Reklama

Reklama

Brutální Nikita

(seriál)
  • Kanada La Femme Nikita (více)
Kanada, (1997–2001), 70 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Joel Surnow

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Matthew Ferguson, Jennifer Finnigan, Alberta Watson, Roman Podhora, Ted Atherton, Josh Holliday (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Kanadský seriál NIKITA nebo také LA FEMME NIKITA, na českých obrazovkách uvedený pod brutálně přeloženým názvem BRUTÁLNÍ NIKITA, vychází námětem ze stejnojmenného filmu Luca Bessona. Hlavní hrdinka (v podání půvabné australské herečky Pety Wilson) je obviněna z vraždy (na rozdíl od původního filmu neoprávněně) a poté se po fingované popravě ocitá uvnitř supertajné organizace, jejímž posláním je boj proti terorismu a teroristickým frakcím. Pro Nikitu se tak rozpoutává nelítostný boj o vlastní existenci uvnitř organizace, jejíž praktiky se často příliš neliší od praktik organizací, proti kterým bojuje.

Seriál má charakteristickou atmosféru, doplněnou zajímavým výběrem hudby od známých i méně známých interpretů. Po odvysílání všech čtyř řad sepsali fanoušci seriálu petici za jeho pokračování, která byla vyslyšena a seriál byl doplněn o zatím poslední osmidílnou pátou řadu. (Romla)

(více)

Recenze (130)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dal bych možná i o hvězdičku víc, zpočátku to byla vážně solidní seriálová podívaná. Ale s postupem času scénář přitvrzoval do podoby "všichni proti všem", "nikdo nic neví", "všechno je stejně jinak", že mi začaly být osudy zúčastněných úplně fuk a bylo by mi i jedno, kdyby se zjistilo, že Sekci řídí Medvídek Pú. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, na který se nezapomíná. Rozpolcená Nikita Peta Wilson a chladný Michael Roy Dupuis, byli zvláštní a nezapomenutelný pár. Každý díl provázela mrazivá atmosféra a vy jste věděli, že se happy endu nikdy nedočkáte, přesto jste stále doufali a pozorovali Michaela, zda jeho sebekontrolou pronikne aspoň malý úsměv. Nebylo to dokonalé a nyní by to možná nemělo už své kouzle, ale ve své době to nabízelo pěknou muziku, zajímavé módní kreace Nikity (včetně suprových slunečních brýlí), netradiční atmosféru a zakázanou lásku. Není to vrchol kvality, 80% je za srdeční záležitost. ()

Reklama

Magyar 

všechny recenze uživatele

Odtažitá elegantní blondýna co pět minut s jiným cool účesem procházející se ladným krokem po Sekci všemocné. Jednoduše vyprofilovaný charaktery popasovávající se s loajalitou, zklamáním a (převážně) platonickou láskou, zato perfektně ovládající různý technický serepetičky a dress code. Mozek na volnoběh, úvahy nad záchranou/zničením světa a daj si konečně tu pusu nebo ne se lehce pohupují na alfa vlnách. Jako přílohu podávejte kafe s mlíkem a sušenky s čokoládou. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Film L.Bessona je prostě originál.Ale v žádném případě tehle seriál nezatracuji, vydobyl si svého času velkou popularitu v hodně zemích. I když stavěl na moderní technice, luxusu a různých politických akcích. Peta Wilson hrála svou roli skvěle a chemie mezi ní a Michaelem, byla perfektní! Také byla za svou roli dvakrát nominovaná na prestižní cenu. A málokdo možná ví, že Michael-Roy Dupuis je v Kanadě velice populárním filmovým hercem. Samozřejmě, že se nápady vyčerpaly a seriál skončil v ten pravý čas.Protože je spousta jiných velmi nekvalitních a ty se tahnou roky, což je hrůza. Ale mohu říct, že mám tenhle seriál ráda. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Klasický akčňák konce minulého tisíciletí...Na Petu Wilson se v na začátku mé puberty dalo koukat jen s otevřenou pusou a kapesníkem na utírání slin. Charizma Roye Dupuise taky netřeba rozvádět. Výborná dvojce hlavních hrdinů kterým nechyběl románek na pozadí (či spíše občas na popředí) zajímavého nápadu Luca Bessona, který ovšem postupě ztrácel grády a už to bylo spíše jako Dallas a všemožné intriky už se člověku museli i zajídat...Každopádně první dvě řady byli na čtyři hvězdy,zbytek tak dvě a něco,takže 3 *** a 57% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (22)

  • Pokud by Peta Wilson roli Nikity nepřijala, umístila se v konkurzu na druhém místě Felicity Waterman (zahrála si v epizodě 1x14 „Recruit“). (spygirl)
  • Seriál má svůj vlastní styl a to samozřejmě platí i v oblečení - zakázáno bylo téměř všechno "obyčejné": džíny, trika s potiskem, halenky, základní barvy, kostka, puntík, atd. (samozřejmě výjimkou jsou akce, kde je takové oblečení nutné). (spygirl)
  • V roce 2002 vyšel speciální soundtrack - "LA FEMME NIKITA: Music by Sean Callery", obsahující 16 instrumentálních skladeb, které v seriálu zazněly. (spygirl)

Související novinky

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama