Reklama

Reklama

Brutální Nikita

(seriál)
  • Kanada La Femme Nikita (více)
Kanada, (1997–2001), 70 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Joel Surnow

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Matthew Ferguson, Jennifer Finnigan, Alberta Watson, Roman Podhora, Ted Atherton, Josh Holliday (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Kanadský seriál NIKITA nebo také LA FEMME NIKITA, na českých obrazovkách uvedený pod brutálně přeloženým názvem BRUTÁLNÍ NIKITA, vychází námětem ze stejnojmenného filmu Luca Bessona. Hlavní hrdinka (v podání půvabné australské herečky Pety Wilson) je obviněna z vraždy (na rozdíl od původního filmu neoprávněně) a poté se po fingované popravě ocitá uvnitř supertajné organizace, jejímž posláním je boj proti terorismu a teroristickým frakcím. Pro Nikitu se tak rozpoutává nelítostný boj o vlastní existenci uvnitř organizace, jejíž praktiky se často příliš neliší od praktik organizací, proti kterým bojuje.

Seriál má charakteristickou atmosféru, doplněnou zajímavým výběrem hudby od známých i méně známých interpretů. Po odvysílání všech čtyř řad sepsali fanoušci seriálu petici za jeho pokračování, která byla vyslyšena a seriál byl doplněn o zatím poslední osmidílnou pátou řadu. (Romla)

(více)

Recenze (130)

pupidup 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, pro mne prostě jeden z kultovních seriálů, k mé radosti s psychologickým zaměřením, láskou i nenávistí. Navíc je Peta doslova ztělesněním ženy, protože ukničené kokety mi lezly vždycky na nervy. ..S Petou jsem začala zvažovat svou sexuální orientaci....:o) Ale Michael se mi líbil naštěstí víc:o) Za Petu o hvězdu víc, než bych dala za děj.... ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Vedle nedostižného Bessonova originálu je to vážně bída. Některé díly mají stupidní scénář na hranici debility, ale v první serii se najde několik dílů, které jsou koukatelné. Pro mě osobně je největší problém Peta Wilson - ta holka je tak neuvěřitelně nudná a unylá - to se trochu zlepšilo po cca 10 dílech, kdy se naučila jakž-takž hrát. Nechápu ale, jak může na někoho působit eroticky - tak nepříjemný hlas jako ona nemá ani ten troglodyt Pomeje. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Seriál jedoucí na vlně Bessonova filmu uměl překvapit. Brutální Nikita s Petou Wilson byla pokračováním všech těch skvělých akčních seriálů, které se nebály jako hlavní hrdinky představovat atraktivní ženské. Někdy bylo nutné zabrousit do sci-fi nebo fantasy, jindy stačila obyčejná akce. Po roce 2000 v podobném stylu pokračovaly seriály Alias nebo Witchblade. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

V zásadě průměrný akční seriál, který těží zejména ze známé stejnojmenné předlohy. Na Petu Wilson se dívá celkem hezky, ale některé její kostýmy jsou spíš jak z módní přehlídky a moc se do tohoto prostředí nehodí. Větším problémem jsou postavy, které až na Nikitu a Michaela jsou strašně ploché a nerozvinuté. Seriálu také neprospívají neustálé útěky a návraty, nicméně je to zajímavý pohled na to, jak takovéto tajné organizace můžou asi fungovat. 40% ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Na tuto exklusivní blondýnu budu vzpomínat opravdu dlouho. Její pravá stránka a obličej ženy zůstal vždy skryt pod tvrdou maskou agenta. Ta její šéfka, ta mě tak nějak prudila. Radši bych tam viděl muže. Líbil se mi, její muž s dlouhýma vlasama, byl hezký a uměl to sní. A taky ji chtěl do postele. Ale řeknite mi...Nikita je opravdu krásná a její chování vzbuzuje hlubokou touhu a dokáže rozproudit srdce napětím a vzrušením z něčeho nového a tajemného. To je můj názor. 5 nedám, protože hlubší poselství tak nějak chybělo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (22)

  • Seriál se natáčel v kanadském Torontu a okolí. (spygirl)
  • V roce 2006 sepsal Christopher Heyn (asistent výkonného poradce seriálu) velkou knihu (encyklopedii) s názvem: "Inside Section One: Creating and Producing TV's La Femme Nikita". K dostání je pouze přes internet. (spygirl)
  • Ostatní agenti nosí do akce klasické neprůstřelné vesty a černé nepromokavé bundy určené pro horolezce, vyrobené firmou Diesel. (spygirl)

Související novinky

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama