Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Další dítě pana Cartera. V několika ohledech i povedenější než X-Files. Carterovo rukopis je tu cejtit prakticky z každýho dílu a stejně jako X-Files i tady je nutný překousnout pár vycpávkových až trapných dílů. Některé zločiny sou lepši, jiné horší ale to nejlepší přichází s hlavní zápletkou týkající se nadcházejícího milenia. Pro mě osobně je vrcholem seriálu dvou-epizoda 2x15-16 Sovy a Kohouti zabývající se prknem z kříže na kterém byl přibit Ježíš. Nejvíc nechápu zdejší hodnocení 68% a podle IMDB 82%, čekal bych to spíš obráceně. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Touto sériou Chris Carter prekročil tieň Aktov X. Frank Black ako otec rodiny zatiahnutý skupinou MILÉNIUM do siete brutálnych a časom aj mystery príbehov, sa objavil tiež v jednej z epizód zmienených X Files. Takýto slaboduchý crossoverový epilóg si ale nezaslúžil. Epizódu MIKÁDO považujem ja osobne za to najlepšie (netvrdím, že najoriginálnejšie, iba najlepšie) čo v oblasti televíznych sérií vzniklo. (19.10.2004) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý seriál, "levnější" bráška Akt X, hororový nášup.Případy drsný, scénář někdy až zvrhlý.Dokonalý produkční počin, který nemohl vydržet věčně, za A) pro nevděčnou a těžkou látku, za B) pro vyčerpání možností, které by z něj udělali další sterilní slabotinu ( Akta X od páté výš ).Když sem občas ve tři v noci vzhůru, nevynechám.75%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená záležitost od duchovního táty Akt X. Kvalit tohoto díla sice Milénium nedosahuje, ale zase má jiné klady. Především má Lance Henriksena, který v hlavní roli exceluje a jehož velmi dobře nadaboval Spock Plachý. A když jsme u herců, za zmínku určitě stojí v první řadě Terry O´Quinn a docela i Megan Gallagher. Ale k seriálu - už úvodní znělka je bezvadná (Mark Snow) a zápletky jsou také dobré. Milénium je sice spíše detektivní, ale ty zápletky jsou někdy fakt dost psycho a už od začátku jsou neskutečně kvalitní, atmosférické a napínavé. Nádech mysteriózna je tu znát od první chvíle, ale ve druhé sérii se to prý rozjede víc. Takže těch několik prvních dílů mě fakt neskutečně překvapilo, výborný mix velmi chytré, kvalitní detektivky a Akt X se skvělou hudbou a obsazením. Co dodat, Cjris Carter je holt king. A i když se radši podívám na Muldu a Danu, tohle začínám taky mít rád. A navíc jsem se do seriálu ponořil už při prvním dílu a to je co říct.. Fakt dobré mystery. 85%, zatím. EDIT: Jak byla první série o sériových vrazích, ve druhé už nejsou a nastupují mysteriózní zápletky. Pro některé tím seriál Milénium klesnul, ale podle mého názoru je druhá série úplně nejlepší a právě ty nejpovedenější a mnou nejoblíbenější epizody celého seriálu pocházejí právě z ní (v topce mám takové klenoty jako vynikající Prokletí Franka Blacka Chungova obrana soudného dne (návrat legendární postavy z Akt X) a samozřejmě epizodu s čajovým dýchánkem démonů, který do Milénia tak úplně nezapadá, mnohem víc by se uplatnila v Aktech, protože tam by zapadla dokonale, jak hodně je aktovská, ale aspoň celý seriál osvěžila). Ale jak byla druhá série výborná, třetí byla vskutku slabá. Bylo tam sice hodně OˇQuinna a Outerbridge, ale už tam bylo až příliš překonspirováno a to hodně pomalé, rozvleklé tempo mě začínalo unavovat, ale naštěstí mě to na zhruba posledních osm dílů dokázalo uhranout tak jako na začátku... A i když to vždycky bude seriál číslo 2 (po Xech), já jsem si ho oblíbil, líbil se mi a musím říct, že za pozornost rozhodně stojí a je škoda, že není tak znamý. Úvodní melodie je vynikající a minimalně ta druhá série se vyrovná těm nejlepším případům Muldera a Scullové. Jako celek za 78% a třeba se někdy zase podívám, protože kdyby ne, byla by to škoda. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Upřímně... tenhle seriál mě zrovna moc nezaujal.... nicméně ta dnešní rozprávka ďáblů... asi speciální díl... kde se díky BOHU nezpívá. ale speciálně tenhle díl na mě měl až nevídaný vliv. Nebudu to sledovat nejspíš i nadále... ale za tenhle díl. Speciálně pár bodíků dám. Tedy určitě za tu myšlenku.... což mě neskutečně nahlodalo. Tak že bych snad měl začít konečně žít? =) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • V úvodních titulcích a propagačních materiálech seriálu je slovo millenium psáno jako MilleniuM. Římské číslice MM totiž označují číslovku 2000, tedy příchod nového tisíciletí. (TomikZlesa)
  • Televize FOX pro roli Franka Blacka zvažovala Williama Hurta, ale Chris Carter si velmi razantně stál za Lancem Henriksenem. (TomikZlesa)
  • Frank Black a Lara se v pozdějších epizodách přihlašují do svého PC pomocí hlasu. Jedná se o odkazy na filmy. Frankova věta "Soylent Green is people" je z filmu Soylent Green (1973) a Lara používá větu "Open the pod bay doors please, Hal", která odkazuje na film Stanleyho Kubricka 2001: A Space Odyssey (1968). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama