Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Abes 

všechny recenze uživatele

Geniálně jednoduché. Schéma: 1. Místo činu, uvedení do děje. 2. Získávání důkazů, nadhození teorie, popsaní toho jak to vlastně mohlo bejt. 3. Zdárné uzavření případu s nějakým tím profesním bonmotem na úplný závěr. Žádné zbytečné informace o tom, jak je práce policisty náročná pro rodinnou pohodu, že se hlavní postava zrovna rozvádí, nebo že potřebuje odpoledne vyzvednou děti ze školky. Divák dostane to nejnutnější a šmitec. Zmínit musím atmosféru, která je budována podprahovou zvukovou kulisou, jakási siréna o kolísavém tónu dodává scenériím tu správnou šťávu nejistoty a chladu. Vincent D´Onofrio, věčně roztěkaný, bizarně gestikulující vyšetřovatel, čachruje, poskakuje, dlouhými monology rdousí podezřelého a v tu správnou chvíli svou oběť pustí a nechá ji vydechnout přiznáním. Díky svému vzrůstu snad neustále nucen se ke svým zdrojům informací naklánět tím groteskním způsobem, typickým pro loutku učitele z klipů Pink Floyd. Nerad bych opomenul jeho kolegyni, ta mu dokonale sekunduje a občas se do toho taky slušně obuje a nějaká ženskost jde ihned stranou. Je ale zjevné s kým to vše stojí a padá. Jednoduše geniální. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 80%. Musím říct, že jsem se docela dost tomuto seriálu "vyhýbal" a nikdy mě moc nelákal, ani nevím proč. Po práci jsem vždycky sledoval Kriminálky, které běžely po "Zprávách" na Nově. A teď mi dali toto. Budiž, kouknul jsem se jednou na to a musím uznat, že mě to velice zaujalo. Sice jsem už dost zmatený, kdo vlastně co vyšetřuje, protože těch detektivních oddělení a týmů je snad v Americe více než druhů zločinů, ale budiž. Každopádně případy jsou velice zajímavé a hlavně rozuzlení je nečekané a překvapující. Vždycky, když se zdá, že je to už jasné, vina padne na někoho jiného. K tomu se přičtou charismatičtí hlavní představitelé, zde tedy hlavně mužští a je z toho opravdu velice povedený seriál. K tomu ještě pár dobrých hlášek a je to. Překvapivě spokojen. Howgh! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teda musím říct, že americkými krimi seriály už nějaký ten pátek opovrhuji, protože začnou nudit většinou po prvních pár dílech. Zákon a pořádek jsem kdysi párkrát viděl, ale nedávno jsem tímto seriálem začal žít naplno. A už teď vím, že Criminal Intent je jeho nejlepší sérií. Velmi originální, chytré a zajímavé případy, které opravdu dokáží zaujmout, mistrovské herecké výkony a skvělá hudba - to vše dělá Zločinné úmysly jedním z nejlepších dramatických počinů. Kvalita se držela po celou dobu, což se o podobných seriálech nedá říct. D"Onofrio i Goldblum jsou vážně precizní a já jsem nadšen. Doporučuji všem milovníkům detektivek. Mistrný kousek navíc už od zítřka hezky pěkně od první série na TV Nova. Originální a chytlavé a věřte mi, že vychvalovat bych to tady mohl opravdu velmi dlouho. Takže pěkně za 80%. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Vincent D'Onofrio - tajemný muž, u kterého jsem si ani za nic nemohl vzpomenout, odkud ho znám. Správná detektivka u mě musí mít silně kladnou hlavní postavu, které má něco...a to Vincent rozhodně má. Upřený pohled na lidi, způsob konfrontování lidí s fakty a psychické ovlivňování. Celý ten seriál stojí na něm a já jsem za to moc rád... ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, detektiv Robert Goren je pro mne prostě bůh! Geniální detektiv, kterého Vincent D'Onofrio hraje tak skvěle, že vám všechny ty jeho citace, hlášky a nápady nepřijdou ani trochu nereálné, nesmyslné a trapné a jen se těšíte na každý další okamžik, který Goren stráví na scéně. Když k tomu připočtete taktéž skvělou Eamesovou v podání Kathryn Erbe, musí vám být jasné, že je to jeden z mých nejzamilovanějších kriminálních seriálů současnosti... Nevím, asi jsem zas neobjektivní, ale čert to vem, tenhle seriál pro mne nemá chybu! ()

Galerie (757)

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama