Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie celkom chápem všeobecnú obľúbenosť tohoto britského sitkomu. Dosť sa pozastavujem nad jeho vysokým hodnotením. Ja tomu raz neviem prísť na chuť. Asi je to tým, že som pomerne veľkým priaznivcom serióznej sci-fi tvorby a kvôli tomu paródiu na tento žáner nedokážem oceniť. Alebo to bude tým, že mi je suchý anglický humor úplne cudzí. Možno je to kombináciou oboch týchto faktorov. Neviem. Nejdem tu nad tým zbytočne filozofovať. "Červený trpaslík" ma skrátka nebaví a preto mu dávam iba dve hviezdičky. ** ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

S tímto seriálem jsem se setkal ještě jako student SŠ až prostřednictvím vysílání ČT kolem roku 2000/2001 a díky kvalitnímu dabingu jsem si ho i náležitě užil. Shrnutí by se dalo označit jako výborný seriál + skvělé hlášky v podání anglického humoru - sirény nebo polymorf byly dokonalé díly. Nezapomenutelný vagabund Lister a jeho oblíbené kari, Rimmer s pýchou přesahující celou galaxii, vymóděný Kocour, kterému by mohla závidět kdejaká modelka dnešní doby a nakonec Kryton aka paní služka pro všechno. K tomu si připočtu jejich strasti a slasti při putování hlubokým vesmírem a to vše tvoří tento seriál nezapomenutelnou zábavou mých studentských let. (10/10) ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| Scenár: Grant Naylor, Rob Grant, Doug Naylor | Hudba: Howard Goodall | Produkcia: Ed Bye, Hilary Bevan-Jones, Justin Judd, Helen Norman | Distribúcia: BBC Two, Dave, Dave HD || Nadmieru vtipné. Ps: Vo veľkom množstve škodí očiam a mimickým svalom... SkoroPS: 13. diel je neľútostný... ááááá. TotálnePs: Dodnes vrchol britského humoristického sitcomu, ktorému šlape na päty jedine Black Books, ktorý však nie je tak obsiahli, ale rovnako šialený v tom najlepšiom slova zmysle. 90% | 2009, SD, CZdub | ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterému jsem zasvětil značnou část svého života, ať už jde o jeho sledování, citování replik mezi přáteli (díky čemuž jsem si vysloužil přezdívku jednoho člena posádky, která mi zůstala dodnes ;) nebo vaření oblíbení Listerových pochutin. Ne, nezbláznil jsem se. Tenhle sitcom mě opravdu ovlivnil úplně od kořenů mé osobnosti a jen díky němu jsem tam, kde teď jsem A kde že jsem? Uprostřed vesmíru, tři milióny let od Země... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fekální humor pro masy kriplů s inteligencí folkového dua jako jste vy všichni co si myslíte, že je to nejlepší seriál všech dob a myslíte si, že jde o geniální humor a citujete z něho hlášky a neuznáváte nic než tančícího trapáka s ocasem a chcete být jako věčně pozvracený hlavní hrdina. Tak přesně pro takové tupé tupce a zabedněné lůzy viktorinského kanálu je Red Dwarf. Pche, vy ignoranti. Rimmer Foreva. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Tvůrci nejprve dostali nabídku na čtyři celovečerní filmy, ale trvali na třicetiminutových dílech. (Listeroman)
  • V seriálu bylo použito 373 různých nadávek. Slovo "smeg", kterým se v originálním znění v seriálu kleje, bylo v průběhu celého seriálu použito 194krát. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama