Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Marton Csokas, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha televizních produktů, kde se mechanicky opakují stokrát prověřené šablony, pouze prostředí se mění. Jednou je to sci-fi, podruhé, jako v tomto případě, zase fantasy prostředí. Důležitý je, aby to mělo hodně přestávek na reklamy a figurky se Xenou se taky určitě nějaký prodají. Dvě zajímavosti - nehraje tu Kevin Sorbo a feministky budou v sedmým nebi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První série byla celkem zábavná - ta trojitá salta, ta kouzla se šakramem, ta ňadra;) Ale s přibývajícím počtem dílů, a tudíž i dvojníků, smrtí hrdinek a jejich oživováním, se ztrátami paměti, časovými smyčkami, přesuny do "reálného světa" se vám bude dělat jaksi nevolno z toho, že jste se na to kdysi dívali a líbilo se vám to... Ale přiznejme Xeně, že měla dost dobrou titulní znělku a v podstatě pro nás "objevila" Nový Zéland a jeho nádhernou přírodu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tyhlety splácaniny jsou důvodem, proč někteří lidé považují sci-fi, potažmo fantasy za "debilní žánr." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde muž je zlej, nadrženej, ošklivej, zbabělej, zákeřnej a nebo je totální ňouma neschopen logického myšlení. Naproti tomu ženy, jsou zde krásné, chytré, spravidlvé, silné, schopně kdykoli se postarat o mužského ňoumu či ochránit vesničany většinou z řad mužů. Jak toto ženské show hodnotit ? Ne, ne nedám odpad jak by se na seriál, který popírá historické fakta, přírodní zákony a hlavní představitlka při skočích řve jak kdyby měla porodit osmerčata slušelo. Místy jsou zde totiž celkem slušně zvládnuté souboje. Další důležitá věc je, že zde jsou většinou krásný ženský. Xena je fakt pořádnej kusanec baby, která navíc určuje módu pro všechny dominy na světě a tu jednu hvězdu si teda právem zaslouží. Celý seriál by se dal označit jako mírně podprůměrný feministický vibrátor. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Lucy Lawless ako princezná bojovnica Xena, prvé séria mali svoju úroveň ale potom to už klesalo až na dno, bolo vidieť že inšpirácie rýchlo dochádzala, ale aj tak fajn dobrodružstvá aj keď bitky niekedy moc smiešne podané. Seriál dobrý pre teenagerov, fanúšikov Conana ale teraz by ma to už určite vôbec nebralo a malo fajn dynamickú úvodnú zvučku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál o princezně bojovnici, která má chvílemi sebou svou věrnou a prakticky nesmrtelnou a skoro bohyni Gabrielu. Jejich společná lesbická scéna v jednom díle mi celkem vyrazila dech (nemá to být seriál pro děti? mami proč se ty paní líbaj? :))). Spojení se světem Herkula už je trochu přehnané a usměvavé díly s herci při natáčení byly trapné. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní pulp bez špetky invence či jakéhokoliv tvůrčího náznaku. .. Historická věrnost nevěrnost, tohle je slepenec stylizace porno žánru (image hlavní hrdinky) s reáliemi jakéhosi archaického bezčasí a náznaky akce pro náctileté... To se pak můžu bavit i při dívání se do bubnu pračky, to je také hypnotické a všechno se tam taky mlátí a skáče... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Herkula se Xena docela dala sledovat. Bylo to sice fantasy béčko jak řemen, ale nutno uznat, že většinou docela dost zábavné a s nadhledem. Ovšem i tak je celá jedna hvězdička především za Bruce Campbella v roli Krále zlodějů. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Za ty baby...Ne, fakt. Když se podíváte, jaké slátaniny se natáčejí dnes, tak musím uznat, že tohle patří mezi ty slušnější seriály. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Divoženka a princezna bojovnice Xena byla stokrát lepší než děsivý Herkules. Tady přece nešlo o historickou věrnost, proboha! U tohohle seriálu jsem se vždycky ohromně pobavil, stačilo trochu utlumit mozek. Podstatou byly nádherné a spoře oděné dívky, které se v choreograficky působivých a absurdních scénách řezaly hlava nehlava. Navíc Gabriela byla fakt kus, mno a když si tvůrci začali pohrávat s bisexualitou obou hlavních hrdinek, to to teprve dostalo grády. A Lucy Lawless není lesbička, Melies! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. The Warrior Princess ,3. Darfus ,4. Soul Mates ,5. Burial ,6. Xena and the Big Bird ,7. Gabby Dance ,8. The Gauntlet ,9. Barn Blazers ,10. Fight on the Heads ,11. Draco's Men ,12. Glede Ma Glede ,13. Burying the Past ,14. Xena's Web ,15. Goodbye ,16. Giants ,17. Funeral Dance ,18. Challenging the Gods ,19. Dreamscape ,20. Quarterman's Festival ,21. Roll in the Leaves ,22. Funeral Pyre ,23. On the Balcony ,24. The Oracle ,25. Hail Xena ,26. Going to Kill Me ,27. The Wrath of Callisto ,28. Bloodlust ,29. Ladder Fight ,30. Main Title [Extended Version] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za časov dávnych bohov, hrdinských náčelníkov a kráľov, nepokojom zmietaná zem zrodila hrdinku. Bola to Xena, bojovná mocná princezná, zocelená žiarou bitiek. Sila, vášeň, nebezpečenstvo. Jej odvaha zmení svet.“ Rip-off Sorbovho Herakla, v ktorom sa občas vyskytla bojovná princezná Xena a zakaždým mala taký obrovský úspech u divákov, že nakoniec dostala vlastný spin-off. Ktorý je v podstate rovnaký, ako originálny Herkules, akurát namiesto hrdinu a pomocníka je tu hrdinka a pomocníčka. Inak zostalo všteko po starom - hnusná výprava (musel prísť až o pár rokov Peter Jackson, aby z Nového Zélandu urobil epicentrum všetkých turistov sveta), odpudivé umelohmotné štúdiové kulisy, smiešne kostýmy a trápne akčné scény. Nevraviac o lacných emóciách, nevtipných vtipoch a neznesiteľne béčkových scenároch. Vtedy to ale fungovalo, sadali sme si pred nové diely a hoci predsa len Herkules bol Herkules, aj Xena prišla vhod, keď nebolo čo pozerať (a zjavne sme v tom neboli sami, keďže v rokoch 1995 - 2001 vzniklo viac ako 130 epizód). Potešil kasting (okrem hlavných postáv napr. Ted Raimi ako nešťastný Joxer). ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Asi bych to měla vidět víckrát, abych pochopila, proč ta domina ze sadomasochistického salónu pořád metá salta a ječí. Ale jednou mi to úplně stačilo, děkuji. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

1 / 10 Gýčová kravina s nie príliš sexi hlavnou hrdinkou (teda ak vo vás slovo bičík nevyvoláva zvrhlé sexuálne fantázie) a tak tupým dejom, že je z toho až mdlo. Ruky preč! PS: Lucy Lawless je lesbička - márna snaha. ()

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama