. Trochu slabší 7.a 8.série, přesto stále kult jako hrom a jeden ze vzácných případů, kdy dabing neposlal britský sitcom o úroveň níž. Nutno se ovšem naladit na frekvenci hochů z Trpaslíka a přitom oddaně uctívat Krále bramborových lidí. Best scéna, nejdokonaleji vystihující zvrácené povahové rysy ještě zvrácenější posádky Red Dwarf: Rimmer:„What are you doing?“ Kryten:„I.., I think I'm, uh, rebelling.“ (epizoda 7. ,Kryten, II.série). A komu se to nelíbí, ten je Mr.Tetchy.. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý sci-fi sitcom, který si utahuje snad ze všeho, co na zemi existuje. A to vše na korábu kosmické lodi, kde se dějí neuvěřitelné věci. Britové ukazují, že mají vytříbenější, zábavnější a jemnější humor, než americké slátaniny (ovšem na pramálo výjimek). Nejoblíbenější postavou zcela jistě Holly, následuje Lister s Rimmerem. Škoda, že poslední, hodně slabé řady strhávají trpajzlíka až do průměrných vod. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (175)

  • Předchůdcem seriálu byl rozhlasový pořad "Dave Hollins - Vesmírný kadet" od Douga Naylora a Roba Granta. Později se z Dava Hollinse stal Dave Lister (Craig Charles) a z počítače Haba zase Holly. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama