Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý seriál, "levnější" bráška Akt X, hororový nášup.Případy drsný, scénář někdy až zvrhlý.Dokonalý produkční počin, který nemohl vydržet věčně, za A) pro nevděčnou a těžkou látku, za B) pro vyčerpání možností, které by z něj udělali další sterilní slabotinu ( Akta X od páté výš ).Když sem občas ve tři v noci vzhůru, nevynechám.75%. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Carter & Snow strikes back. Po megaúspěšných Xfiletech se nám dvojka vrací(vrátila!) s vlastní vizí světa po Aktech. A není to svět určený pro Teletubís. Koncentrace masových, sériových a jiných vrahů je v jejich světě vskutku vražedná....Mystická omáčka nám sice ke konci seriálu houstne, až je téměř nepoživatelná, ale to, že seriál má opravdu KONEC a účast Lance Henriksena v hlavní roli vyšetřovatele Franka Blacka (kam se hrabe inšpektór Kolumbus) vyvažuje ten drobný "paranormální" nedostatek. Jen víc vyřezaných jazyků v poštovních zásilkách! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní seriál z tradičně kvalitně hrajícím Lance Henriksenem v hlavní roli. Asi akorát trošku doplácí na fakt, že byl v televizi k vidění ve stejné době, jako tehdy velmi populární Akta X nebo Krajní meze a žánrově je to trochu podobné. I když pravda určitou specifickou depresivní atmosféru a tvůrčí styl si to udržuje, ale po pravdě po shlédnutí zhruba poloviny dílů jsem měl pocit, že se to začíná trošku opakovat.60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Touto sériou Chris Carter prekročil tieň Aktov X. Frank Black ako otec rodiny zatiahnutý skupinou MILÉNIUM do siete brutálnych a časom aj mystery príbehov, sa objavil tiež v jednej z epizód zmienených X Files. Takýto slaboduchý crossoverový epilóg si ale nezaslúžil. Epizódu MIKÁDO považujem ja osobne za to najlepšie (netvrdím, že najoriginálnejšie, iba najlepšie) čo v oblasti televíznych sérií vzniklo. (19.10.2004) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k seriálu mého mládí, čekal jsem zklamání, jak už tomu v podobných případech bývá, ovšem dočkal jsem se pravého opaku. Mám doslova zhltnutou první sérii a dychtivě se třesu na tu druhou, kde jak si matně pamatuji dojde k přechodu od temného thrilerového ladění k mysterióznímu nádechu, k čemuž už směřovala v závěru i první řada, mimochodem 19. část je přímo mistrnou ukázkou hororového řemesla. Přes několik více či méně křiklavých logických kiksů v některých dílech a zejména tu v první sérii až trapnou kulisu Frankova idylického soukromí pálím plný počet, a to nejen kvůli nostalgii, ale pro tu příjemně depresivní procházku zákoutími zvrácených lidských myslí. Po II. sérii mé nadšení opadá a na třetí skoro nemám chuť :( Nabujelá mysteriozní stránka, která de facto vytlačila motiv sériových vrahů mi vůbec, ale vůbec nesedla, matně si vzpomínám, že díky tomuhle jsem už kdysi od seriálu odešel a patrně to udělám zas.... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Scéna pitvy mimozemšťana si utahuje ze seriálu Akta X (od r. 1993), se kterým je také spojen tvůrce Chris Carter. Jsou zde vidět herci nápadně podobní Mulderovi a Scullyové a zároveň lze slyšet verzi úvodní znělky tohoto seriálu. (Radiq)
  • Když Peter Watts (Terry O'Quinn) vstoupí do sklepení, je na zemi vidět nedopalek cigarety značky Morley. To je jasný odkaz na postavu Kuřáka (Smoking Man) ze seriálu Akta X (od r. 1993), se kterým je také spojen tvůrce Chris Carter. (Radiq)

Reklama

Reklama