Černý anděl (TV seriál)

Drama / Sci-Fi

USA, 2000, 41x60 min

Joel McNeely

Hrají:

Jessica Alba, Michael Weatherly, Jensen Ackles, John Savage, Alimi Ballard, Kevin Durand, Ashley Scott, Lawrence Pressman, Sarah Carter, Natassia Malthe, Stephen Lee, Chris Gauthier, Jodelle Ferland, Nana Visitor, Peter Williams, Lauren Lee Smith, Joshua Alba, Nicki Aycox, Emily Holmes, Grace Park, Aaron Douglas, Missy Peregrym, Rainn Wilson, Valarie Rae Miller, Keith Dallas, Ken Kirzinger, Kristin Bauer, Suleka Mathew, Sarah Strange, Andrew Francis, Kate Luyben, Donavon Stinson, Christine Willes, G. Michael Gray, Catherine Lough Haggquist, Odessa Munroe, Antonio Cupo, Sonya Salomaa, Dominika Juillet, Tahmoh Penikett, Keegan Connor Tracy, Zak Santiago, Ashley Crow, Jesse Moss, Christine Chatelain, Cameron Bright, Paul Popowich, Paul Anthony, William Gregory Lee, Alessandro Juliani, Peter Kent, Jessica Amlee, Ryan Robbins, Nicki Clyne, Samantha Smith, John Cassini, Ty Olsson, Kett Turton, Salvator Xuereb, Jorge Vargas, Rodney Rowland, Callum Keith Rennie, Hiro Kanagawa, Sam Witwer, Stanley Kamel, Donny James Lucas, James Kirk, Tiffany Lyndall-Knight, Jeffrey Ballard, Rick Worthy, Enuka Okuma, Sarah Jane Morris, Chris Kramer, Martin Cummins, Ben Cotton, Emily Tennant, Rob Freeman, Richard Gunn, Terry Chen, Jennifer Blanc, Daniel Boileau, Anita Brown, Brian Markinson, Camille Sullivan, Meghan Ory, George Cheung

Kdyby v tomto seriálu nehrála Jessica Alba určitě by vypadal ještě hůře.(24.3.2006)

• AngelAngie

Mé první setkání s Jessicou .. nedopadlo nejhůř ..(28.5.2008)

Megahustej seriál, kterej se mi naprosto fanaticky líbí. Lví podíl na tom samozřejmě má krásná a dobře hrající Jessica Alba. A dokonce Michael Weatherly už mi přestal vadit. Je to svižně natočený a hustý, příjemné překvapení je John Savage v roli hlavního záporáka. Bohužel po naprosto koulervoucí a geniální první sérii přišla velice podprůměrná série druhá, ale holt nikdo a nic není dokonalé.(9.4.2006)

Vízia blízkej pochmúrnej budúcnosti je fajn len škoda kvalitatívnej nevyváženosti seriálu. Zatiaľ čo prvá séria si až do konca drží stabilne slušnú úroveň, druhá začina veľmi pozvoľna variáciou na Mutanta X a aj napriek neskoršiemu výraznému zlepšeniu kvalít začiatkov bohužiaľ nedosahuje. A ako to už tradične býva, zrušenie prišlo v čase, keď to začalo byť naozaj zaujímavé. Ale na to sme si už pri Foxe zvykli. Inak životná rola Jessicy Alby, ktorá možno hereckých kvalít veľa nepobrala ale práve v Dark Angelovi ukazuje, že jej kariéra ponúka aj svetlé výnimky. 70%(18.11.2007)

Tak tak, jsem si to koupil na dvd a musím podotknout, Jessica Alba je nehorázná kost :-)(20.2.2006)

Nemohu nabídnout objektivní hodnocení, protože to u srdečních záležitostí dost dobře nejde. První série skvělá, druhá bohužel už jen místy. Atmosféra všudypřítomného útlaku, bezradnost hrdinů i nenaplněné vztahy je to, co tenhle seriál pohání a snad je jen dobře, že namísto toho, aby mu nedošel dech, byl zrušen a hezky (ne)dokončen.(3.12.2008)

• MoiJe

neznaaasam spomalene zabery nalietavajucich a odlietavajucich ludi:-((8.2.2007)

• danecek24

58. Zlatý Glóbus za rok 2000 - nominace (1) - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jessica Alba(10.3.2009)

Viděny dvě řady. Jessica Alba, běloška s pyskem jako černoška, tady má představovat jakousi uměle vytvořenou dokonalou bytost. A to jsem se prosím v dalším díle ještě dozvěděla, že má taky kočičí DNA, díky čemuž například třikrát ročně hárá:-D Tak to je pěkná role pro naši Jessicu. Fakt, že se to odehrává v roce 2019, kde navíc po události zvané "The Pulse" došlo k tomu, že z Ameriky se přes noc stalo něco jako "policejní stát třetího světa", je zajímavej už vzhledem k tomu že se to točilo v době, kdy světu ještě vládly diskety a začínaly první mobily:-)) Hlavní problém bych zatím ale viděla v tom, ať už to byl záměr nebo ne, že Max je mimořádně hloupá superhrdinka. A to ještě bohužel ani ne stylem, který by aspoň byl legrační. Po pár úvodních dílech se z toho ale vyploupne příjemný seriál, protože pořád se raději dívám na příhodky geneticky modifikované holky, než na nějaký únavný seriál z realistického prostředí.. Na druhou stranu mě víc baví dívat se jak tráví čas v obyčejné práci a s kamarádama, než jak prchá/bojuje proti zlotřilému Manticore. Season 1 finale je stejně otravné (a ještě blbější) jak pilotní díl. Hezká je ta centrální lovestorka, atletická mutantka versus vozíčkář:-) Mám ráda i všechny vedlejší postavičky a hlavně jejich dialogy, výrazivo který v běžném horovu používají mě často rozsekalo, ty hlášky a výborná dikce herců taky:-D Líbí se mi i celý ten dizajn vybouchlého světa po roce 2019. Poměrně netuctový je soundtrack, který kombinuje většinou gangsta rapové písničky s ambientně laděným score, které také často obsahuje v podstatě instrumentální hip-hop.. Pátou hvězdičku málem srážím dolu kvůli zretardované druhé řadě nebo její minimálně polovině (to, že všichni zúčastnění změnili vizážistu, a ne k lepšímu, je to nejmenší: naprosto příšerné první díly pak jen občas vyváží nějaká nadstandardně hezká epizoda, příznačná je už znělka, která byla "obohacena" o klasický prodebílkovský voiceover + casting "obohacen" o debilního humusného pso-mutanta) a se kterou mě smiřuje jen velmi sexy Martin Cummins (byť jeho White se taky vyjeví spíš jako fanatickej blbeček, než bezcitný vládní agent) a postava Aleca s jeho hláškama. A i nadále vydařený netuctový soundtrack. A přestože se seriál celkově v ději vždycky věnoval nejvíc tomu, co mě nejméně zajímalo, a jeho season 2 finale bylo taky dost dementní, má v sobě něco, díky čemuž jsem si ho oblíbila a chtěla bych v tom jeho světě ještě chvíli pobýt:-) Mrzí mě, že nevznikla ještě alespoň třetí řada, už proto že konec zůstal nehezky otevřený (knižní pokračování jsem sice přečetla, ty už mě jako obvykle tolik nebavily, já prostě dávám přednost zfilmování, kde mám hudbu a herce:) Holt další cancel milé televize Fox. Hezký komentář: numan, Han22 a Superpero.(31.1.2010)

Pilotní film byl supr, ale seriál samotný už je trochu nuda.(25.5.2011)

Dark Angel je kontrastní v mnoha aspektech počínaje samotnou Jessicou Albou. Rozhodně se na ní dobře dívá a hlavně ve vážnějších scénách ji docela i sedne role, ale ty její rádoby badass hlášky a pózy hlavně v první sezóně jí poslají na úroveň 14tiletého parchanta ze základky. To, že při každé akční scéně létají kulky těsně před a za ní, výbuchy za patami, každý padouch s výstřelem čeká do té doby, než se stane nějaká záchranná náhoda, také k věrohodnosti zrovna nepřidává. Postapokalyptické prostředí je rozmanité, barevné, špinavé a to znamená přesně takové jaké já rád. Všude jsou nepřátelští, policie buzeruje a mlátí a nebýt tam takové množství logických kiksů, chrochtal bych si blahem. Zejména flashbacky a všechno související s výchovou v mantikoře je působivé. V čele s hlavním záporákem. V druhé serii to scénáristi s těmi mutacemi a schopnostmi trochu přepískli a tak byl docela problém se prokousat první půlkou, ale ta druhá je oproti tomu dobře vyeskalovaná a i když jsem možná neskákal radostí, byl jsem docela spokojený. // Nejoblíbenější postava: Lydecker // 1.serie: 70% // 2.serie: 60%(18.4.2011)

jako první tady napíšu správně třetí osobu zájmena já.Mně se to líbilo:D(19.6.2005)

Přesně takhle si představuji postapokalyptickou budoucnost. Chaos, špína, bída... a jako jediná obrana proti tomu všemu je všudypřítomný černý humor. Sci-fi moc nemusím, kvůli tomu, jak se vždycky snaží brát smrtelně vážně a důležitě, i když se na scéně odehrávají kraviny nejtěžšího kalibru (nemluvě o trapných kostýmech a rekvizitách) - ale DA je oproti tomu civilní a místy i komorní příběh o přežívání lidského druhu - mezi který se přimíchají geneticky upravení jedinci a snaží se zapadnout... Oni za svůj "mutantní stav" nemůžou, přesto je lidi odsuzují a nenávidí - a TOHLE není sci-fi, ale bohužel každodenní realita. Zvláštní věc je, že i přes své nesporné kvality, má seriál poměrně nízké hodnocení - a přitom jeho tvůrcem je "veleslavený" James Cameron.(16.7.2009)

• honzii

Jessica Alba je možná nehorázná kost, ale tenhle seriál mi místy přijde jako nehorázná blbost. Ovšem přes to nenudí a není špatně natočený...(6.1.2007)

Jessicy výkon v tomto seriálu je ... diskutabilní ... Námět to není špatný, ale zase si myslím, že se s tím mohlo pracovat rozhodně lépe ... Celkový dojem - rozpačitý.(12.9.2009)

• Daweflip

Hvězdička za Jessicu Albu - zbytek za moc nestojí(24.1.2007)

Me se to libilo hodne, takove depresivni a temne, navic Jessica Alba je nehorazna kost :-)(6.8.2004)

• Sista

Trochu nedotažený a dost umělohmotný, Jessica Alba je sice nehorázná kost, ale já mám radši tu postavu pejsko-člověka co maluje obrazy a hulí jointy v převleku za messangra..(9.6.2007)

ale jo...serial ma nekolik dobrych napadu, scenaristicky a rezisersky nevyrovnane dily (stejne jako kazdej jinej), megakocku jako hlavni predstavitelku a pro mne neprilis povedene digitalni triky. Kdyz vezmu v uvahu jak je stary, sem ochoten to prekousnout. Nemuzu si pomoct, ale mne se druha serie libila. Je sice uplne jina nez prvni, ale mnozstvi mantikoranu na svobode dalo tvurcum otevrene moznosti na ulitle napady. Navic Joshua a hlavne Alec okorenili nemastnou a neslanou plejadu postav o humor. Alec je pro mne nejsympatictejsi postava v serialu vubec. A malem bych zapomnel na genialni halloweensky dil. :)(5.1.2008)

Obsahuje SPOILERY!!! Pohodovka, ze které číší vše dobré i špatné z 90. let. Hlavní hrdinka Mex byla vytvořená geneticky v laboratořích Manticory, ale jako dítě s 12 dalšími utekla. Nyní je jí kolem 20 let, žije ve špinavém a zbídačeném Seattlu roku 2019, ve Spojených Státech, které se díky katastrofě staly něčím mezi zemí třetího světa a policejním státem. Díky kočičí DNA má téměř nadpřirozené schopnosti, ale živí se jako poslíček v Jam Pony, s kamarády chlastá v baru a občas něco ukradne. Pak ale poznává Logana, idealistického boháče a začíná mu pomáhat proti nejrůznějším zločinům. A také utíká před fanatikem Lydeckerem, který vede Manticory své uprchlé děti chce zpět. Toť první řada, za kterou bych dal i 4*. Druhá řada je ale o dost slabší, bez vysvětlení mizí jedna z postav, objevuje se nový záporák a také spoustu opravdu debilních dílů ve stylu příšera týdne. Když se začíná objevovat zajímavá mytologie, začínají se přiostřovat vztahy mezi lidmi a transgeniky, seriál končí. Končí vynikajícím, ale nic neřešícím finále, která nedá žádné odpovědi a které nabízí spoustu otázek co bude dále. Přesto ale tři hvězdičky bez problémů dám - za pohodové postavy (hlavně hláškující Alex nebo psí mutant Joshua, nebo hajzlíka Normala), krásně béčkovou atmosféru i místy skvělou akci.(21.3.2011)

<< předchozí 1 2 3