Reklama

Reklama

Mutant X

(seriál)
Kanada / USA, (2001–2004), 47 h 18 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Avi Arad

Hrají:

Victoria Pratt, Victor Webster, Forbes March, John Shea, Karen Cliche, Lauren Lee Smith, Tom McCamus, George Buza, Michael Easton, Amy Price-Francis (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Obsahy(1)

V klubu honí dva muži mladou dívku Emu a ta požádá o pomoc neznámého mladíka. Pronikne do jeho mysli a ukáže mu, jaké jí hrozí nebezpečí. Utíká z klubu, a když se ji na ulici pokusí přejet auto, objeví se náhle jiný mladík, odhodí ji stranou a auto projede skrz něj, aniž se mu cokoliv stane. Ze střechy na vůz seskočí další mladá žena a zneškodní řidiče. Jeho kumpáni začnou na Emu střílet, ale mladík si před ni stoupne a kulky se od jeho těla odrážejí. Když je po všem, přichází muž, který Emě řekne, že je mezi přáteli. Je to Adam a vede Mutant X, kam patří i Jessie a Shalimar, kteří jí pomáhali. Vysvětlí Emě, že muži, kteří ji pronásledovali, patří ke Genomu X, biotechnologické firmě pracující pro výzvědnou službu, jež se zabývá genetickými pokusy a vytvořením dokonalých lidí se zvláštními schopnostmi (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

66/66 Mutant X byl naštěstí poslední seriál, kvůli kterému jsem musela prožít celé to kolečko s nedostupností (část seriálu jsem sledovala v premiéře na RTL), pak už se naštěstí situace změnila a člověk díky rozvoji internetu nemusel tolik žebrat o nějaký ten televizní obsah. Speciálně ne o novinkový. Tehdy jsem milovala Vicky Pratt, která do MX přešla z Cleopatry 2525. Bylo to zase docela něco jiného, tvůrcem show se stal Avi Arad, ale naštěstí nevytvořil žádné další X-Meny, ale novou atraktivní sci-fi vhodnou pro mladé. To bohužel nepochopili na Nově (tam odvysílali nejprve prvních šest dílů po půlnoci, mezitím už byl známý slovenský dabing díky JOJ, načež následoval nový český dabing na AXN). A co nezvládli na Nově, to dorazila samozřejmě Prima. Při vysílání druhé série se z toho stal naprostý chaos, takže náhodný divák vůbec netušil, co se děje. Několik dabingů, různé díly na různých stanicích. Bohužel anabáze s vydáváním na DVD byla podobně zmatená i na mezinárodní scéně (různé výběry pro Ameriku, jiné pro VB, další pro Austrálii atd.), ale nakonec přeci jenom vyšly tři kompletní boxy a od té doby mám konečně klid :) Mutant X Lives! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pro to z nějakých mně neznámých důvodů slabost a někdy mi to dokázalo na chvíli nahradit X-Men (takže to byl zřejmě důvod té slabosti). Souhlasím, že je to plytké, patetické a kolikrát trapné, ale jako odpočinková záležitost to myslím obstojí. Zbavit se to pár chybek a propracovat lépe postavy, dala bych klidně i hvězdičku víc. Zcela určitě to přeháním, ale moje zoufalství nad seriály, které nám vnucují postavy a zápletky podstatně horší, už asi dostoupilo vrcholu. Tehdy dostoupilo vrcholu také, protože jsem se po nocích zpravidla šprtala, a tohle byla docela příjemná kulisa. Navíc jsou mi sympatické knihy, filmy a seriály, které si nehrají na nějaké umění a jsou prostě tím, čím jsou. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se zase podívala na pár dílů 3. série. Překvapilo mě, že se na to i po té době dobře kouká. Je fakt, že tam všichni jsou neskuteční idealisti, Lexu vyjímaje, ale semtam blýskne dobrý vtip a i ta akce stoj za to. Sice digitální záběry vypadají opravdu digitálně, ale já tehle seriál mám ráda a mám k němu specifický osobní vztah... Asi tak... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi bych měla své vyšší hodnocení nějak obhájit, ať nejsem za úplnou dylinu. Hmmm... Když člověk dělá jenom noční směny a není schopen po nocích spát, vezme zavděk i touto slátaninou pro teenagery. A nic jiného než nenáročná sci-fi hovadina pro akcechtivé děti to není, absolutně tedy nerozumím zařazení seriálu do pozdně nočních hodin. Zato plně chápu zdejší nízká hodnocení, seriál se zkrátka minul se svou cílovou skupinou a byl vystaven kritickému oku nočních nespavců a filmových fajnšmekrů. A pak je tady fakt, že si málokdo v té záplavě odpadu troufne upřímně říct: "Jsem debil, mně se to celkem líbilo." Osobně "Mutant X" nepovažuju za kdovíjakou katastrofu (o nic moc horší než Stargate a podobné sci-fi blbůstky) a vidět je v třeskuté pubertě, jistě bych je plamenně obhajovala a dala alespoň 4* za ty hezké kluky;-). Takže: "Jsem debil, mně se to celkem líbilo." 45% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že všichni čekali od seriálu podobné kvality jako mají X-Meni, ale Mutant X byl natáčen jako akční odpočinkové sci-fi. Postavy jsou charakterově trošku plošší, ale není to tak hrozné. Navíc, herečtí představitelé nepostrádají notnou dávku charismatu. Mutant X je spíše potěchou pro oko (na své si přijdou obě pohlaví) než cokoliv jiného, ale mně to nevadí. Hlavní hrdinové jsou "cool", hlavní hrdinky sexy. Když si chcete oddechnout, i to vám stačí ke štěstí. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (6)

  • Mutant X sa dočkal troch sérií, ale zostal nedokončený kvôli krachu produkčnej spoločnosti. (Martin12500)
  • V roce 2002 vyšly dva doplňující komiksové sešity k seriálu. První byl věnován originu postavy Adama Kanea (John Shea), druhý originu postavy Shalimar Fox (Vicky Pratt). Obálky byly samozřejmě se seriálovými promo fotkami. (NinadeL)

Reklama

Reklama