• Tosim

Tenhle seriál je podle mého názoru "divně psychologický" a detektivní zápletky v něm ne ujeté, ale jaksi "nadbytečné." Nejsou dostatečně využité a působí poněkud směšně a nepatřičně.(7.11.2003)

Created: Jimmy McGovern, Paul Abbott .. Robbie Coltraine je opravdu bedna, jak tělem, tak hlavou. Za tento seriál ho mám, jako herce, velice rád. I když to je asi tak všechno, co mi tento seriál přinesl.(2.10.2007)

• Shit

Přesně tenhle typ krimi seriálů fakt nemam rád, hlavní hrdina ví naprosto všechno, skoro to až vypadá jako by si sebou nosil scénář a podle něj řešil případy, jeho hypotézy jsou naprosto neomylný a vždycky má pradu i v sebemenších kravinách a k tomu všemu fakt neni zrovna sympatckej. Myslim, že příště si tuhle 150 kilovou bednu nechám ujít(3.8.2006)

Detektivním či kriminálním seriálům moc nehovím (přesněji: takřka vůbec), ale Bedna je záležitost, která se stereotypům tohoto žánru vymyká svou na první pohled zřetelnou jinakostí. Fitz je svérázně charismatický a drsný tlusťoch s nadprůměrně vysokým IQ, kouří, chlastá, má neustále problémy se svou rodinou, smysl pro pichlavou ironii a černý humor. S přehledem a nonšalancí neodolatelně hajzlovského macha fackuje všechny trapné Big Beny a jiné tupě groteskní obézní dobráky z ostatních tlusťošských krimiseriálů, kteří mu nemůžou (a ani nechtějí) konkurovat. Zřejmě nejlepší epizodou Bedny je hodně realistická, třídílná "To Be A Somebody" (1994), kde podal jeden ze svých životních výkonů skvělý Robert Carlyle. Jeho postava životem otlučeného dělnického losera, který se jednoho dne rozhodne jednat zcela v intencích své zbité a pokroucené mysli, je nezapomenutelná, a určitě mu pomohla v následující hvězdné kariéře, započaté o dva roky později Trainspottingem. Právě za nepřikrášlenou špinavost a psychologickou sílu "To Be A Somebody", v níž je odlišnost Bedny od konkurence nejvíce patrná, dávám jinak čtyřhvězdičkovému seriálu absolutní hodnocení.(9.1.2007)

Tenhle chlap člověka rozebere na kousíčky a zase si ho složí tak jak potřebuje. Ne ne, holenkové, z Fitze blbce nikdo hned tak neudělá!(26.6.2007)

Tak koukám, že ne všem je tenhle geniál seriál po chuti. Lepší z policejního prostředí neznám. Pěkně tam umírají poldové, dělají chyby, dělá je i Fitz, poldové umírají, padouchové jsou skvělí. Samo že Coltrane je nej.(4.1.2009)

Hagrid rulezz :o)))))))))(8.1.2008)

Coltrane je prostě dobrý herec. Tak je to. Ostatek není příliš interesantní. Jedna hvězdička je tudíž pro Robbieho.(15.9.2010)

Jeden z mála povedených britských seriálů, kterej mě opravdu donutil, když běžel před lety na Nově u něj sedět i v noci. Skvělé promakané postavy, zajímavý zápletky a nejsympatičtější cynickej psychouš pod sluncem...(6.6.2006)

Málokterý krimi seriál mě chytil tak, jako kdysi BEDNA. Eddie Fitzerald má pod čepicí a jeho způsob vyšetřování je jako pomalé, ale jisté skládání puzzlí. Navíc má tenhle chlapík obrovské charisma a zvláštní humor. Jediné co mi vadí, že nebylo natočeno vícero dílů.(11.1.2012)

Snad jediny serial, kde jsou vsechny postavy mirne ci vice vysinute. Vsichni maji sva mala tajemstvi, ktera skryvaji a ktera ovlivnuji jejich praci. Robbie Coltrane jako Fitz podava vynikajici vykon, stejne jako zbyli britsti herci. Vysoce kvalitni scenare jednotlivych dilu jiz jen potrhuji kvalitu serialu jako celku.(16.3.2003)

80% - Nemám rád detektivky, kde je od začátku jasné, kdo je vrah, a jenom se řeší, jak na to detektiv přijde. Seriál Bedna je však výjimka. Ačkoliv každý příběh má přesně tento průběh, vůbec mi to nevadilo. Naopak, díval jsem se velmi rád. Fitz je totiž naprosto úchvatný arogantní sebestředný hajzl, který ničí všechny kolem sebe. Jen tak mimochodem pak pomáhá kriminálce řešit některé případy. I zaměření jednotlivých případů není úplně běžné, vyskytují se poměrně kontroverzní témata, zpracování je syrové, bez žádných příkras. Stejně tak bez příkras jsou vykresleni i policisté, není tu dělení na "ty dobré" a "ty zlé", jsou tu pouze lidé se svými dobrými i špatnými vlastnostmi, pouze jedni mají odznak policie a ti druzí jej nemají. Snad právě pro tohle mě ty příběhy dostaly. A k tomu vynikající Robibe Coltrane spolu s výborným dabingem Petra Olivy.(25.8.2008)

to bylo poprvé a naposledy, kdy mi tloušťka připadala přitažlivá ...(23.12.2010)

Pamatuju si,že se mi to líbilo hodně.A dodnes občas zavzpomínam na seržantku Penhólovou.Z tý jsem byl úplně říčnej :-) A teď jsem zjistil,že hrála mámu Heryho Potrata.No...nikdo nejsme dokonalej.(13.1.2012)

Přiznám se, že pár dílů jsem viděl, a nebylo to úplně nejhorší...ale přeci jenom, hlavní hrdina čekal na svou roli v Harrym Potterovi...(12.11.2010)

Robbie Coltrane nás všetkých uistil že nikto nie sme úplne v poriadku.... Od doby čo to bežalo na nove som fanúšikom tohto herca - jeho výkon bol perfektný. Drsný humor a "životný štýl" Crackera si myslím neskôr trochu požičal Dr. House. Lenže seriál Cracker bol drsnejší, reálnejší, žiadne falošné ilúzie a idealizácia. Takže za 5.(1.6.2011)