Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (603)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Vrchol série (pro mě pátý díl Národ sobě) již je za námi, přesto se jedná o kvalitní akční nakládačku, u které se nenudite. Navštívíme podmořskou hladinu, Rakouské alpy, Řím včetně jeho známých míst, stejně tak Benátky, kde v úžasných uličkách běží Hunt svou misi. Cruise má i ve svých 60 letech stále na to a rozhodně nepůsobí při akčních scénách trapně - ba naopak, velký respekt! Trochu mi vadil styl natáčení některých dialogů, kdy se pro zpestření používaly závěry hovořící osoby z vícero úhlů a při rozhovoru dvou osob šly dialogy proti ose, tedy působily nepřirozeně a člověk se pak neorientuje, kde druhá osoba je...ale je to asi jen můj problém. Akční scény i při změně kameramana zůstávají přehledné a např. bitka v mini uličce je přesvědčivá a velmi pusobivá. Jestli na něco jít do kina, tak na Mission impossible- série přináší to, co v tv bude již poloviční a co lze nazvat letní hit;) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Několik skvostně nadupaných akčních sekvencí v za mne celkově problematickém filmu. MI se sice tváří smrtelně vážně/osudově/whatever, ale obávám se, že inteligencí zápletky se už pohybujeme na úrovni série Rychle a zběsile. Celá ta splašená umělá inteligence je naprosto absurdně vymyšelná, zápletku pořád někdo z postav musí doslovně vysvětlovat, aby se divák alespoň rámcově chytal, ale stejně to moc nepomáhá. Pokud bychom zapomněli na řemeslé zpracování a zamysleli se jen nad dějem jako takovým ... tak nevěřím, že to někomu dává smysl. Třeba ta dialogová přestřelka na benátském hudebním večírku, WTF. Přes dvě a půl hodiny hledáme klíč, příště se budeme přes dvě a půl hodiny potápět k ponorce, pak Cruise ten klíč narve umělé inteligenci do prdele a ona zkrotne, nebo tak něco. 83 procent a 620. nejlepší film, můj ty bože. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tom Cruise a Christopher McQuarrie spolu „zachraňují“ akční žánr už osm let a pomalu začínají servírovat svoje finální chody. Měli jsme tu po všech stránkách dokonalý Národ grázlů, chladný a po akční stránce vycizelovaný Fallout, no a teď tady máme už šedesátiletého Toma Cruise a umělou inteligenci v podobě první ze dvou částí  Odplaty. Ačkoli na mě film působil lépe než díl předchozí, ten jsem na rozdíl od většiny moc nemusel a přišel mi utahaný, nedá se nové misi upřít pár vrásek. (více) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na první pohled podvyživený díl série, který paradoxně v nejdelší stopáži nabízí polovinu atrakcí těch nejlepších z předešlých dílů. Auto honička v Římě nepřichází s ničím světoborným a vlaková scéna je opakovačkou z první Mission: Impossible plus vytuněnou verzí nejnapínavější scény ze Ztraceného světa. ALE! Dead Reckoning Part One mě při druhém zhlédnutí nejvíce ze všech dílů bavil dějově. Perfektním timingem námětu s hrozbou umělé inteligence; konstelací postav z předešlých dílů včetně Kittridge z jedničky; novým ultimátním záporákem Gabrielem, kterého má Ethan Hunt hned dvojí důvod nenávidět ze všeho nejvíc na světě; upřímným dojetím ze scény na benátském můstku Conzafelzi; novou kráskou Hayley Atwell, perfektně chemicky sladěnou s Tomem Cruisem; a spoustou vtipných a nápaditých detailů, kterými jsou vyšperkované právě ty na první pohled ne tolik inovativní scény - letiště, honička v Římě, zakomponování známého moto-skoku do vlakové scény či až cinefilsky orgastické finále, které zmíněnou scénu ze Ztraceného světa zněkolikanásobuje absolutním blockbusterovským vzrušením. A to jsme teprve v polovině filmu. Pokud Part Two vygraduje tak, jak Cruise s McQuarriem ví že musí vygradovat, stane se Dead Reckoning alfa dílem série a možná určí nový směr vícedílného dávkování dalších impossible misí Ethana Hunta. Zpráva, že je Tom plánuje točit do osmdesátky, mi udělala den. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • V únoru 2020 se mělo natáčet asi 3 týdny v Benátkách v Itálii. Kvůli hrozbě nákazy koronavirem bylo ale natáčení přerušeno. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Při natáčení scény přeskoku na motorce měl kaskadér za letu stroj bezpečně opustit upevněný na jistících lanech a motorka následně měla dopadnout do polštářů naplněných kartonem. Bohužel došlo k chybnému odhadu a papír se od rozpálených pneumatik vzňal. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, avšak požár byl rozsáhlý a škody nemalé. (ČSFD)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama