Reklama

Reklama

1963: Pohřeb J. F. Kennedyho

(TV film)
  • Francie Mystères d'archives : 1963. Les funérailles de John F. Kennedy (více)
Dokumentární / Historický / Krátkometrážní
Francie, 2009, 26 min

Obsahy(1)

Co se dělo bezprostředně po atentátu na populárního amerického prezidenta? Pátek 22. 11. 1963, je šest hodin večer, nacházíme se nedaleko Washingtonu. Prezident John Fitzgerald Kennedy byl před necelými pěti hodinami zastřelen v Texasu, ve městě Dallas. Bylo mu čtyřicet šest let. Zástupci všech médií se rychle shromáždili na letecké základně Andrews, aby se mohli stát svědky návratu prezidentského letadla Air Force One. Kameramani jsou rozhodnuti nafilmovat vykládání rakve a výstup cestujících z letadla. Osobnost, kterou nejvíce touží zachytit na filmový pásek, je Jackie Kennedyová, manželka zavražděného prezidenta. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Detailní rozebrání pohřbu v celém svém procesu. Některé věci byly zajímavé, jiné méně. Celá tato událost, vzhledem k faktu, že je stále obestřena tajemstvím, mě dost zajímá, takže i tak jsem potěšen. Škoda, že dokument nebyl delší. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

To by mě nenapadlo, kolik se toho dá zjistit a řict o takovém pohřbu. Spojené státy rozmanité snad nikdy neměli normálního prezidenta. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama