Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl špunt, tak jsem tohohle Supermana hltal. Ok, efekty jsou mnohdy děsný, o ději jednotlivých epizod ani nemluvím. Přesto jsem to miloval a viděl sem to nespočetněkrát. Vyzdvihnu Lois Leinovou, kterou hrála Teri Hatcher. Dá se říct, že byla moje první láska. Sledoval jsem na TV NOVA, kde to mnohokrát opakovali. Dnes už bych se na to nepodíval, ale za ty krásné chvíle, když jsem na to koukal dám 3 hvězdy. - 60%. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řekne Superman, vybaví se mi jako první tvář Deana Caina - podle mě je to nejlepší a nejcharismatičtější představitel Supermana (a Clarka Kenta) vůbec. To samé platí o představitelce Lois Teri Hatcher, která její "drzost" a tvrdohlavost vystihla naprosto skvěle. Lane Smith jako Perry White je též excelentní. Značnou měrou se na vykreslení charismatu jednotlivých postav podílí i špičkový český dabing. Na tomto seriálu jsem vyrůstal a hlavně je pro mě obecně postava Supermana srdcová záležitost. Jsou zde i slabší místa, ale tomu se vyhne málokterý seriál. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku to bylo docela dobrý, navíc onoho času jsme hltali téměř vše co "Nová televize" předhodila a dnes se to těžko hodnotí... Když se na to dívám dnes (2013), tak mi to přijde lehce úsměvné, ale přesto stále koukatelné! Ovšem Teri Hatcher v roli Lois byla nepřekonatelná a řekl bych, že byla i nejlepší ze všech Lois, které jsme dosud (2013) viděli! Takže z nostalgie a za Teri: 74% ;-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Gruska: 1. Main Title Theme ,2. The Mothership ,3. Lois & Clark Courting ,4. The Final Proposal ,5. Clark In The Country ,6. The Final Battle ,7. Lois' Big Band ,8. Clark's Salsa ,9. Superman Say's Goodbye ,10. Lois & Clark's New Home ,11. Baby Dreams ,12. The Villains ,13. Superman Flies Home ,14. Lois & Clark's First Love Theme ,15. Virtual Reality ,16. Tez Arrives ,17. Zarah & Ching ,18. Tempus ,19. Clark Fun ,20. Playing The Game ,21. Main Title Theme (Extended Mix) ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi a líbit nebude, zatímco ve Smallville (hlavně pozdější řady) není prvoplánově jasné, kdo je dobrý a zlý (ale ani Lex v prvních (horších) sériích není za jednoznačného padoucha!) a i Superman musí bojovat s morálními otázkami, Superman v podání Caina je jako robot, vždy ví, co je správné, vždy je všechno jednoduché, jediným jeho problémem je bomba se zase o něco větším rozsahem, zločinci jsou trapní, prvoplánově zlé postavičky bez jakéhokoliv propracování jejich charakterů. Je vážně rozdíl dívat se ve Smallville třeba po celou osmou řadu na boj Dooma se zlem a jeho dlouhý vývoj. To je pro mě jiné kafe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama