Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Arx 

všechny recenze uživatele

Beru a chápu, že je Červený trpaslík pro někoho jeden z nejlepších seriálů. Já sám, jsem ve svém okolí obklopen lidmi, kteří na Red Dwarfa nedají dopustit. Mě osobně ale humor seriálu nic neříká. Nevím čím to je, pár dílů jsem viděl ale za celý seriál jsem se tak dvakrát zasmál. Přitom britský humor mám opravdu rád. Seriály jako Black Books, IT Crowd považuju za jedny z nejlepších ale Red Dwarf není prostě můj šálek čaje. Proto mu dávám ***. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

1. séria: absolútne úchvatný rozjazd seriálu, návaly smiechu sa dostavili takmer každou vetou. Som úplne namäkko. 100%! 2. séria: bez zaváhania. 100%! 3. séria: detto. 100%! 4. séria: must see! 100%! 5. séria: prvé dve časti mi síce nesadli, ale aj tak nápady tvorcov presahujú moje očakávania 90%! 6. séria: latka predchádzajúcich dielov bola asi nastavená príliš vysoko, v novom Starbugu už nie je toľko jednoduchej zábavy a všetko je trošku prekombinované. 80%! 7. séria: nadviazanie na šiestu sériu, bohužiaľ aj v kvalite. 80%. 8. séria: obhájenie česti celej posádky sa podarilo. Na 90%. - celkovo: 90%. ()

Reklama

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Creator: Rob Grant, Doug Naylor, Paul Alexander .. Dosti kontroverzní hodnocení, že? Ale než mě ukamenujete, viděl jsem (původně) jen díly pozdějších sérií, k tomu už koncem devadesátých let a asi vždy v nějakém "divném" rozpoložení... Nebo byl "divný" ten seriál? Takže momentálně nemohu jinak, bylo to šíleně debilní, nudné až trapné! A bohužel, nemám zatím příležitost to znovu vidět a pokusit se přijít Red Dwarf na chuť... ___ Tak jsem RD zkusil znovu (3Q2007) a bohužel, nic to se mnou ani tentokrát nedělalo. Když vidím třeba po x-té seriálové geniality M*A*S*H, Simpsons nebo výborné Friends vždy se směji!! Jenže u trpajzlíka prostě nemám čemu. Nenávidět nebo milovat, tak to prostě je. Tudíž z mé strany tady nepřibudou žádná slova pochvaly a ty opačného ražení si radši nechám pro sebe, neboť v prostředí fanatických vyznavačů nehodlám něco pronášet. Stejně by je nikdo z vás nepřijal, hm? 10%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mohlo něco jako "Červený Trpaslík" stát kultem? Tak tuhle otázku si po zhlédnutí jednoho náhodného dílu pokládala taky. Vždyť je to sci-fi s nulovými efekty, ujetým dějem, o trhlosti postav ani nemluvě... Nicméně stačily dva dobré díly a bylo to.;-) Sympatický volnomyšlenkář milující kari, ctižádostivý suchar, android s uklízecím symdromem, metrosexuální tvor vyvinutý z kočky a palubní počítač s IQ 6000, což je asi jako IQ šesti tisíc učitelů tělocviku... Cožpak je možné někoho z nich nemilovat?:-) Asi ano, ale to rozhodně není můj případ. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Až na o něco slabší 7.sérii si Červený trpaslík kvalitu udržel a i v poslední sérii překvapil novými nápady. I když to není třeba tak vtipné jako Partička IT, Otec Ted či Hotýlek (které ale zase nemají tolik dílů), tak je to stále špička britského humoru. Celého jsem zhlédl s 11 letým synem v původním znění s titulky a oba jsme se shodli, že i když je dabing z těch povedených, tak na původní hlasové odstíny Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona ani Hollyho prostě nemá. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (175)

  • Červený trpaslík je malá a relativně chladná hvězda, do této kategorie spadá například Proxima Centauri, nacházející se ve vzdálenosti 4,2 světelného roku od Země. (sator)
  • Tvůrci natočili dva závěry seriálu. Ten druhý, který jsme v televizi nemohli vidět, je možné najít na internetu pod názvem "Only The Good Alternate Ending". (Attta)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama