Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva La Rue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 3

Recenze (408)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale kriminálky Las Vegas a New York mě totálně nebaví. Stejně jako u Dextra i tady je výhrou Florida, ale hlavně u mě Miami boduje kvůli Horatiovi a jeho nasazení brýlí. We found semen in the victim's ear. Well... I guess you could say... *putting sunglasses on* ...she heard her killer cumming. MŇÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁUUUUU! ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Série CSI je jeden velký průměr, protože se všechno řeší až moc kosmicky, a nic jiného se nejspíš nedělá. Vypadá to spíš jako přehlídka nových technologií. Jednou věcí mi ale CSI: Miami od svých bratříčků vybočuje: Horatiovo (Carusovo) nasazování slunečních brýlí. U toho vždycky umírám smíchem. Proč si nenasazovat brýle i ve tmě, že? :D 70% ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že vo väčšinovej populácii sú tieto kriminálky obľúbené, mne "lezú krkom". Nedokážem sa na ne sústrediť, nevedia ma zaujať, pôsobia na mňa nereálne, je ich veľa lebo sú komerčne úspešné a to znásobuje moju nechuť k niečomu tak rozvlečenému a postupne, čoraz menej originálnemu. Ani Miami toto u mňa nezachráni. ()

morena.jea odpad!

všechny recenze uživatele

CSI: Miami, CSI: New York, CSI: Las Vegas, ... CSI: Brodské. Amerika spustila fabrikovú výrobu a chrlí akože kriminálne seriály. Dôvody prečo sa mi to hnusí: 1 - vyšetrovatelia dokážu aj z prdu vo vetre vypátrať DNA páchateľa, 2 - dokážu dokonale definovať presnú dráhu strely. 3 - všetci policajti, patologička aj agentka FBI vždy vyzerajú akoby práve vyšli z módneho salónu a vždy majú super makeup aj keď sa prehrabávajú v črevách. 4 - postráda do nejakú zápletku ktorá by diváka mala zaujať, aby sa s príbehom mohol stotožniť 5 - ide iba o suché, jednotvárne máčanie vatových tyčiniek do rôznofarebných roztokov, presvecovanie tkanín, počítačové automatické vyhľadávanie podozrivých. 6 - už klasické obsadenie minimálne dvoch černochov/mexikáncov v každom diele, pretože rasizmus je fuj. 7 - chaotické vyšetrovanie a vypočúvanie stále nových tvárí komplikuje orientáciu v deji. 8 - detektívi nepracujú vlastným mozgom ale celý prípad vždy vyrieši práve technika. 9 - keby policajti v Amerike naozaj pracovali takýmto spôsobom, kriminalita by klesla o 90% a tých zvyšných 10% by aj tak bolo objasnených a páchatelia by sedeli v chládku. Skrátka krajina neobmedzených možností. Chce se mi zvracet ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

K vyšetření případu již dávno nejsou potřeba columbovské deduktivní metody, callahanovské užití síly ani hra na hodného a zlého poldu. Nyní stačí, aby přijeli profesionální vatičkáři, zachytili poslední zbytky pšouku hafana, který si možná čichnul k botám pachatele a případ je vyřešen. Přiznání je samozřejmostí, protože proti laboratoři je lidský rozum v plenkách. ()

Galerie (1 820)

Zajímavosti (167)

  • Táto epizóda je založená na skutočnom leteckom nešťastí, ku ktorému došlo na Floride Everglades v máji 1986. (Pat.Ko)
  • David Caruso, Laurence Fishburne, Gary Sinise a Amanda MacDonald jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech třech seriálech Kriminálka Miami, Kriminálka Las Vegas (2000) a Kriminálka New York (2004) a ztvárnili vždy stejnou postavu. (S.W.A.T)
  • Ako môžeme vidieť v závere filmu, Tim (Rory Cochrane) sa vezie na motocykli. Motocykle patria medzi jeho záľuby aj v skutočnom živote. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama