Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Creator: Rob Grant, Doug Naylor, Paul Alexander .. Dosti kontroverzní hodnocení, že? Ale než mě ukamenujete, viděl jsem (původně) jen díly pozdějších sérií, k tomu už koncem devadesátých let a asi vždy v nějakém "divném" rozpoložení... Nebo byl "divný" ten seriál? Takže momentálně nemohu jinak, bylo to šíleně debilní, nudné až trapné! A bohužel, nemám zatím příležitost to znovu vidět a pokusit se přijít Red Dwarf na chuť... ___ Tak jsem RD zkusil znovu (3Q2007) a bohužel, nic to se mnou ani tentokrát nedělalo. Když vidím třeba po x-té seriálové geniality M*A*S*H, Simpsons nebo výborné Friends vždy se směji!! Jenže u trpajzlíka prostě nemám čemu. Nenávidět nebo milovat, tak to prostě je. Tudíž z mé strany tady nepřibudou žádná slova pochvaly a ty opačného ražení si radši nechám pro sebe, neboť v prostředí fanatických vyznavačů nehodlám něco pronášet. Stejně by je nikdo z vás nepřijal, hm? 10%. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Napoprvé nic moc, ale... pak uběhl nějaký čas a já tomuto sit-comu totálně propadl. Skvělé vtípky, skvělé frky a pak ještě skvělé hlášky - to vše dělá z této podívané supr kultovní záležitost. Když večer zvažuji, co si dát místo Večerníčku, pak volím mezi "ČERVENÝM TRPASLÍKEM", "PŘÁTELI", "FUTURAMOU" a "SIMPSONOVÝMI". ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že napoprvé mě to taky vůbec nechytlo. Vůbec. Připadalo mi to nudné a trapné. Zpětně to nechápu, ale naštěstí jsem si ten seriál časem zamiloval. Pozdější série jsou o dost slabší, ale pořád velmi vtipné, takže si dovolím v hodnocení zaokrouhlit nahoru! 5 *****! Chápu, že někomu styl humoru nesedne a pak tomu klidně může dát i odpad..ale nechápu, jak může někdo dát Trpaslíkovi 3***. Jakto? Pro Tosima: zjevně jsi ten seriál nepochopil. Nejde jen o to, že si z něčeho špatně nebo dobře utahuje, protože je tak dobrej, že obstojí samostatně! Ne jen jako britská odpověď na Star Trek a podobně.. Pro Woodyho: fekální humor?? kde?? pro masy kriplů?? a na co že ses to teda vlastně koukal?:D ..trochu brzdi..ignorantskej vtipálku:) ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Během cca prvních deseti dílů jsem se bavil takřka královsky a docela jsem chápal zdejší vysoké hodnocení. Problém ovšem je, že seriál má částí pětkrát více, přičemž humor zůstává stále stejný a v tomto případě platí rčení o opakovaném vtipu. Světlý moment aby člověk pohledal, pročež jsem kolem dvacátého dílu Trpaslíka přestal sledovat úplně. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Krvácím v nemoderní barvě!” –– Vrchol britského humoru ve slušivém sci-fi kabátku a nebezpečně vysoká koncentrace vtipů na průměrný díl. Jak už bylo řečeno mnohokrát, tohle lze buď milovat, nebo nenávidět. Nejsem sice nějaký ortodoxní vyznavač tohoto seriálu a pravda, seriál má i své slabší epizody, ale jelikož jsem se od dob Mr. Beana u sledování nějakého seriálu ještě nepobavil natolik, až bych brečel smíchy, nelze jinak než dát plný počet. Holly a Kocour svými kecy bezkonkurenčně vládnou! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Chris Barrie (Rimmer) se rozhodl, že skončí se seriálem a nebude v 7. řadě figurovat. Nakonec ho přemluvili, aby si Rimmera zahrál ještě v dalších čtyřech dílech. (don corleone)
  • Tvůrci prozradili, že hlavní inspirací pro vznik seriálu byl film Temná hvězda (1974). (Fenk)
  • Robert Llewellyn (Kryton) a Craig Charles (Lister) připouští jistou podobnost se svými postavami. Robert Llewellyn dle svých slov má skutečně rád voňavé povlečení vyskládané na komínky. Craig Charles zase připouští, že jeho osobní hygiena je „jen o trochu lepší“, než ta Listerova. (Alfréda)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama