Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (4)

Červený trpaslík (1988) 

Kult na jaký nelze nikdy zapomenout. Snad s výjimkou poslední řady neuvěřitelná vyrovnanost jednotlivých epizod a především humor s velkým "há". Všechny dialogy a hlášky jsou naprosto neskutečně vypilované. Stejně tak charaktery. Obvzláště samotná posádka Trpaslíka je něco, jak to jen vyjádřit ... no prostě něco slovy nepopsatelného. Stačí si pustit kterýkoli díl a hned se mi zlepší nálada. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

O mrtvých jen dobře a tak z úcty k původnímu Trpaslíkovi pietně pomlčím. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Trvalo to sice třináct let, ale nakonec se přeci jen Trpaslík dočkal důstojného pokračování, které se nemusí ohánět jen svým jménem, aby si vybojovalo místo pod sluncem (ano, mluvím o tobě proradná devátá řado!). Podařilo se tu totiž něco, co se příliš často nestává; comeback se vší parádou, která dělala (a dělá) legendu legendou. Kupříkladu hned druhou epizodu bych se nebál zařadit do zlatého trpasličího fondu. A pokud by jedenáctá řada měla být stejně kvalitní, tak si na ní milerád dalších třináct let počkám. ()

Série 11 (2016) (S11) 

Série bezpečně se pohupující na vlnách lehkého trpasličího nadprůměru a osvědčené sázky na jistotu, kdy žádná z epizod není vyloženě marná, ale pouze jedna je památná (stejně jako v minulé řadě jde o tu třetí v pořadí). Dává tak vzpomenout na zlatou éru i něčím jiným než převažující nostalgií jako ty zbylé. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama