Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mohlo něco jako "Červený Trpaslík" stát kultem? Tak tuhle otázku si po zhlédnutí jednoho náhodného dílu pokládala taky. Vždyť je to sci-fi s nulovými efekty, ujetým dějem, o trhlosti postav ani nemluvě... Nicméně stačily dva dobré díly a bylo to.;-) Sympatický volnomyšlenkář milující kari, ctižádostivý suchar, android s uklízecím symdromem, metrosexuální tvor vyvinutý z kočky a palubní počítač s IQ 6000, což je asi jako IQ šesti tisíc učitelů tělocviku... Cožpak je možné někoho z nich nemilovat?:-) Asi ano, ale to rozhodně není můj případ. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělej humornej SF seriál. Nejlepší postava samozřejmě Arnie Rimmer, který je mnohdy mnohem zábavnější, reálnější i lidštější, než jeho opak Dave Lister. Stejně tak mi přišli oba představitelé těchto rolí, a to hlavně v dílu, kdy si Rimmer a Lister prohodí těla. Craig Charles oproti Barriemu vůbec nedokázal toho Rimmera v Listerově těle zahrát, zatímco Lister v Rimmerově těle byl dokonalý. A ta Arnieho důležitost pro zábavný děj se krásně ukáže v sedmé sérii, kdy je Arnie nahrazen Kočanskou a je prostě vidět, že to nefunguje. Že Kočanská není tak excentrickou postavičkou, aby dokázala nahradit Rimmera (kdo by taky byl?). Sedmá série je nejslabší a naprosto nudná a trapná a to jak svým neustálým kopírováním předchozích ať už hlášek nebo humorných situací tak i dějem o ničem. Arnie se vrátí zase v osmé sérii a pak už se to postupně zase zlepšuje, i když ta lehkost vtípků a vlastně vrozená humornost jako v prvních šesti sériích už tomu chybí. Až do 37 dílu (Nachystejte květináče) je to nejlepší humoristický SF seriál, jaký kdy kdo natočil. Následných sedm dílů nestojí ani za ty titulky a posledních osm je opět dost kvalitních. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že napoprvé mě to taky vůbec nechytlo. Vůbec. Připadalo mi to nudné a trapné. Zpětně to nechápu, ale naštěstí jsem si ten seriál časem zamiloval. Pozdější série jsou o dost slabší, ale pořád velmi vtipné, takže si dovolím v hodnocení zaokrouhlit nahoru! 5 *****! Chápu, že někomu styl humoru nesedne a pak tomu klidně může dát i odpad..ale nechápu, jak může někdo dát Trpaslíkovi 3***. Jakto? Pro Tosima: zjevně jsi ten seriál nepochopil. Nejde jen o to, že si z něčeho špatně nebo dobře utahuje, protože je tak dobrej, že obstojí samostatně! Ne jen jako britská odpověď na Star Trek a podobně.. Pro Woodyho: fekální humor?? kde?? pro masy kriplů?? a na co že ses to teda vlastně koukal?:D ..trochu brzdi..ignorantskej vtipálku:) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krytone, přejdi z modrého poplachu na červený." - "Jste si jist pane? To znamená vyměnit žárovku." Co dodat dalšího? Zkuste někdy říct doma, že nemůžete umejt nádobí, protože vám to král bramborových lidí nedovolí... A nejoblíbenější epizody? Asi Díky za tu vzpomínku, Roztavení a Hololoď. "Lister Červenému trpaslíku: Máme mezi sebou příšerný hovado..." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult, kult a ještě jednou KULT mezi kultovními sitcomy. Takovou dávku narážek a parodií na Star Treky, Hvězdné Války, všechny ty chrabré kapitány a schopné techniky, geniální superpočítače, cestování časem, ale i rovnoprávnost mezi muži a ženami, a kdoví co všechno ještě, nepředvedl zatím žádný jiný seriál. Už nemám co bych dodal, snad jen to, že kdo neviděl, neuvěří... nebo možná, že je to "Beeeeeeeeeeeeeezva, Rimmere, beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezvaaaaaa.":) 100% ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Rimmerův (Chris Barrie) incident s polévkou Gazpacho je založen na reálné zkušenosti scenáristů. Těm byla na meetingu správní rady Thames Television tato polévka naservírována a oni nechápali, proč je ledově studená. Na rozdíl od Rimmera si však kuchaře zavolat nenechali. (Listeroman)
  • Krytonův oblek se pro herce Roberta Llewellyna stával noční můrou, občas se z něj během natáčení nedostal ven po dobu až 17 hodin. (salamandrr)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama