Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (406)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, u které jsem strávil téměř celé dětství. Nevím, jak bych se na seriál díval teď, protože je to opravdu doba, co jsem Smallville viděl naposled, ale tenkrát mě to ohromně bavilo. Byl tam Superman (skvělý Tom Welling), Lex Luthor v podání geniálního Michaela Rosenbauma a ta kočka Kristin Kreuk... Seriál mě nezapomenutelnou úvodní znělku a celkem povedené zápletky. Jen nevím, jak to skončilo, ale i tak dám z nostalgie 75%. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne! Tento serial je unikatem mezi ostatnimi. Ze zacatku naprosto bezkrevna a nudna televizni slatanina (proto asi take to mnozstvi nizkych hodnoceni), ale po nekolika seriich je z toho na televizni pomery vyborne dilko. Sam si pamatuji, jak jsem shlednul par prvnich epizod a temer jsem nevydrzel do konce - bylo to neco udesneho. Pote jsem se nahodou shledl epizodu z poloviny ctvrte rady a nestacil jsem se divit - tohle ma byt ta slatanina, co jsem tehdy videl? Finale 4. rady bylo mistrovske dilo a dale to pokracuje velmi solidnim tempem. Sice se nejspise nestanu pravidelnym divakem (kvuli odpolednimu vysilani), ale urcite neni duvod hazet tento serial do odpadu... ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Somebody saaaaaaave me! Seriálový popík ze Supermanova univerza, který sice občas zahraje falešnou notu (slabší trikové efekty, kolísavá kvalita scénářů), ale v důsledku pobaví a neurazí. Cílovkou jsou samozřejmě mladší ročníky, takže většinu zde pobuřujících komentářů bych nebral až tak vážně. Dal jsem si první dvě sezóny a s klidem mohu mladého Kenta ve flanelce doporučit všem později narozeným fanouškům komiksů se Supermanem. Pro nás ostatní je tady vždy starý dobrý Christopher Reeve, mladíček s neprůstřelnou duhovkou Brandon Routh a zanedlouho i elegán Henry Cavill. /// Doporučená četba: Superman: For All Seasons (Jeph Loeb & Tim Sale). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, jenom mě dost nudila nekonečná romantika a otravné "mám jí to řict, nemám jí to říct", které se řešilo neustále dokola a skoro nezbylo místo pro akci, kterou bych od Supermana čekal. Musím pochválit herce, kteří jsou na teenagerovský seriál dobří... Slyšel jsem, že v pozdějších řadách už je Smallville lepší, ale tak dlouho jsem ho sledovat nevydržel. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že narozdiel od pôvodného Supermana ide Smallville vlastnou cestou a niektoré fakty prezentuje inak. Čo mi vadí viac je kvalitatívna nevyvážnosť jednotlivých sérií a hoci supermanovská tematika pripúšťa istú dávku naivity, niekedy zachádzajú tvorcovia až za jej hranice. Vyčítať by sa dalo aj priveľa dielov nijak neposúvajúcich hlavný príbeh a tým by sme ani zďaleka neskončili ale tento seriál zase nemožno brať úplne vážne, je to len mladý Superman. 60% ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • V mnoha epizodách je vidět, že Lex Luthor (Michael Rosenbaum) na sobě má fialovou košili. Tato barva je jednou ze dvou, kterou nosila postava Lexe Luthora v komiksu. (Borrtex)
  • V každej epizóde seriálu je možné vidieť padajúcu hviezdu. (challik)
  • Herci Tom Welling, Justin Hartley, Sam Witwer a Callum Blue se narodili ve stejném roce, a to 1977. (Borrtex)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama