Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (603)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář dokonalé těžkotonážní šestce vlastně zklamání. Moc postav, moc vysvětlování, málo vyloženě památných scén, záporák nic extra. Jako showreel akčních scén, na které zbytek blockbusterového pole kouká s otevřenou pusou, to ale samozřejmě pořád funguje (byť není highlightem motorka, ale až dechberoucích posledních 10 minut). Snad to příště zase bude žánrová špička! ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Když přeskočim ty typický pozitiva jako práci s kamerou, herecký výkony, nabušenej soundtrack, kaskadérský kousky, bojový scény na jedoucím vlaku nebo nahánění v úzkejch uličkách Benátek, tak jediný co musím filmu trošičku vytknout, je ten nedávnej hollywoodskej trend, že každej film větší frančízy musí bejt rozdělenej na dvě části. V tomhle roce už je tohle třetí film, kterej je tzv. Part 1 ze 2, hned po Fast X a Across The Spider-Verse. I přesto, že tomuhle novými trendu nefandim, tak aspoň uznám, že z předem zmíněnejch filmů působí Dead Reckoning, Part 1 jako nejucelenější a ne jako film, kterej se tvůrci rozhodli náhodně ukončit s nápisem "To be continued...". Stejně je ale paradox, že předchozí díly byly v rámci stopáže vždycky kratší, ale přesto dokázaly odvyprávět kompletní příběh, kterej má začátek, prostředek a konec. I přesto, že tohle nebude patřit do mý TOP trojky Mission Impossible filmů, tak musím film všem fanouškům týhle frančízy a Toma Cruise doporučit, protože se pořád jedná o jeden z nejlepších blockbusterů tohohle roku a já můžu jenom doufat, že nám stávka herců neprodlouží to čekání na Part 2. Více ZDE! ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, kde samozřejmě mohu ronit slzy, že jsem ho během léta neviděl v kině, protože takhle skvostná akce a velkolepě pojaté záběry prostě na plátno patří. I ten největší odpůrce Toma Cruise musí uznat, že ten chlap nepatří do starého železa. Jeho partička sidekicků funguje skvěle, stejně jako krásné top herečky, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby jsou osvědčené persóny. Ale nejvíce překvapila Hayley Atwell. kterou prakticky vůbec neznám, navzdory její úctyhodné filmografii. Film zvládá doručit kulervoucí akci, kaskadérství nejlepší kvality, ale zároveň nenápadně vpašovat humor. Zápletka opět ukazuje, jak moc současná technologická tyranie ohrožuje lidstvo, které bere "pokrok" v technice jako pouhé zábavné nedopatření, aniž by si uvědomovalo nevratné následky. Charaktery jsou skvěle napsané, prostě jsem jásal, jak perfektně si tvůrci počínají a nezabřednou do žádné křečovitosti, ani ztráty tempa. Pár překvapení po cestě potkáte, za mě skoro 5 hvězd. P.S. potřebujeme genovou terapii, aby byl Cruise, kdo v Hollywoodu je natolik oddán svém řemeslu a chce hrát nadoraz? Potřebujeme nějakou další akční hvězdu, snad se dočkáme dvojky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechno v čem má prsty Cruise baví a většina toho v čem má prsty McQuarrie nebavila. Minimálně takový je první dojem po shlédnutí MI7. V případě Toma je vidět extrémní nasazení, píle, snaha udělat pro diváka všechno jen aby se bavil. O kaskadérských kouscích, včetně dnes již legendárního skoku z útesu ani nemluvě. Ovšem obsahově to nebaví. Devadesátkový děj, dialogová vata a většina postav nedostatečně prokreslených a tedy emocionálně plochých a to včetně hlavního "megazáporáka" o kterém se dozvíme onen osudový moment historie přes pěti vteřinový flashback, který nám tvůrci pro jistotu v průběhu trvání filmu zopakují tak třikrát. Extrémně nabobtnalá stopáž je při feelingu filmu ala Tomorrow Never Dies těžko ospravedlnitelná. Fyzická akce sice nějaká je, ale Cruise se v tomhle těžko může rovnat s Craigem, nebo s řezníkem Hemsworthem. Na to nemá věk a hlavně fyzické parametry. Tolik diskutované vlakové finále je uspokojivé, ale určitě ne to nej, co kdy MI nabídla. Šestka, která je formální stylizací podobně střižená špiónská jízda je lepší. A ty hřmotné "darknightovské" syntezátory jako by vypadly z dílny Hanse Zimmera tomu pomáhají jen trochu a vykrádají hodně. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Absolutní extrém.... Sedmý díl legendární akční franšízy Mission Impossible se sice drží schématu předchozích dílů, ale tak poutavě, mistrovsky, a tak až moc na dřeň, že to fakt ani možný není. I v sedmém filmu dokáže Mission: Impossible přijít s něčím originálním, co v ní doposud ještě nebylo. Tentokrát sedmý díl fakt poutavě akcentuje - na první pohled celkem nudná, ale přesto aktuální - témata geopolitiky a umělé inteligence, a příběh sleduje pesimistického Hunta ve zběsilém víru událostí týkajících se těchto témat na pozadí konfliktu, který je víc osobní než kdy předtím... Všichni herci do svých rolí dávají veškerý svý maximum, ale zejména Tom Cruise je (jako ostatně vždy) absolutní legenda a chodící důkaz toho, že je posledním akčním hrdinou. Celý sedmý díl má rovněž neuvěřitelný dobrodružný nádech, jelikož za celou stopáž výprava vymění ihned několik exotických lokací - např. celá honička napříč Římem, kde jsou Tom Cruise a Hayley Atwell v poutech, má nehoráznej drive a dynamiku. O poctivém filmovém řemeslu radši ani nemluvě, jelikož s jakou dravostí, grácií a přitom neskutečně důvtipnou hravostí jsou pojaté akční scény (kde je absolutní minimum digitálních efektů, a naopak asbolutní maximum těch praktických) mi fakt hlava nebere.... M:I - DEAD RECKONING zároveň působí jako návrat k prapůvodní "mytologii" celé franšízy. Příběh na sebe vrství jeden zvrat za druhým, díky čemuž je divák v neustálým napětí a tudíž neví, co je lež, a co zase pravda. Snímek nejen na příběhové či formální bázi bravurně využívá klišé a tropy jak akčního žánru, tak celé franšízy jako takové. A když už si myslíte že vás tenhle film už ničím nedokáže překvapit, opak je pravdou a v ten nejmíň očekávatelný moment vás každý další zvrat zvedne ze sedačky víc než kdy předtím. Úvod je sice svým tempem pomalejší a víceméně "kecací a vysvětlovací", přesto jde však o fakt bravurní expozici, a ihned potom se film rozjede jak vlak, který nejde za žádnou cenu zpomalit, natožpak zastavit.... Mission Impossible - Dead Reckoning tak demonstruje, jak se mají točit plnohodnotný moderní blockbustery, a dokazuje, že série Mission Impossible je pomyslný etalon akčního žánru. To vše a nejen to dělá z tohoto akčňáku takřka tříhodinovou bombastickou adrenalinovou jízdu, která fakt nemá nejen v rámci akčního žánru, ale i v rámci hollywoodských blockbusterů, sebemenší obdoby. Bravo. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Kaskadérske skúšky sa vykonali v marci 2020 v Surrey v Anglicku, tesne pred zavedením lockdownu. (Arsenal83)
  • Rebecca Ferguson odhalila, že jej postava Ilsa Faust má vo filme pásku cez oko nie preto, že vyzerá "cool", ale preto, že nevie žmurkať. (drake31)
  • V únoru 2020 se mělo natáčet asi 3 týdny v Benátkách v Itálii. Kvůli hrozbě nákazy koronavirem bylo ale natáčení přerušeno. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama