Poldové z Hill Street (TV seriál)

Hill Street Blues

USA, 1981, 144x60 min

Hrají:

Daniel J. Travanti, Taurean Blacque, Kiel Martin, Robert Clohessy, Ed Marinaro, Eric Laneuville, Jennifer Tilly, Betty Thomas, Lindsay Crouse, Peter Jurasik, Charles Haid, Dennis Franz, Carl Anderson, Ken Olin, Lawrence Tierney, Veronica Hamel, Jeffrey Tambor, Robert Prosky, Megan Gallagher, Michael Warren, Mimi Kuzyk, George Wyner, Bruce Weitz, Joe Spano, Charles Randolph-Wright, Frances McDormand, Patricia Wettig, Alan Blumenfeld, Andy Garcia, Frances Bay, Alan North, Terry Kiser, Ken Foree, Jane Kaczmarek, Charles Cyphers, Dennis Burkley, Felice Orlandi, Michael Chieffo, Roy London, Joe E. Tata, Frank Collison, Penny Johnson, Lu Elrod, Wayne Crawford, Stephen Lee, Nancy Lenehan, Ernie Lively, Joaquin Phoenix, Michael Ironside, Mike Gomez, Troy Evans, Conni Marie Brazelton, Kenneth Tigar, Hector Elizondo, CCH Pounder, Laurie Burton, Earl Boen, Tracey Walter, Anne Pitoniak, Taylor Negron, Dan Hedaya, Marco Rodríguez, Sam Anderson, James Whitmore Jr., Danny Glover, John Walcutt, Anne Ramsey, Marcelino Sánchez, Stanley Kamel, George Petrie, Alley Mills, Hunt Block, Lee Garlington, Gregory Itzin, Kent King, Tom Everett, Moses Gunn, Tom Bower, François Chau, Reni Santoni, Anthony Peck, Peter Lownds, Ron O'Neal, Rosalind Cash, Chuck McCann, Talia Balsam, Jonathan Frakes, Stephen Macht, Barry Tubb, Linda Shayne, Art LaFleur, Steven Keats, Phill Lewis, David Spielberg, Chazz Palminteri, Michele Lamar Richards, Richard Romanus, Dominique Dunne, Beverly Todd, Randy Brooks, Jesse D. Goins, Allan Kolman, Otis Young, Al Israel, Ed Crick

Jo jo, NOVA a její záplava skvělých seriálů. Mám stejné vzpomínky jako Zakk, člověk přišel ze školy, sed si k televizi a zrelaxoval se u "POLDů Z HILL STREET" nebo "DIVADLA RAYE BRADBURYHO"...(7.7.2009)

Myslím, že to u nás šlo pod názvem "Poldové z Hill Street"...(21.3.2006)

Jasný, vzpomínám :) - sprint ze školy, hod aktovkou pod stůl, skok na gauč a střelba z ovladače na televizor. Parádní série o několika bengách z ušmudlaný halový služebny, kteří v pošmourným, špinavým a zavšiveným Chicagu nahání sebranku všeho druhu. Není tu nouze o černochy s květákama kudrnatejch vlasů na hlavě, bezdomovce bydlících v popelnicích bez víka, podivínech v baloňácích naditých "matrošem" a konečně taky o ostrý policejní zásahy, přestřelky, rvačky a nabouraný blatníky aut.(29.5.2009)

• -ROOKiE-

Jeden z prvnich serialu na TV Nova, ktery jsem videl - 4.2. 1994.(11.9.2008)

• danecek24

Zlatý Glóbus - cena (3) - 39. ročník (za rok) 1981 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Daniel J. Travanti, 40. ročník 1982 - *Nejlepší seriál (drama) + nominace (8) - 40. ročník 1982 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Daniel J. Travanti, 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Daniel J. Travanti, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Daniel J. Travanti, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bruce Weitz, 43. ročník 1985 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Daniel J. Travanti, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bruce Weitz(18.2.2009)

Jooo pamatuju, že jsem vždycky přišel ze školy a na Nově dávali Poldy z Hill Street. Docela mě to bavilo :-) Těžko říct jak by to mě působilo dnes, ale na krimi seriály jako Hunter, Profíci, Dempsey a Makepeace, Místo činu s Schimanskym apod., můžu koukat s určitou nostalgií stále.(21.5.2010)

Koukám, že jsme dělali všichni to samé:). Jo na tenhle seriál jsem se těšil a měl ho rád. Dnes si vybavuju velmi velmi málo. Byla to ale prima parta.(13.11.2011)