Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (4)

Červený trpaslík (1988) 

Takřka neuvěřitelně vtipný kolos hlášek, který se na diváka chrlí prakticky v každém díle. Řikám prakticky v každém pač, když právě odchází jeden z hlavních hrdinů a přichází ta ujetá ženská Kochanská, seriál trochu uvadá. Naštěstí se na konci vrací a díky tomu má tak monumentální závěr, protože "jen sympatáci umírají mladí". Červený trpaslík je kult, je to kult, který mě naučil milovat anglický humor, i když právě tento není přesně anglický suchý, ale takový svůj ojedinělý hrající si s takovými jmény jako Star Trek Hlavní hrdinové jsou ale čistokrevní a nechutní Britové, které má každý divák rád, každý koho dokážou pobavit a ti kteří nedokážou prostě nemají smysl pro humor. Dále na kvalitách seriálu rozhodně přidává český dabing, který se jako jeden z mála seriálů opravdu povedl, i když nutno dodat že originál je také skvělý. Červený trpaslík je pro mě seriál, který mě nikdy nedokáže omrzet. Koukám na daný díl již po desáté a stále se stejně bavím. Jak je to možná? Smeg knows, hlavní je jedno a právě to potěšující na tom je, že tyhle legendy nikdy nezestárnou. Po dlouhé doby jsem si uvědomil, že jsem tu zapomněl něco napsat. Závist je sice hřích, ale nemohu si pomoci. Závidím každému, kdo na Červeného trpaslíka kouká po prvé, po druhé, po třetí a miluje ho. Je to nezapomenutelný zážitek. Vážně (10/10) ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Fanoušek Červeného trpaslíka se musel zlanařit blahem, když zjistil, že oni tvůrci natočí pokračování o tom jak se Lister konečně vrátí na zem, jenže s tím vším vyvstaly na povrch i otázky, zdali to bude stále tatáž kvalita na jakou je fanoušek zvyklý, což byl zásadní problém, protože ne všechno zlato se třpytí. Po shlédnutí prvního dílu, a nebudu se tím příliš tajit, jsem byl naštvaný a měl jsem na to názor takový, že bych byl radši, kdyby to tvůrci nechali tak jak to prostě bylo, jenže další dva to rozlomily a já se bavil tak jak to od trpaslíka čekám. Teď už čekám jen na jednu chvíli, až česká televize udělá dabing a (snad) to nezmrší, protože ačkoliv jsem Trpaslíka viděl i v originále na dabing prostě nedám dopustit. Jde o zvyk a taky hlavně o to, že jsem to s českým dabingem viděl asi pětkrát a originál mi prostě nepříjde tak vtipný. Také je dost možné, že s dabingem tomu dám pět hvězdiček, prozatím to jsou čtyři, solidní, protože je vidět, že to tvůrci nemysleli vážně a natočili to spíš jen z čistého fanouškovství, což je pro fanouška hezké a příjemné a rozhodně z toho musí mít radost, nebo teda já určitě měl, i když ze začátku převládalo spíše zděšení. Nakonec je to klasický trpaslík ale přesto trošičku jiný, jen se na to musí brát s odstupem času, protože na tohle se určitě bude dobře vzpomínat. Jenomže konec Červeného trpaslíka bude ale stále jen jeden aneb JEN SYMPAŤÁCI UMÍRAJÍ MLADÍ. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Prvotní nadšení z této série bylo hodně zjevné. A to i přesto, že jsem ji na poprvé viděl v originálním znění, což pro mě byl docela šok. Následně jsem čtyři roky tuto sérii nechal odležet, abych se k ní vrátil a pomalu se namlsal na jedenáctou a dvanáctou sérii, která přijde co nevidět. Tentokrát jsem si to mimochodem užíval už s dabingem.. V tu chvíli jsem si uvědomil, že dabing tomu dodá opravdu hodně. Hlavně to kouzlo minulosti, při kterém jsem si přišel jak v šestnácti letech na gauči při prvním seznamování s Červeným trpaslíkem. A i přesto, že tato série má hodně hluchých míst, kde se čistě jenom blafe a blafe, pořád tu jsou epizody Citróny a Začátek, kde ta první je to nejlepší, co Trpaslík nabídl a ta druhá pro změnu předvádí, že tenhle seriál rozhodně nepatří do šrotu. Zbylé díly jsou sice výplň, ale i tak mě dokázaly ukojit. ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

Těšení bylo veliké. Výsledek? Rozporuplný. Úplně jsem nepochopil, proč se všichni z posádky Červeného trpaslíka v dialozích opakovali a připomínali něco, co všichni fanoušci znají a ví. Nicméně to pořád byla stará dobrá parta a s kočičím nápadem navrch. Popravdě už ale aby tady byla česká verze se všemi původními herci. Věřím, že nadšení pak bude větší. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama