Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, takhle nějak si představuju inteligentní (a byť je to remake, tak stejně dobrou - ne-li lepší - své francouzské předlohy) americkou - korektní - vypointovanou - skvělou komedii s rozkošným nadhledem o ixprocentní menšině a bigotních konzervativcích... ;-) . . . Tři a půl hvězdičky tedy za film, zaokrouhlené za tu "...malou tlustou nejistou věc středního věku...", jež se zove "Starina" čili Albert - v podání uměřeně hysterického růžolícího N.L. - s úsměvem nahoru... A jinak - netřeba to více okecávat, kluci... :-D) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměr, u kterého se leckdo rozplývá a já vůbec nechápu proč. Herecké sestava je určitě zajímavá a třeba u Robina Williamse mě překvapilo, že nijak zvlášť nešaškoval. Zbytek byl bohužel poměrně nevýrazný a nebo protivně šaškoval. V tom druhém případě mám na mysli postavy Hanka Azarii a Nathana Lanea, kteří hráli afektované teplouše se vším všudy a podobné postavy prostě a jednoduše nenávidím. Ani scénář nebyl nijak nápaditý a ten prostor, který měl pro gagy zůstal trestuhodně nevyužitý, čemuž nahrávala i přepálená stopáž. Zklamání je o to větší, že jsem se na tohle docela těšil. 35% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočené je to dobře, zbytečně se netlačí na pilu, alespoň většinou, ale stejně mě tenhle snímek docela zklamal, protože to vlastně není nic jiného než příliš roztahaná snaha zalíbit se rodičům partnera, respektive partnerky. Skvěle vybraní herci do hlavních rolí však filmu hodně pomáhají a ten je díky nim příjemný. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se přibližně v poslední čtvrtině odstartuje společná večeře, začíná pořádná zábava. Je ale velká škoda, že zbylá stopáž tolik zábavy nepřináší a nemůže se pořádně rozject hereckej koncert Nathan Lane - Robin Williams. A tentokrát bych i řek, že nejlepší výkon nepodává Robin Williams, ale první jmenovanej, kterej by si možná zasloužil i nominaci na Oskara. Naopak nějak nechápu nominaci na zlatýho plešouna za výpravu - ta byla hodně strohá a bylo z ní vidět, že jde původně o divadelní hru. Za sympaticky gradující závěr tři silnější hvězdy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se nejde vyhnout srovnávání s originálem. Ptačí klec z americké produkce jsem viděl dřív bohužel dřív než originální francouzskou Klec bláznů. Příběhově jsou oba filmy totožné, jen chvilkami vyznívají scénky a vtípky trochu jinak. V konečném resumé mi americká verze přišla vypiplanější, konzistentní a vyzrálejší a bavila mně víc. Bůhví jak by to dopadlo, kdybych filmy viděl v jiném pořadí. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)

Reklama

Reklama