Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Presne ten druh naprosto zkourene zabavy, ktery by jste cekali od lidi jako je Sam Raimi a Bruce Cambell - viz. "Bruce Cambell vs. Army of Darkness". Proste nad tim nepremyslejte a muzete se smat.. tedy jen prvnich par desitek dilu, pak to totiz zacne byt ponekud repetetivni. Holt nekteri lidi nevedi kdy prestat. Xena je podle me vtipnejsi nez Hercules, moje oblibena postava je velky valecnik "Joxer Veliky". PS: Je teda fakt, ze lidi s klasickym vzdelanim musi pri sledovani likvidace recke mytologie vazne uvazovat o sebevrazde (pripadne predchazene masovou vrazdou). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál o princezně bojovnici, která má chvílemi sebou svou věrnou a prakticky nesmrtelnou a skoro bohyni Gabrielu. Jejich společná lesbická scéna v jednom díle mi celkem vyrazila dech (nemá to být seriál pro děti? mami proč se ty paní líbaj? :))). Spojení se světem Herkula už je trochu přehnané a usměvavé díly s herci při natáčení byly trapné. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Kdo tady tvrdí, že seriál o Xeně je stejný, jako je seriál Herkules, asi nemá všech pět po hromadě. Předně Herkules mnohem častěji bojoval se spousty mýtickými bytostmi na rozdíl od Xeny. Xena se z 90% jen vypořádává s dluhem vč. vlastní viny vůči svému okolí z dřívějších dob, přičemž se střetává s nejrůznějšími bandity, řeší věci kolem amazonek a střetává se také s Římany a jejich vůdci. Jen sporadicky se střetává s olympskými bohy a ti mi navíc vůči její osobě připadali tak pasivní, až mi přišlo, zda to nejsou jen její pobožné přeludy. Něco jako film Johanka z Arku z ’99. Héra se naproti tomu na Herkulovi vyřádila mnohem líp. Vedle toho, že seriál je hodně prošpikován kýčovitými, stupidně bizarními a naprosto nezáživnými díly, mi taky vadilo, právě ta nízká provázanost s Herkulem. Čekal jsem, že tam zaskočí víckrát, než jen na trapný tři epizody. A v neposlední řadě, mi taky vadí nijak zvlášť oslňující zakončení. Suma sumárum jde tak jen o novozélandský seriálový béčko. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde muž je zlej, nadrženej, ošklivej, zbabělej, zákeřnej a nebo je totální ňouma neschopen logického myšlení. Naproti tomu ženy, jsou zde krásné, chytré, spravidlvé, silné, schopně kdykoli se postarat o mužského ňoumu či ochránit vesničany většinou z řad mužů. Jak toto ženské show hodnotit ? Ne, ne nedám odpad jak by se na seriál, který popírá historické fakta, přírodní zákony a hlavní představitlka při skočích řve jak kdyby měla porodit osmerčata slušelo. Místy jsou zde totiž celkem slušně zvládnuté souboje. Další důležitá věc je, že zde jsou většinou krásný ženský. Xena je fakt pořádnej kusanec baby, která navíc určuje módu pro všechny dominy na světě a tu jednu hvězdu si teda právem zaslouží. Celý seriál by se dal označit jako mírně podprůměrný feministický vibrátor. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem si přečetl " na rozdíl od Hercula neočekáváte reálný základ". Upřímně milý kouzelníčku, báje o Herculovi jsou postavený na reálném základu, stejně tak jako Santa Claus, Pan Tau, Magika Von Čáry nebo Ježíš Kristus. Ale budiž ti opuštěno....... Komu, ale neprominu je Xena. Kolik hodin, jsem musel sveřepě se svými vrstevníky na rodinných návštěvách čumět na tuhle vypatlávačku, se vážně nedají spočítat, natož proplatit či jakkoliv jinak vykomprezovat, takže.....Táhni do pekel, pricezno Nestoudnice. ()

Galerie (553)

Zajímavosti (70)

  • Pôvodne mala hrať rolu Gabrielly herečka Sunny Doench, ale údajne nechcela nechať svojho priateľa samého v Californii, a tak dostala šancu Renée O'Connor. (Fabrinka)
  • Během natáčení této epizody se protrhla uměle vytvořená nádrž a filmový plac byl zaplaven více než 20 000 litry vody – štáb měl v onen den naštěstí volno a nikomu se tak nic nestalo. Traduje se, že po tomto incidentu začali členové štábu nosit trička s nápisem: „Přežili jsme tsunami.“ (fiLLthe3DD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama