Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že ani v našem, jednom v nejnavštěvovanějším jednosálovým kině, na premiéru, nebylo potřebnejch 5 lidí k promítání. Zašel jsem jindy a ani to nebyl úplně zázrak. Ale asi to má svý opodstatnění. Ten film si prakticky dělal co chtěl. A na tom to celý bylo postavený, ostrov, kterej vám splní všechny vaše sny. Slušná jízda hned od začátku, než to začali přehánět víc a víc. A na konci nebylo pořádně jasný, čí vlastně sen se to prožívá. Dokud nám to samozřejmě jako blbcům neřeknou, jinak by to bylo bez šance. Člověk, kterej to má na salámu, a šel do kina na multižánr, od kterýho nic nečeká, mohl bejt spokojenej. Mě do toho tak zamotali, že už mě nevymotali. A to je pro mě chyba. Možná při dalším vidění, ale chci to vůbec vidět znova. První letošní kino zklamání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím spíše do neutrální skupiny, která od toho zas až tak moc neočekávala a tudíž nebyla ani moc zklamána. Naopak bych řekl, že to zas až tak špatný film není. Nejpozitivnějším prvkem byl výběr samotné lokace. Taveuni je jeden z ostrovů Fiji a místo kam bych se sám rád jednou podíval. Ideální místo ke strávení exotické dovolené, nádherné pláže, průzračná voda – inu skutečně ráj na zemi. Dokonce se mi líbila i samotná tvůrčí myšlenka, jenže provedení už lehce pokulhávalo. Každá z postav si prožije svou fantazii, jenže počáteční nadšení se záhy změní v hrůzu a utrpení. Bylo vidět, že snaha tvůrců byla rozhodně větší než jejich vlastní schopnosti to vše dobře zrealizovat. Skutečně se jim místy podařilo vytvořit docela zajímavou a hutnou atmosféru, jenomže začali kombinovat jednotlivé fantazie, promíchávat je, no a tak kombinovali, až překombinovali a vytvořili z toho jakýsi chaotický patos, který navíc postupem času začal ztrácet na atraktivitě. Dějové okliky, neustálé návraty některých postav, spousta otazníků a hlavně uvadající atmosféra. Fantasy Island tak měl jistě mnohem větší ambice, dokonce si myslím, že jeho potenciál byl využitý ani ne z poloviny. Chápu ty, co byli dost zklamaní, ale jak už jsem poznamenal, já od toho moc nečekal a dostal jsem nakonec průměrnou podívanou, kterou stačí vidět jednou, ale rozhodně nebudu tento film zatracovat. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po všech těch hejtech (a navzdory povedenému traileru) sem čekal úplný průser a je alespoň drobným plusem,že to nakonec nebyla až taková hrůza.Jasně moc věcí tu absolutně nedává smysl a tvůrci se nijak nezdržují s vysvětlením čehokoliv,ale pokud je divák schopen přistoupit na to,že ostrov je prostě kouzelný a hlavní "hrdinové" nijak nemají potřebu zkoumat proč se některé věcí dějí tak jak se dějí (popřípadě tu potřebu mají,ale velmi brzo se se vším smíří a nebo to jen tak přejdou),pak ty skoro dvě hodiny nejsou zase takové utrpení.Ostrovu nakonec nejvíc neškodí chabý scénář,ale spíš to,že pořádně neví čím by chtěl být.Na thriller je to málo napínavé,na horor se tu neděje nic strašidelného a ani jako akční survival to moc neobstojí,protože akce tu moc není a o postavy se divák zkrátka nebojí.Výsledkem je tak zvláštní béčkový patvar s vizáží áčkového filmu,který mě sice vyloženě nenudil,ale pochybuji,že bych si na něj za pár dní vzpomněl...40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Thriller / Horror, charismatický pan Roarke"... Jaký méněcenný mentál probůh přiřazuje tyhle nálepky a píše podobné cancy? Já si zprvu na několik vteřin bláhově myslel, že by Fantasy Island mohl mít mysteriózní až halucinační náboj příbuzného druhu, jako třeba kultovní seriál Lost, který jsem kdysi v pravěku sjížděl dabovaný v bedně. Ale i když se z něho nakonec vyklubala otravně výchovná, moralizující a patetická slátanina pro mládež, námět nebyl úplně špatný. Ale víc než slátaninu pro mládež od filmu opravdu nečekejte. A tomu odpovídají i herecké výkony všech herců ve filmu použitých. Ani Maggie Q mě coby sterilní měštka vůbec neoslnila. Ovšem nejhorší ze všech byl Mr. Roarke, dle scénáře měl asi působit aristokraticky a zlověstně. To by ho ovšem nesměl hrát nějaký oplácaný a připrclý kašpárek, který svým vzezřením, chůzí i mluvou působil ze všeho nejvíc jako mexický venkovský nádeník z kalifornské plantáže. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po rozprávačskej a dramaturgickej stránke je Fantasy Island vyložene tragický ..a nepodarený je aj vo všetkých ostatných aspektoch (vrátane zmätených hereckých výkonov). Problém pritom nie je primárne v tom, že tvorcovia na jeho natočenie nemali dosť peňazí (7 miliónov dolárov je skutočne extrémne veľa), ale hlavne v tom, že film skrátka odflákli, prípadne boli neschopní a film sa im rozpadol pod rukami do neuveriteľného blábolu. Predovšetkým je dej filmu neskutočne debilný, nekonzistentný a nezmyselný, okrem iného aj preto, že nie je akokoľvek definované, či tie splnené priania sú realita, divadlo, sny, halucinácie, mágia alebo kombinácia všetkého a prípadne i čo z toho vyplýva a aké to má potenciálne dôsledky. Hrdinovia filmu sú strašne zle zapísaní a správajú sa v lepšom prípade hlúpo, v horšom prípade nepochopiteľne. Fantasy Island zlyháva ako dobrodružný film, ako horor, ako komédia i ako mysteriózny thriller. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v januári 2019 na Fidži. (Game90)
  • O účasti ve filmu vyjednával i Dave Bautista. Měl si zahrát jednoho z účastníků předchozího turnusu, který ale pořád proti své vůli vězí na ostrově. (Petr.Kocfeld)
  • Protože je film z dílny notorického šetřílka Jasona Bluma, stál i navzdory exotickým lokacím a několika známým tvářím v obsazení pouhých sedm milionů amerických dolarů. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama