Reklama

Reklama

Marabunta: Mravenci útočí

(TV film)
  • Česko Marabunta (více)

Obsahy(1)

Aljašská sopka Mount Wupache nedaleko městečka Burly Pines dřímala celé stovky let. Nyní obnovila činnost - a geotermální aktivity probudily kolonii vražedných jihoamerických mravenců rodu Marabunta, kteří se sem kdysi dávno dostali v nákladu dřeva a nikdo o nich dosud neměl ani tušení. Ve svém přirozeném prostředí se každých patnáct let vyvalí na povrch jako smrtící temná řeka a systematicky požírají všechno živé v okruhu několika desítek kilometrů. V Burly Pines náhle mizí lidé beze stopy nebo se objevují čistě ohlodané kostry v neporušených šatech. Záhadu vysvětlí teprve entomolog James Conrad, jenž si sem zajel rybařit. Neprodleně se postaví do první linie v boji proti hrozící zkáze. Pomocníky v zápase mu budou šerif Croy a krásná učitelka Laura. Dokážou zastavit útočící šiky hmyzích zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

k0dl 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za tu náramnou zábavu, kterou jsem si při tom užil. Po půl hodině sledování jsem zjistil, ze se nedokáži odtrhnout od něčeho tak neuvěřitelně céčkového. Jak napsal již kolega níže: neuvěřitelně pitomoučké dialogy, scénář 15-letého zhuleného pubeťáka a zpracování hodno dramaturga lokální aljašské televize. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k trojhviezdičkovým hodnotiacim a taktiež použijem ich výhovorku - bolo to dávno. Film ma ako malého dokázal poriadne vystrašiť ..a dnes? Možno by dostal odpad, možno nie..kto vie. Každopádne, ak sa mi naskytne príležitosť tento film zhliadnuť, nebudem kvôli "čsfd 17% skóre" v žiadnom prípade váhať. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Keď som zistil, že na Markíze ide Marabunta, hneď som zapínal telku, keďže som bol zvedavý na tento „kultový“ film. Dostal som od neho to, čo som očakával: miestami veľká trápnosť, nad niektorými scénami až rozum stál. Nevedel som, že utiecť pred mravcami môže byť až také ťažké. Zabávať som sa občas zabával ale keď to mám premietnuť do hodnotenia, tak na 1* - tak ako som očakával. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marabuntí mravci tady kompletně ožírají lidi takovým způsobem, že po nich zůstává jen neporušené šatstvo. Proč mi ksakru někdo nenatočí film, kde autobus vezoucí skupinu dobře vyvinutých roztleskávaček napadne roj agresivních molů, kteří naopak děvčatům kompletně sežerou veškeré přiléhavé úbory a to co je pod nimi ponechají divákům k lascivnímu obdivu..? Co se samotného filmu týká - špatné jako opak dobrého, ale čekal snad někdo v daném žánru a rozpočtu něco jiného? Doporučuji trpělivě setrvat až na konec titulků, kde na improvizovaném voru z krbových zápalek odplouvá mravenčí královna jako Thor Heyerdahl směr San Francisco.. Přemnožil se mraveneček, ví to celá obora, pokud se ti TOHLE líbí, zavolej si doktora.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jsou na téhle řece peřeje?" „Vím, že je tady divoká voda, ale nic, co bychom nezvládli." Brazilští mravenci na Aljašce? Los ohlodaný na kost, člověk obraný  zrovna tak. A nebude poslední! Tentokrát žádná radiace, žádné chemikálie. Mravenci skončí jen náhodou u břehů Aljašky po havárii lodi a k tomu jim po deseti letech nahraje probuzená sopka, co ohřeje zemi, aby se mravencům dařilo. Tuctový příběh, nevalné herecké výkony a občas překvapení, jak se která scéna vyvine. Když se šerifovi dostanou do auta mravenci, jezdí jako zběsilý, místo a by zastavil. A po několika šílených kolech sem a tam najednou zastaví a mravenci nikde. Pak je zde ovšem příroda, co za podívání stojí. A zřejmě nejlepší je jízda peřejemi. Žádná zadní projekce, vše v reálu, kdy se herci střídají dle potřeby s dubléry, což vůbec nevadí. Jen úvahy o vyhození přehrady do vzduchu kvůli mravencům mi nepřišly jako nejlepší nápad. Z původní 1* jsem za řeku zvýšil na 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Heber City poblíž Salt Lake City v Utahu. (Cheeker)

Reklama

Reklama