Reklama

Reklama

Brutální Nikita

(seriál)
  • Kanada La Femme Nikita (více)
Kanada, (1997–2001), 70 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Joel Surnow

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Matthew Ferguson, Jennifer Finnigan, Alberta Watson, Roman Podhora, Ted Atherton, Josh Holliday (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Kanadský seriál NIKITA nebo také LA FEMME NIKITA, na českých obrazovkách uvedený pod brutálně přeloženým názvem BRUTÁLNÍ NIKITA, vychází námětem ze stejnojmenného filmu Luca Bessona. Hlavní hrdinka (v podání půvabné australské herečky Pety Wilson) je obviněna z vraždy (na rozdíl od původního filmu neoprávněně) a poté se po fingované popravě ocitá uvnitř supertajné organizace, jejímž posláním je boj proti terorismu a teroristickým frakcím. Pro Nikitu se tak rozpoutává nelítostný boj o vlastní existenci uvnitř organizace, jejíž praktiky se často příliš neliší od praktik organizací, proti kterým bojuje.

Seriál má charakteristickou atmosféru, doplněnou zajímavým výběrem hudby od známých i méně známých interpretů. Po odvysílání všech čtyř řad sepsali fanoušci seriálu petici za jeho pokračování, která byla vyslyšena a seriál byl doplněn o zatím poslední osmidílnou pátou řadu. (Romla)

(více)

Recenze (130)

M.Samuelle 

všechny recenze uživatele

Je až zarážející kolik lidí zde odkazuje na celovečerák Brutální Nikitu z devadesátýho. Ten posloužil pouze jako předloha, kterou se inspirovali asi tak z 0,15%. Takže hodnotíme seriál, nikoliv FILM, ano? Za mých náctiletých let a na tu dobu až neuvěřitelně high tech a hlavně hodně surové psycho. Dnes s jiným pohledem na svět jsem (Zatím) dvě série zhltl stejně fascinovaně jako kdysi. Je to kultovní záležitost, kde se snoubí nejvyspělejší technologie, zakázaná láska, absolutně psycho momenty, parta vyvolených (Nikita, Michael, Birkoff, Walter, Šéf, Madeline) a asi opravdu možné řešení tajných organizací. Do detailu vychytané oblečení, intreriéry a úžasná hudba všech žánrů . Je FAKT, že v pubertálních letech jsem bohužel stihl jen dvě série. Teď s žasem koukám a třetí a absolutně se nenudím. Ale z některých komentářů začínám mít velký strach o pátou, která prý má působit jako džus z již vymačkaného ovoce a ještě s hodně nahořklým ocasem. A to bych velice, velice nerad. Hodnocení si tedy nechám až se dokoukám. _______ Technologické postřehy: V prvních dílech ještě všude mávali disketami. Bleskurychle ale nahradili mini-disky a na tu dobu opravdu ne předvídatelnými "USB" disky. (Neměly USB konektor ale trochu jiný) velikosti nehtu. LCD panely v té době hodně vzácné. A tablety? Co byly ty jejich panely co si nosili, dnes multifunkční tablety (Mmch Jabka by je asi mohly zažalovat, že se to podobá ájfounu). 3D projektory? 3D laser projekce? No dámy a pánové, ale myslím, že v tomto ohledu hodně propracovaný seriál. Po technické stránce nádhera. Už jen šéfovy projekce u stolu. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Zase tak nízké hodnocení (45%) si seriál opravdu nezaslouží. Ve své době šlo o velice neotřelý námět, který oplýval poměrně kvalitním zpracováním a obsahoval několik zajímavých twistů. Je však pravdou, že úroveň a uvěřitelnost twistů obracejících vždy doposud nastavené dění v seriálu byla ke konci jeho největší slabinou. Tak či tak 75% bez pocitu provinilosti bez problému dám. ()

Reklama

X_B_D 

všechny recenze uživatele

Vynikající hudba, sexy agentka a klasická 007 problematika a milostný románek - úspěšný seriál. Porovnávat originální snímek a seriál je zbytečné, protože se to porovnávat nedá. Přiznávám, že seriál držela nad vodou romance Nikity a Michaela, kterým "zloduši" házeli klacky pod nohy. Seriál úspěšný, který WB vydělal pěknou hromádku dolárků. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Peta Wilson, moje dětská láska, byla jako smrtonosná žena opravdu uchvacující, seriál měl ve své době neokoukané zápletky, a prostě to byla jízda. Tak mi to tedy připadalo v deseti letech. Teď mi to přijde jako asi ta nejlepší volba ve čtyři hodiny ráno, což není zrovna výhra, ale za opravdu nádhernou Petu a z nostalgie ty tři dám ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Film L.Bessona je prostě originál.Ale v žádném případě tehle seriál nezatracuji, vydobyl si svého času velkou popularitu v hodně zemích. I když stavěl na moderní technice, luxusu a různých politických akcích. Peta Wilson hrála svou roli skvěle a chemie mezi ní a Michaelem, byla perfektní! Také byla za svou roli dvakrát nominovaná na prestižní cenu. A málokdo možná ví, že Michael-Roy Dupuis je v Kanadě velice populárním filmovým hercem. Samozřejmě, že se nápady vyčerpaly a seriál skončil v ten pravý čas.Protože je spousta jiných velmi nekvalitních a ty se tahnou roky, což je hrůza. Ale mohu říct, že mám tenhle seriál ráda. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (22)

  • Peta Wilson byla za roli Nikity dvakrát nominována na cenu Gemini Awards (kanadské televizní ocenění) a jednou na cenu Saturn Awards. (spygirl)
  • V roce 2002 vyšel speciální soundtrack - "LA FEMME NIKITA: Music by Sean Callery", obsahující 16 instrumentálních skladeb, které v seriálu zazněly. (spygirl)

Související novinky

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama